Dubai 80 (Killerfish)


Zonde van de Ram! Tsja, een foutje is snel gemaakt, al zul je deze geen tweede keer meer maken denk ik.
Wel erg mooie plaatjes weer!
 
3x raden welke ik, althans besteld, dus heb :D

Ik kijk het eerst maar even aan hoe goed het aanslaat voordat ik aan stekken denk. Ik wil de planten goed geworteld hebben, want merk nu al dat je ze er te makkelijk uit kunt trekken als ze iets blijven plakken aan je hand...

En zijn kleibollen echt nodig? Wordt altijd zo'n zooi als je toch wat verplaatst of door het grind gaat, de laag is namelijk alles behalve dik bij mij :juggle:

Zover ik weet zijn kleibollen alleen nodig voor moerasplanten. Vallisneria is een echte waterplant. Zelf heb ik twee soorten Vallisneria, die groeien als een malle op alleen vloeibare plantenvoeding :)
 
Zover ik weet zijn kleibollen alleen nodig voor moerasplanten. Vallisneria is een echte waterplant. Zelf heb ik twee soorten Vallisneria, die groeien als een malle op alleen vloeibare plantenvoeding :)

Mijne met kleibol doen het ook als een malle maarja bewijs maar eens dat het door die kleibol komt:D Denk wel dat enkel vloeibare voeding genoeg is
 
Tnx voor de reactie beiden! Ik zal het eerst eens aankijken, toevoegen van het eea kan altijd nog
 
Vandaag was de planning, maar hele dag druk geweest met het ophalen van een aquarium. Druk druk en net thuis. Foto's zijn laatst al wel gemaakt, maar moet nog even de tijd nemen om alles uit te zoeken :D

Uitstel is geen afstel Mike.;)
Wees maar niet bang hoor!

Als hij maar komt is het helemaal goed:Dk Beter een goede foto wat later dan een flets ding op tijd
Foto's zijn met een professionele camera gemaakt, zouden dus goed moeten zijn. Of ik ze ook zo goed gemaakt hebt moet nog blijken, heb ze nog niet op de computer bekeken
 
Hoop de foto's uit te kunnen zoeken voordat ik zo weer weg moet, maar laat ik dan beginnen met een sneak-peak :smitten:
IMG_0456.JPG
 
Oh yeah! Foto's uitgezocht, bijna klaar voor een update
IMG_0407.JPG
 
Het heeft even geduurd, maar hopelijk maken de foto's het wachten waard. Vorige week kwam mijn broertje thuis met een camera van school dus gelijk even mooi van de kans gebruik gemaakt om wat mooie foto's te schieten. Een kleine selectie van de bijna 500 foto's die ik gemaakt heb, helaas een hoop ook niet gelukt. Een goede camera betekend niet gelijk goede foto's :juggle: Ben daarbij wel super tevreden met de foto's, zitten een paar hele gave tussen (al zeg ik het zelf :D)

Mijn halfsnavels kleuren steeds mooier in de vinnen, al verschilt dit nog wel een beetje per vis
IMG_0418.JPG
IMG_0470.JPG

Bekijk bijlage 127838

Lekker genieten van een voertablet voordat iedereen op me afduikt
IMG_0585.JPG


Te laat :eek:
IMG_0594.JPG


Toekijkend van een afstandje, maar later ook zeker bij in de bult. Hier helaas geen goede foto van weten te maken
IMG_0620.JPG

Knallend rood zijn ze ook :smitten:
IMG_0657.JPG


Uiteraard afsluitend met wat mooie close-ups van mijn rathbuni's. Niet helemaal scherp, maar oh zo gaaf
IMG_0539.JPG


You looking at me
IMG_0484.JPG

Rathbuni of kubotai :juggle:
IMG_0424.JPG


Prachtig hoe ze afsteken tegen de zwarte achterwand
IMG_0514.JPG
IMG_0456.JPG


Ook met wat hogere belichting
IMG_0447.JPG


En ik denk wel 1 van de gaafste, man en vrouw op 1 plaat
IMG_0493.JPG


En als afsluiter 1 van de goldstripes, met de kop in de grond
IMG_0732.JPG
IMG_0735.JPG
 
Mooie ploaties! Ziet er lekker uit!
 
Toch hier even een ander vraagje; ben dus laatst een tweede bak op wezen halen met die kennis, met deze apisto in de bak. Iemand die me kan zeggen welke?
20171107_145257.jpg
 
Jouw bak blijft een streling voor het oog en een bron van inspiratie voor mij Mike en die halfsnavels zijn een eyecatcher zeker weten.:stars::smitten::stars:
 
Sublieme foto en wat is je water zo kraakhelder man.Wat doe jij eigenlijk om zo'n mooi zuiver water te bekomen ?
 
Sublieme foto en wat is je water zo kraakhelder man.Wat doe jij eigenlijk om zo'n mooi zuiver water te bekomen ?
Ben ik zelf ook nog niet helemaal achter eigenlijk :juggle: Heb er 2 tetratec filters op staan. . Zal even met foto's laten zien hoe, hoop dat het dan duidelijk is :D

Aanzuig 1 als semi-skimmer linksachter in de bak met de uitstroom hiervoor, hoop dat het met de weerspiegeling een beetje te zien is
20171110_124959.jpg


De uitstroom even met een stukje slang, had dus alleen nog groene, op de bocht gezet van de tetrafilter, paste net normaal maar werkt prima zo. Nog even kijken of ik een andere kleur slang kan vinden, stoort niet echt maar echt mooi is het ook niet. Deze foto net gemaakt na het voeren :oops: Je ziet hier ook mooi dat de aanzuig mooi werkt om al het losdrijvende spul aan te zuigen, kan ik ook zo weghalen om het weer schoon te krijgen.
20171110_125412.jpg


En onder het hout dus de aanzuiging van filter 2, verstopt uit het zicht
20171110_125035.jpg


En achter het rechter schot, wat voorheen dus een aanzuigpunt was, de uitstroom van het tweede filter. Breekt mooi de stroming in de bak, maar loopt wel gewoon door als je snapt wat ik bedoel. Kaatst via de bodem terug en gaat door het gat de bak in. Hier tevens een verwarmingselement, omdat het water er sws langsstroomt. Intake rechts staat op uitstroom links en andersom.
20171110_125111.jpg


En in mijn kastje dan de volgende opstelling
20171110_125828.jpg
 
Blijft toch effe brainstormen om het plaatje te begrijpen wat je bedoeld,in het echt is het natuurlijk vele malen makkelijker te begrijoen.

Ik zie dat je met een uitstroommond werkt en niet met een spraybar ?

Normaal werkte je toch met 3 tetra filters onderin je kast ?
 
Blijft toch effe brainstormen om het plaatje te begrijpen wat je bedoeld,in het echt is het natuurlijk vele malen makkelijker te begrijoen.

Ik zie dat je met een uitstroommond werkt en niet met een spraybar ?

Normaal werkte je toch met 3 tetra filters onderin je kast ?

Zal morgen wat duidelijker uitleggen adhv een plaatje (tekening), moet nu naar mn werk. Wordt vervolgd. En klopt, heb een tijdje 3 filters gehad maar vanwege een kapotte kogelkraan even terug naar 2. En dit voldoet ook dus de derde blijft er voorlopig maar onderweg denk ik.
 
Ga het duidelijker proberen uit te leggen net behulp wat wat oudere foto's. Ik heb dus zowel links als rechts een tijdje geleden een schot in de bak gekit
20170904_220841.jpg


Hierbij loopt het water links in de bak bovenin weg, via de kam en wordt opgezogen door filter 1, welke zich achter dit schot bevind, de bovenste buis op de foto. Die kam bevind zit achter de uitstroom van filter 2, en die kam haalt al het drijvende spul van her water en zuigt deze hier tegen aan
20171111_095141.jpg
20171110_124959.jpg
20171110_125412.jpg


Deze intake zit gekoppeld aan filter 1 en stroomt rechts de bak weer in achter het andere schot, welke een gat in het midden heeft. Dit was ooit bedoeld als intake voor filter 2, maar werkte niet goed genoeg en doet nu dus zo dienst. De onderste buis is dus de outflow van filter 1, zonder iets van een opzetstuk. Het water stroomt langs de verwarming en kaatst via de bodem terug door het gat de bak in. Dit geeft een rustige stroming, ondanks dat de kogelkranen helemaal open staan.
20171111_095145.jpg
20171110_125111.jpg


Filter 2 heeft de aanzuiging onder het grote stuk hout rechts zitten en loopt voor het schot langs uit de bak. Deze buis wordt verborgen door de vallisneria die rechts in de bak staat.
De bovenste buis op de foto. Vanaf de zijkant, voordat de vallisneria er dus stond, zag het er zo uit. Nu van geen van beide kanten te zien, tenzij je er dus een lamp op zet. Deze zuigt het water op het hoogte van de schaar zeg maar. Deze intake zit aangesloten op filter 2
20171111_095145.jpg
20170917_132402.jpg
20170904_220841.jpg


De uitstroom van filter 2 zit dus voor de kam links en pompt eigenlijk als enige het water echt rond
20171110_125412.jpg


De thermometers aan beide kanten laten mij goed zien of de bak gelijkmatig verwarmd wordt en dit is zo. Hangen niet in het zicht van voor dus mooi weggewerkt. Zo wat duidelijker hoop ik. Zo niet dan hoor ik het wel!

Edit; Ik werk idd niet met een spraybar omdat ik dit te moeilijk verbergen vindt in de bak. Wil het liefst zo min mogelijk techniek zien en met deze setup lukt dat aardig :D
 
Aan de hand van deze duidelijke foto's en uitleg begin ik het te snappen maar waar heb je die schotten van Juwel op de kop kunnen tikken ?

Kon je die schotten niet omgekeerd gelijmd hebben zodat de naam Juwel aan de achterkant stond of stoort je dat niet echt ?

Spraybars zie je inderdaad zitten en die kun je niet echt zo goed weg stoppen als deze uitstroommond zeg maar.

Die uitstroommond is van het merk JBL he ,zijn er 2 voor elke kant toch,waar heb je die dan gekocht ?

Hoe ben je in godsnaam op zo'n top idee gekomen ? Zelf uitgevonden en uitgedokterd of ooi ergens anders gezien ofzo ?
 
Nog een vraag vergeten te stellen wat natuurlijk kan gebeuren he.
Op de eerste foto zie ik dat beide schotten tot onder toe helemaal zijn afgekit maar hoe kan de linkse instroom onderaan dan het vuil goed opzuigen ?
 
Alsof je vissen aan touwtjes hangen, zo helder. prachtig, man!
 

Terug
Bovenaan