Giebeltje
Well-known member
Ze eten veel, en ze eten (bijna) alles, onze Sluiers, Goudvissen en Karperachtigen. Of ze nu in een aquarium wonen of in een vijver. En iedereen heeft zijn/haar eigen ervaringen er mee. De een heeft Oranda's, die een mooie wen moeten krijgen, een ander heeft Ryukins, waarbij de ontwikkeling van de " hump" centraal staat. Een volgende heeft een vijver met gemengd vissenvolk, waarin gewone Goudvissen, Komeetstaarten, Oranda's, Koikarpers en Windes vrolijk door elkaar zwemmen.
De kennis die we hebben over onze vinnige vriendjes is de laatste tijd enorm toegenomen. We kijken nu nauwkeuriger naar ingredienten dan we vroeger deden. Ik zelf bijvoorbeeld gaf mijn oudste Goudvis Giebeltje, naar voorbeeld van mijn vader, regelmatig een vette regenworm uit de tuin. Inmiddels heb ik 3 Sluierstaarten ( Fantail, Ryukin-hybride en Redcap Oranda) en een Ancistrus rondzwemmen die iedere morgen een andere soort zinkende pellet krijgen ( Hikari Balance, Hikari Color Enhancing en Hikari Goldfish Excel) en 's avonds Sluierstaart/Goudviskorrels van Voer-Voor-Vis, sinds enkele dagen aangevuld met een blokje gedroogde Tubifex om ze te leren uit mijn hand te eten. Mijn Ancistrus krijgt na de waterwissel een plakje courgette, maar de Sluiers eten daar ook van. En af en toe geef ik Repashy. Op zondag geef ik normaal gesproken levende Artemia, en 's zomers staan er regelmatig watervlooien op het menu. Soms, als ik gestoomde broccoli maak, krijgen de sluiers een broccoliroosje. Heel af en toe doperwten, en 1 keer in de maand krijgen ze een 5-daagse kuur van in Kingyo Vitaminespray gedrenkte pellets, bestoven met pure cacao. Ik heb ook nog gedroogde zijderupsen in huis, maar tot nu toe hebben ze die nog niet gegeten.
Tot nu toe bevalt dit voer goed, maar als de zakjes leeg zijn, wat zal ik dan aanschaffen? Ik ben zelf altijd iemand van de biologische aanpak, maar las op de Hikari-verpakking dat de gebruikte soja genetisch gemanipuleerd is. Daarom werd ik door de kreet " Biofood" van Dr. Bassleer aangetrokken. ik las echter dat dat voer voor een groot deel bestaat uit wildvang witvis uit Skandinavie en zeer eiwitrijk is. Bovendien weet ik uit een docu over zalm ( Keuringsdienst van Waarde) dat de vis uit de Oostzee niet geschikt is voor menselijke consumptie, want teveel vervuild door de houtindustrie. Heeft dit consequenties voor het voer van Bassleer? Er wordt gezegd dat dit schadelijk is voor de lever.
Wikken en wegen, vergelijken... wie wil hier zijn licht eens over laten schijnen?
De kennis die we hebben over onze vinnige vriendjes is de laatste tijd enorm toegenomen. We kijken nu nauwkeuriger naar ingredienten dan we vroeger deden. Ik zelf bijvoorbeeld gaf mijn oudste Goudvis Giebeltje, naar voorbeeld van mijn vader, regelmatig een vette regenworm uit de tuin. Inmiddels heb ik 3 Sluierstaarten ( Fantail, Ryukin-hybride en Redcap Oranda) en een Ancistrus rondzwemmen die iedere morgen een andere soort zinkende pellet krijgen ( Hikari Balance, Hikari Color Enhancing en Hikari Goldfish Excel) en 's avonds Sluierstaart/Goudviskorrels van Voer-Voor-Vis, sinds enkele dagen aangevuld met een blokje gedroogde Tubifex om ze te leren uit mijn hand te eten. Mijn Ancistrus krijgt na de waterwissel een plakje courgette, maar de Sluiers eten daar ook van. En af en toe geef ik Repashy. Op zondag geef ik normaal gesproken levende Artemia, en 's zomers staan er regelmatig watervlooien op het menu. Soms, als ik gestoomde broccoli maak, krijgen de sluiers een broccoliroosje. Heel af en toe doperwten, en 1 keer in de maand krijgen ze een 5-daagse kuur van in Kingyo Vitaminespray gedrenkte pellets, bestoven met pure cacao. Ik heb ook nog gedroogde zijderupsen in huis, maar tot nu toe hebben ze die nog niet gegeten.
Tot nu toe bevalt dit voer goed, maar als de zakjes leeg zijn, wat zal ik dan aanschaffen? Ik ben zelf altijd iemand van de biologische aanpak, maar las op de Hikari-verpakking dat de gebruikte soja genetisch gemanipuleerd is. Daarom werd ik door de kreet " Biofood" van Dr. Bassleer aangetrokken. ik las echter dat dat voer voor een groot deel bestaat uit wildvang witvis uit Skandinavie en zeer eiwitrijk is. Bovendien weet ik uit een docu over zalm ( Keuringsdienst van Waarde) dat de vis uit de Oostzee niet geschikt is voor menselijke consumptie, want teveel vervuild door de houtindustrie. Heeft dit consequenties voor het voer van Bassleer? Er wordt gezegd dat dit schadelijk is voor de lever.
Wikken en wegen, vergelijken... wie wil hier zijn licht eens over laten schijnen?