Zou het wel doen
in de fles, slang zo ver in de dop duwen dat ie er stevig ( klein gaatje in dop ) in zit. 3-5 cm is meer dan genoeg.
Hij moet niet in t mengsel zitten, dan heeft het geen nut.
In het bakje zorgen dat de slang onder het water opp komt, zo kan je de bellen zien. Ze gaan toch naar boven en blijven dan
onder het bakje hangen.
Zou een nieuw mengsel maken, en probeer dan deze volgorde eens.
Voeg je hoeveelheid koud water toe
dan je hoeveelheid gist en goed schudden
voeg dan je suiker rustig toe en niet meer schudden
dop erop en aan de bak hangen. Kan zijn dat in het begin wat water in de fles loopt, zeker als de slang in het bakje iets dieper hangt of als je per ongeluk in de fles knijpt. Zorg dan dat de slang die naar de bak loopt iets hoger is op een punt dan de bak, of zet de fles zo lang op de bak tot er druk is opgebouwd, dan kan het water niet meer terug. Of, natuurlijk, zet er een terugslagventiel tussen.
na 3-5 uur zal ie lopen.
Snap de volgorde niet echt bij schudden als er suiker inzit. Het hele idee is toch dat de suiker rustig word geconsumeerd door de gistbaccies? Als je de helft oplost door schudden gaat dat toch veel sneller? Plus als ik schud loopt de fles over, net als met een mentos in de cola, nou... bijna dan
Ook moet je water op kamer temp zijn, heet hoeft niet. Sommige mensen stoppen er een thermostaat rond, dat lijkt me overdreven.
paar uur in de kamer en hij is ook goed en loopt.
Als je het nu niet snapt, dan zou ik toch nog eens de link goed doorlezen, want van maken tot mengsel tot vragen, alles staat er 3 x in