L
Lyasco
Guest
Hoi,
Ik heb sinds lange tijd mijn CO2-setje - werkend met 1 fles gevuld met deels water en deels baking soda en 1 fles met azijn en een beetje citroenzuur waarbij de azijn langzaam in de fles met baking soda druppelt/stroomt - weer in werking gesteld... (zie foto onderaan voor het gebruikte systeem)
Nu ben ik er alleen weer achter waarom ik half jaartje geleden gestopt was met het toevoegen van CO2. Namelijk omdat het heel goed werkt... voor maximaal 2 à 3 dagen.
Dit heeft denk ik alles te maken met het feit dat de fles met azijn (gemengd met wat citroenzuur) erg snel leeg gaat. De fles met het water en de baking soda bevat dan alle te verkrijgen azijn en stopt dan met de productie van CO2.
Nu vroeg ik mijzelf af of het geheel langer meegaat wanneer ik in de fles met baking soda minder water toevoeg en in de fles met azijn iets meer azijn en meer citroenzuur. De zuurtegraad in de fles met baking soda zal dan met minder ml vloeistof uit de andere fles al hoger liggen waardoor, naar mijn idee, de azijn-fles langzamer leegloopt.
Heeft iemand enig idee of de oplossing zoals ik hierboven beschrijf zou kunnen werken?
Alvast bedankt voor jullie hulp.
Ik heb sinds lange tijd mijn CO2-setje - werkend met 1 fles gevuld met deels water en deels baking soda en 1 fles met azijn en een beetje citroenzuur waarbij de azijn langzaam in de fles met baking soda druppelt/stroomt - weer in werking gesteld... (zie foto onderaan voor het gebruikte systeem)
Nu ben ik er alleen weer achter waarom ik half jaartje geleden gestopt was met het toevoegen van CO2. Namelijk omdat het heel goed werkt... voor maximaal 2 à 3 dagen.
Dit heeft denk ik alles te maken met het feit dat de fles met azijn (gemengd met wat citroenzuur) erg snel leeg gaat. De fles met het water en de baking soda bevat dan alle te verkrijgen azijn en stopt dan met de productie van CO2.
Nu vroeg ik mijzelf af of het geheel langer meegaat wanneer ik in de fles met baking soda minder water toevoeg en in de fles met azijn iets meer azijn en meer citroenzuur. De zuurtegraad in de fles met baking soda zal dan met minder ml vloeistof uit de andere fles al hoger liggen waardoor, naar mijn idee, de azijn-fles langzamer leegloopt.
Heeft iemand enig idee of de oplossing zoals ik hierboven beschrijf zou kunnen werken?
Alvast bedankt voor jullie hulp.