RichD1011
Well-known member
Blijf mij verbazen over het verschil in temperatuur metingen... of je het nu analoog of digitaal meet: als je ze naast elkaar hangt geven we allemaal wat anders aan.
en zit daar dan 1°C verschil in? nouja prima... maar dat kan uitschieters hebben naar meer dan 3°C verschil.
nu heb ik 1 analoge thermometer die ik beschouw als "accuraat" en stel aan aan de hand van die.. maarja doe ik daar goed aan?
daarbij het volgende:
- Hoe komen die temperatuur metingen zo "waardeloos"?
- is er een manier om zeker te weten dat je ergens de juiste temperatuur mee meet? mocht het een wat duurdere optie zijn dan is dat geen probleem, zeker niet als ik daarmee kan bepalen of de andere metingen "kloppen".
- waar hebben jullie goede ervaringen mee?
ik ken het gezegde "a man with a watch knows what time it is. a man with two watches is never sure"... maarja stel ik heb vissen die op 25 graden moeten en ik vertrouw een meter die standaard 22°C aangeeft (terwijl het 25°C is), en je gaat bijstellen naar 25°C dan wordt het water in werkelijkheid 28°C... niet bepaald bevordelijk voor de levensduur der visjes (vice versa kan ook natuurlijk, denken dat je op temperatuur zit terwijl de bak in werkelijkheid een stuk kouder is)
en zit daar dan 1°C verschil in? nouja prima... maar dat kan uitschieters hebben naar meer dan 3°C verschil.
nu heb ik 1 analoge thermometer die ik beschouw als "accuraat" en stel aan aan de hand van die.. maarja doe ik daar goed aan?
daarbij het volgende:
- Hoe komen die temperatuur metingen zo "waardeloos"?
- is er een manier om zeker te weten dat je ergens de juiste temperatuur mee meet? mocht het een wat duurdere optie zijn dan is dat geen probleem, zeker niet als ik daarmee kan bepalen of de andere metingen "kloppen".
- waar hebben jullie goede ervaringen mee?
ik ken het gezegde "a man with a watch knows what time it is. a man with two watches is never sure"... maarja stel ik heb vissen die op 25 graden moeten en ik vertrouw een meter die standaard 22°C aangeeft (terwijl het 25°C is), en je gaat bijstellen naar 25°C dan wordt het water in werkelijkheid 28°C... niet bepaald bevordelijk voor de levensduur der visjes (vice versa kan ook natuurlijk, denken dat je op temperatuur zit terwijl de bak in werkelijkheid een stuk kouder is)