Niwla's 54L


ik geef je geen ongelijk met de koppelingen, ik heb me slangen al een paar keer van me glas gesneden omdat ik het niet wou breken..

jammer dat je reactor nu zo'n herrie maakt, miss dat het over gaat na verloop van tijd ;)
 
Vast wel. Hij wordt vanzelf weer smerig ;-)
 
Kan er misschien nog lucht inzitten??

Na het opnieuw aansluiten hou ik hem altijd op z'n kop om alle lucht er uit te laten ontsnappen. Maar lucht (nog onopgeloste Co2) zal er altijd in blijven zitten.
 
Al een tijdje stil hier. Weinig tijd om te forummen tegenwoordig :rolleyes: Maar nog steeds erg veel lol met m'n bakken.

Tijd voor een nieuwe foto (van vóór de opruiming)

kcBvGw5yoICFirZFZ-205NiGkcfKxsfO.jpeg


Enorme hoeveelheid levermos uit de bak gehaald (liefhebbers?) en moet snel de hcc (alweer :stom:) snoeien. Anubia blijft maar knoppen geven en het mos linksachter heb ik inmiddels al flink uitgedund, want daar had ik geen stroming meer
 
Mooi groen Alwin. Ik zie zelfs geen garnalen meer nu;).
 
Ja, ja, leuke video hoor. Heb je daar geen Red Ruby bij of Red Bolt? Wel de Red Wine zie ik.

edit: Dat is je andere bak zie ik net.
 
Ja, ja, leuke video hoor. Heb je daar geen Red Ruby bij of Red Bolt? Wel de Red Wine zie ik.

edit: Dat is je andere bak zie ik net.

Volgens mij is dat idd een wine red. Elders in de bak heb ik ook nog een hele jonge rode zitten. De Red Ruby die ik van GP gekregen had is helaas uitgevallen.
 
Laatst bewerkt:
Wat mij is opgevallen aan de groepen van ons is dat inderdaad de echte Tb zoals de red Ruby en de Rode Pinto s het niet heel lang hebben gedaan. De minder hoge gradaties doen het super en ook de Red Wine en de Red Bot doen het wel goed.
Maar de meeste TB hebben niet lang geleefd en ik overweeg nu ook om de nieuwe TB elders te kopen.
 
Ik zag het al een tijdje aankomen....vanwege tijdgebrek niet kunnen snoeien.... groot gedeelte HCC is dus losgekomen, dus dat heb ik moeten verwijderen. Ook veel mos verwijderd.

fsiIfrZm7Aikl-sSy2V5KnFsNFZYsHZP.jpeg
 
Wel lekker overzichtelijk weer zo Alwin. Heb je die hangende mossen eruit gehaald?
 
Wel lekker overzichtelijk weer zo Alwin. Heb je die hangende mossen eruit gehaald?

Idd een stuk overzichtelijker. Dan zie je ineens hoe groot de populatie in de bak inmiddels geworden is. Ik telde er vluchtig zeker 60. Als ik beter zou tellen zou ik zeker tot de 80 komen :daisy:

Het mos in de linker achterhoek heb ik idd ook (alweer) verwijderd. En vorige week al heel veel levermos weg gedaan.
 
Nou mooi dat je populatie het zo goed doet:thumbs:. Kun je binnenkort ook gaan uitselecteren als je dat zou willen;).
 
Nou mooi dat je populatie het zo goed doet:thumbs:. Kun je binnenkort ook gaan uitselecteren als je dat zou willen;).

Ik weet niet of ik de kennis en kunde daarvoor heb....en dan moet ik die extra bak opstarten (wat ik zeker geen straf vind)
 
Tja, zoals je al weet gaan wij alle garnalen met alleen het gen wegdoen en die heb ik merendeels nu in een aparte bak zitten. Je kan als je dat wil ze ook verkopen en uit de huidige bak vangen maar dan loop je de kans dat ze weer jongen krijgen als ze groot genoeg zijn. Op de beurs halen we er nieuwe TB bij en dan moet de bak eerst vrij zijn van garnalen met alleen het gen. Dan gaan we zien wat dat gaat opleveren.
de cb TB komen binnenkort bij Jurn vandaan. Die heeft nog voldoende KK en Panda s zitten en wat Pinto s. De cr TB gaat denk ik van de beurs komen.
 
Als ik binnenkort wat meer tijd heb ga ik me er wat verder in verdiepen.

Helaas moet m'n vrouw werken anders waren we ook graag naar de beurs gegaan. Hopelijk volgend jaar....
 
Dat is jammer Alwin. Maar ja zoals je zegt dan maar een volgend jaar en als ik iets mee zou kunnen nemen voor je dan laat je dat maar even via de pb weten hoor.
 
Dat is jammer Alwin. Maar ja zoals je zegt dan maar een volgend jaar en als ik iets mee zou kunnen nemen voor je dan laat je dat maar even via de pb weten hoor.

Daar zal ik even over nadenken. Alvast bedankt!
 
Laatste tijd erg druk gehad. Hierbij een kleine update en een "probleem". Gister helaas door tijdgebrek de laatste HCC verwijderd. Het kreeg niet de aandacht die het nodig had dus ging het drijven :-(. Bij een re-scape maar in de herkansing


3zK4uA0FIFo76lKPknk2dd5xErAnRIWG.jpeg


Iemand een idee hoe ik wat meer "actie" in de bak kan krijgen ? reacties graag in onderstaand topic: http://aquaforum.nl/threads/bak-in-ruste.98520/
 
Jammer van de HCC, maar ook zonder ziet het er nog heel mooi uit! Anders misschien Micranthemum 'Monte Carlo' proberen? Wel wat geduld nodig bij het groeien, maar misschien ook wat minder aandachtsgevoelig dan de HCC.

Heb ook in je andere topic even gereageerd, misschien heb je er iets aan! :)
 
Op termijn komt er zeker Monte Carlo in. Alleen vanwege het hoogteverschil wat ik eerder in de bodem had is hij erg uitgezakt (hier was ik op het forum al voor gewaarschuwd) dus voor ik dat ga planten wil ik proberen eerst wat bodem van voor naar achter te verplaatsen.

zoals gezegd werd er vanavond lekker gegeten:

C70rGZ_27BnbdvwumPnxwDSEVJCghFtY.jpeg



Wel een groot verschil met enige tijd geleden:

C70rGZ_27BnbdvwumPnxwDSEVJCghFtY.jpeg
 
Toch een mooie bak en garnalen zonder de groene bodem!
Ik heb zelf de micranthemum en doet het heel goed vergeleken met John de beheerder van het forum zijn monte carlo en die heeft normaal gesproken toch groenere vingers,is misschien een minder lastige en ook een optie voor je.
 

Terug
Bovenaan