Drijvende sluierstaarten

Discussie in 'Goudvissen' gestart door jessica1993, 14 dec 2017.

View Users: View Users
 1. michelle1

  michelle1

  Lid geworden:
  31 dec 2015
  Berichten:
  1.286
  ojee dat is niet goed!! Dat is staart/vinrot. Bacterieel probleem. Het oog en het drijven waren al voortekens.

  Hoelang hebben ze die staarten al zo?

  Hier moet je zo snel iets mee doen anders gaan ze dood.

  Sinds wanneer zitten ze nu in hun nieuwe huis? Heb je gevuld met geheel vers water? Heb je al iets van ESHA erin gegooid?

  Je moet bij voorkeur bactopur direct hebben. Dit zijn tabletten. Als je dit niet kunt krijgen bactifec of de vloeibare bactopur. Je verder niets laten aansmeren bij LFS. Als je een koidealer in de buurt heb zitten kun je daar ook kijken. Koi dealer het beste en zeggen sluierstaarten met vinrot en neem je fotootje mee. Koi karpers net zoiets als goudvissen en meestal hebben deze zaken wel verstand van ziektens. Neem meteen mee of bestel zak kool/carbon deze heb je straks ook nodig.

  Kan in je profiel niet zien waar je woon/ google koikarpers en je woonplaats misschien iets bij je in de buurt.

  Bacterieen zitten in je water dus morgen meteen 70 % verversen! let op bij vullen dat de tempratuur enigzins dezelfde blijft. max 1 graad verschil liever warmer dan kouder.
   
 2. michelle1

  michelle1

  Lid geworden:
  31 dec 2015
  Berichten:
  1.286
  Als ik weet wat voor medicatie je heb meld even dan zal ik je helpen verder. Zal wat vaker op forum kijken.

  Weet niet of je online ga bestellen of in winkel kan halen en hoe je financieel zit maar beter meteen goed medicijn de bactopur direct dan iets anders wat niet gaat helpen en je daarna weer iets moet gebruiken.

  De kool moet straks in je filter na de kuur om medicijnen eruit te filteren. Zwarte brokjes. Heb je al vrij goedkoop 3 euro meen ik een doosje. Mocht je ruimte hebben in portemenee dan meteen de NH3 en NO@ druppels. Die ga je hard nodig hebben want helaas zal de medicatie ook de goed bacterieen in je filter doden dus na de kuur heb je een maand lang heel veel werk! verversen, verversen en verversen en dan geen emmertjes helaas.
   
 3. TS
  TS
  jessica1993

  jessica1993

  Lid geworden:
  17 nov 2016
  Berichten:
  41
  Goedenavond Michelle, wat ben ik blij dat je reageer. Ja daar was ik al bang voor dat het de verkeerde kant op gaat met me vissen. Ik baal echt enorm heb me zo verkeken op al het werk wat erbij komt kijken precies zoals je al eerder zij mensen denken er te makkelijk over. Nou ik ze eenmaal heb wil ik zo graag het beste voor ze nu ze ook zo veel hebben meegemaakt maar lijk nu na alle verhuizingen ineens alles mis te gaan eerst toen ze kleiner waren hadden ze nergens last van. Ik krijg bijna spijt dat ik eraan begonnen ben omdat me ouders het eindelijk geaccepteerd hebben dat ik het groter aquarium mocht en alles in huis hebben gehaald en nu zo bang ben dat alles dalijk fout gaat. Ik wou dat ik er meer verstand van had voel me zo radeloos op dit moment jij bent me enige hulp want op internet heb ik zo lang gezocht maar vind iedere keer geen nuttige informatie.

  Even trug te komen op je vragen de staarten hebben ze ongeveer nou een week. Het is niet veel erger geworden maar ook niet echt beter 2 hebben het de rest gelukkig nog niet. Ik heb ze sinds gister in hun nieuwe aquarium gedaan met helemaal gevult vers water zoals je zij en hun oude filter is trouwens een binnenfilter die in een juwel 180l aquarium zit en heb hem niet schoongemaakt een tijdje al niet trouwens.
  Ik heb er nog geen esha 2000 in gedaan weet helemaal niet of dit wel verstandig is nou aangezien ik ook dacht dat dit niet goed is en durf nou niet zomaar medicijnen in het nieuwe aquarium te gooien. Beschadigd dit dan de goede vissen niet en is het eigenlijk niet beter om ze apart te zetten? Nou weet ik helemaal niet waar want heb er al 1 natuurlijk apart zitten daar gaat het ook niet zo goed mee. Ik woon in 's-Hertogenbosch dus zou graag met iemand contact op willen nemen die me verder kan helpen heb ik ook al net hele tijd voor gezocht maar kan niks vinden. Wil best het medicijn gaan bestellen kopen die jij zeg maar welke is dan echt het beste voor ze en moet ik dat dan ook in het aquarium doen? Hoe vaak raad je me aan om vanaf gister dan nu het water te verversen en hoeveel?
   
 4. michelle1

  michelle1

  Lid geworden:
  31 dec 2015
  Berichten:
  1.286
  Ok. Geen paniek.S hertogen bosh weet ik helaas ook niets..

  Bestel bactopur direct tabletten. Beter maandag of dinsdag meteen goed medicijn gebruiken dan iets wat niet gaat helpen.

  Vinrot is besmettelijk en ze gaan het allemaal krijgen. Ze hebben al een tijdje last van bacterieen. Het oog en het drijven komt daar ook door. Dit hebben ze al even en is in het oude aquarium ontstaan. Beter allemaal behandelen want je andere vissen hebben het ook alleen de zwakste gaan het eerste tonen.

  De vis die nu apart zit ga je in je aquarium erbij doen. Het heeft geen zin om deze apart te houden! Deze moet ook mee in de kuur. Gun hem het gezelschap want sociale vissen. Watertje in grote aquarium ook beter.

  De bactopur heeft een optie om een kort sterk bad te doen voor de kuur in aquarium. Heb je een badkuip ofzo?

  gister vers water dan om de dag 70 %. zoveel mogelijk meer dan de helft verversen totdat je medicijn heb. Dus zaterdag en maandag.

  Morgen naar supermarkt en zak salina zout zonder jodium halen. Jumbo heeft het zeker/ Je ga ze elke dag een zoutbadje geven totdat je medicijn in huis heb. Dit dood het een en ander maar zullen hier niet van genezen. Te lang aangetast maar dan breid het zich niet zo snel uit.

  Zal morgen berichtje maken hoe en wat je moet doen ivm zoutbadjes.

  Het word een druk maandje voor je maar als je alles goed doe dan na die maand weer rustig en zwemmen ze weer fijn rond in hun mooie nieuwe huis.
   
 5. TS
  TS
  jessica1993

  jessica1993

  Lid geworden:
  17 nov 2016
  Berichten:
  41
  Oke maak nie uit als ik contact hou met jou kan ik je advies opvolgen en maar hopen dat het goed komt met me vissen. Oke ik ga bactopur direct bestellen zoals de link die je door heb gestuurd die verpakking moet ik dan hebben? Omdat er ook voor garnalen enzo staat maar die tabletten moet ik dan uiteindelijk in me aquarium doen als ik ze heb? Heb helaas geen badkuip of grote bak waar ik ze in kan doen hun oude Aquarium verkoop ik morgen. Dan is me vraag ook waarom dit het beste spul voor ze is heb jij hier ook goede ervaring mee? Dus als ik het zo lees zijn me vissen al een tijdje besmet omdat nu de een na de andere ziek word en dat gaat er dus niet zomaar meer uit? Ik ga proberen zo veel mogelijk het water te verversen ik moet ook veel werken dus het gaat nog lastig worden om alles goed te doen. Ik had echt gehoopt met hun nieuwe aquarium dat het allemaal vanzelf goed zou komen maar dat is dus totaal niet zo.

  Ik wil de aparte vis er graag bij zetten alleen die is ook sinds gister helemaal doorgedraaid in zen aquarium begon hij ineens heel hard heen en weer te zwemmen en beetje scheef ook en rondjes vond zo erg dat ik hem in een grotere kuip heb gezet nu is hij iets rustiger. De vis is zoiezo blind aan een oog want zit een witte waas overheen maar ben bang dat als ik hem bij de rest zet hun stress van hem krijgen omdat hij zo raar doe ineens.

  Ik ga morgen het zou halen op me werk ben alleen zo bang dit te gebruiken na mij idee zou het wegbijten in de vis omdat bij ons ook zo prikt maar sluierstaarten kunnen er dus echt goed tegen? Ik wil graag alles doen wat je zeg maar omdat ik het zo eng vind om dingen te proberen moet ik me er maar dus overheen zetten want anders word dit zoiezo hun dood binnenkort? Het vervelende is dat ik gewoon weinig tijd ook ervoor heb aangezien ik veel werk en toen ik alles aanschaf werkloos was ik zit financieel goed om meer spullen voor ze aan te schaffen alleen hoop gewoon dat het ook werkt wat ik ga doen en niet te laat ben met hun grote aquarium aanschaffen :(
   
 6. michelle1

  michelle1

  Lid geworden:
  31 dec 2015
  Berichten:
  1.286
  De bactopur direct is 1 van de beste medicijnen die je voor bacterieele zaken kunt kopen. Ik gebruikte het ook. Ik gebruik op het moment alles van manuas maar dit is een erg dure lijn en wil je niet meteen op hele hoge kosten jagen. Sluiers zijn helaas nogal vatbaar voor van alles en ik heb de manuaslijn langzaam op gebouwd. Af en toe een flesje gekocht zodat ik een hele apotheek heb opgespaard. Ik heb me sluiers al een tijd en heb al veel meegemaakt vandaar ik me kennis graag deel omdat ik ook met de handen in het haar heb gezeten door van alles wat niet goed ging. Ik heb tevens een microscoop om afstrijkjes te maken zodat ik zie wat mijn sluiers onder de leden hebben. Ik ben nu dus wel in een vroeg stadium erbij. door gedrag kun je ook veel zien maar je moet dit weten. Dit is een stukje ervaring.

  Jouw sluiers zijn dus al wat langere tijd ziek en we zullen moeten zien of ze goed genezen. Maar sluiers zijn ook taaie vissen dus ik verwacht dat ze wel gaan opknappen. Het oog zal altijd blind blijven maar dat geeft niet daar red hij/zij zich wel mee. Ik heb ook een blinde telescoop met aangetaste ogen. De vinnen en staarten groeien vanzelf weer aan.

  het gaat er nu om dat je de bacterieen dood die in hun lichaam zit en het enige wat helpt is medicatie om dit te doden. Het zout gaat deze dagen zorgen dat de parasieten die zich gegarandeerd te goed doen aan je verzwakte sluiers dood gaan. Het houd ook bacteriegroei tegen zodat het zich niet explosief gaat uitbreiden de dagen voordat je de bactopur in huis heb. Het verversen is nu om de bacteriegroei tegen te gaan. Na de kuur is het verversen nodig om je waterwaardes niet te hoog te laten op lopen. Na een maand is de verversing nodig om alles stabiel te houden en je vissen gezond te laten houden. Na een maand kun je minder gaan verversen.

  De vis die alleen zit is verzwakt en heeft parasieten waardoor hij zich zo gedraagt. Net als vlooien op een hond. Die schieten ook omhoog en gaan als een gek bijten. een vis gaat over de bodem flitsen in de hoop de parasieten kwijt te raken. Dit zal door het zout steeds minder gaan worden en dan de kuur zodat hij ook opknapt. Alleen zitten is voor de vis heel veel stress omdat het groepsvissen zijn dus je kunt hem beter bij de andere zetten zodat hij wat vertrouwde vriendjes om hem heen heeft zitten. Het water in de bak zonder filter is niet houdbaar en is binnen een dag giftig voor hem dus hij heeft het ook nog eens moeilijk door het vervuilde water.

  De rest is al ziek dus je moet ze allemaal behandelen incl. algeneters etc. Als eentje nog bacterieen heeft en die doe je na een maand erbij verspreid het zich weer. Dus nooit zomaar een nieuwe vis erbij gaan zetten! Deze kunnen allerlei zaken met zich mee brengen zodat de rest ook weer ziek gaat worden.

  Ik snap dat het veel werk is weet er alles van maar wil je ze laten overleven zul je wat moeten doen anders gaan ze 1 voor 1 dood.

  Wel fijn dat je weer werk heb en het een en ander kunt kopen. Zijn wel wat dingen dat je leven wat makkelijker kan maken. Als dit achter de rug is zal ik je meer tips geven. Het verversen kan ook heel makkelijk als je een opvoerpompje kan kopen. Dan is het verversen een makkie.

  Vind het sneu voor je maar helaas is een nieuwe villa geen geneesmiddel. Ze zullen wel heel blij wezen met de extra liters maar geneest geen ziektens. Hoe je het went of keert je heb overbevolking, zelfs in de grote villa. Het tweede filter zal wat helpen maar dan nog teveel vis. je zult in het voorjaar echt een mooie vijver moeten zoeken voor de komeetstaarten.

  Dat is weer voor later nu eerst maar zorgen dat je vissen weer gezond worden en je over een maand van alle ellende af ben
   
 7. TS
  TS
  jessica1993

  jessica1993

  Lid geworden:
  17 nov 2016
  Berichten:
  41
  Hoi Michelle, Ik heb baktopur direct en de filter besteld hoop dat ik het snel binnen krijg. Het gaat op dit moment nie veel beter maar ook niet slechter met hun staarten. Ik hoop dat ze er niet heel snel aan dood kunnen gaan aangezien ik de medicijnen nog niet heb. Ga nou weer een deel van het water verversen. Ik snap je uitleg nu over hoe ik ze moet behandelen met de filter die je me aan raad ook. Alleen mijn vraag is nog dat ze dus want heb de bijsluiter gelezen 1 tablet per 50 liter dus 6 stuks in totaal op een dag moeten omdat ik een 300 l bak een week lang erin moet doen? Lossen deze tabletten gewoon op in het water neem ik aan en is het echt niet schadelijk voor me algeneters? Erna dus met de filter met kool de medicijnen eruit filteren en het water iedere week de helft blijven verversen? Mijn vis die nog steeds apart zit en nu vers water heb gegeven en een filter in de bak hou ik nog even apart tot dat ik hem met de rest kan gaan behandelen. Het gaat beter met hem zwemt nu gelukkig weer rustig rond. Mijn vraag is wel ook over het zout want ben daar nog niet aan begonnen hoe ik dat moet doen heb gelezen dat je ze apart in een bak moet zetten met het zout erin want dat doe je dus niet in het aquarium. En de hoeveelheid wat je mag toevoegen per liter weet ik ook niet precies durf het echt niet aan om te doen nu ik nog niet helemaal weet hoe dat werkt. Ik snap dat hun nieuwe bak de ziektes niet tegen gaat maar hoop niet dat ze verzwakken door de medicijnen omdat het op hun staarten na echt goed met alle vissen nu ga zo ver ik kan zien. Ze zwemmen blij rond liggen niet stil drijven niet en ze hebben mooie kleuren geen rare plekken of teken dat er iets niet goed is. Alleen op de staarten zitten soort van witte puntjes op de plekken waar het scheurt. Het ziet er ook niet gerafeld uit zoals echt vinrot beschreven staat maar echt scheuren en hapjes eruit lijkt wel. Maar toch is dit een bacterie die op ze zit zoals je zeg en is het dus echt het beste om heel me aquarium te behandelen. Ik ben erg blij ook dat ik werk heb en nu alles goed gaat maar vervelend dat ik savonds na werk alles nog moet regelen daarom heb ik sommige tijden wat minder goed het water ververst in hun oude bak en dit gaat nu echt niet meer gebeuren. Ik ga me uiterste best voor ze doen dat het water goed blijft en de ziektes eruit gaan want klinkt raar maar je krijgt toch een soort band met die vissen als je ze al lange tijd heb. Hoop echt dat het over een maand goed met ze gaat en waardeer je hulp enorm want snap best dat jij in het begin ook zo erbij heb gezeten en weet nu hoe ellendig het voelt als je niet weet wat het beste is wat je moet doen voor ze.
   
 8. michelle1

  michelle1

  Lid geworden:
  31 dec 2015
  Berichten:
  1.286
  Omdat je nu veel vers water geef zijn ze erg blij en je stagneer de bacteriegroei. Je hevel toch wat bacterieen af.

  De staarten is echt vinrot. Als je het zo hou worden op den duur ook hun vinnen aangetast totdat ze alleen nog maar stompjes over hebben. Het dunne deel van de vinnen vreet als eerste weg. Het witte oog was ook al bacterieen en het drijven vermoedelijk ook. De ene sluier is de ander niet en de zwakste gaat het eerst uiterlijke verschijningen laten zien. Je kunt al zien dat het besmettelijk is omdat je meerdere gevallen heb. De kans dat de bacterie ook op/in je algeneters zit is zeer groot dus die moeten ook mee in de medicatie. Voor de rest heb je er niets in toch? slakken, garnalen of iets anders?

  Hoeveel tabletten heb je besteld?

  Wat is de maat van je aquarium?

  Los de tabletten op in een bak/emmertje/pannetje met water en even goed roeren. Dan gooi je langzaam de medicatie in je aquarium. Beetje bij beetje. Hoeft geen uren te duren maar bijv in 4 keer met 5 minuten ertussen. Bij voorkeur op je filteruitlaat zodat het meteen op de stroom mee gaat.

  Heb je een luchtpomp in je aquarium? Bij medicatie moet je goed beluchten. Zorg in ieder geval dat de tuit van je filter waar het water uit komt aan de bovenkant van je water staat gericht zodat je flinke golven bovenop het water zie. Beweging aan het wateroppervlak is zuurstof. Luchtpomp bellen is niet het zuurstof maar de bellen veroorzaakt beweging in het wateroppervlak dat is de zuurstof.

  De vissen zullen de eerste dag wellicht raar gedrag gaan vertonen want medicatie vinden ze niet leuk. Voeren beperken omdat de kans is dat ze niets nemen en dan ligt het voer te rotten. Klein beetje proberen, eten ze niet dan niets geven! Je ziet ze vanzelf weer meer gaan zwemmen en grondelen dan kun je weer wat proberen. Lijkt zielig maar ze kunnen wel even zonder eten. Beter niets dan voer ligt te rotten!

  De kuur duurt 3 dagen. 3 x 24 uur en als beter uitkomt dag 4 ga je 70 % verversen. In de beschrijving staat 50% maar sluiers beter 70%.

  De voorkeur zou zijn om de vissen apart te behandelen, buiten het aquarium maar dan moet je een hele grote plons water hebben en dat heb je niet. Ik doe het wel in me badkuip :regen:en ik heb 2 filters dus laat ook wel 1 filter uit het aquarium op een emmer draaien die na de kuur terug gaat zodat ik nog bacterieen over heb.

  Dan het slechte nieuws. Na de kuur zijn alle bacterieen dood. Helaas ook de goede bacterieen die in je oude filter leefde. Dit betekend dat beide filters moeten indraaien. Dit betekend dat je een maand lang met hoge waterwaardes kom te zitten gezien je vissenbestand. Aantal en grote vissen. Dit ga je met 1x per week flink verversen niet redden.

  De mooiste oplossing zou zijn als je het nieuwe koolfilter Al binnen heb en deze zonder kool die 3/4 dagen met de kuur erin kan laten draaien en je oude filter zolang in een emmer water kan laten draaien. Zo blijft je oude filter onaangetast.

  Heb je nog iets aan oud filtermateriaal liggen? Sponsjes, filterwatten ofzo?

  Dag 4 doe je koolfilter origineel maken dus de kool erin. na 2 dagen kun je je oude filter uit de emmer erbij laten draaien. Dan heb je extra filtering door de neiuwe met kool die ook een hoop vervuiling opneemt en de oude met de benodigde bacterieen. Veel ellende heeft vis nodig om te kunnen overleven en na 5 dagen in een emmer zit er weinig tot niets van ellende meer in het filter.

  Lijkt een gedoe maar gaat je een maand lang een hoop verversen en onstabiliteit schelen.
   
  Bayleef vindt dit leuk.
 9. TS
  TS
  jessica1993

  jessica1993

  Lid geworden:
  17 nov 2016
  Berichten:
  41
  Oke ja idd ik doe nu wat jij mij adviseer want zit idd met 5 zieke vissen in totaal 2 met zwemblaas problemen 2 met staart en die met het oog ik baal echt enorm maar er moet nu echt iets gebeuren. Ik heb verder geen andere dieren in me bak alleen de 5 sluiers komeetstaarten en 3 algeneters.

  Ik heb nou 8 stuks besteld stond voor 400l maar heb het verkeerd begrepen maar geeft niet want heb dus meer tabletten denk ik dan nodig dan bestel ik ze gelijk bij. Maar wou zeker weten hoe het nou zat met die medicatie voor ik nog meer ga halen.
  De afmetingen van me bak zijn 120x50x60 het is een juwel Rio 300 als goed is
   
 10. TS
  TS
  jessica1993

  jessica1993

  Lid geworden:
  17 nov 2016
  Berichten:
  41
  Oke is goed dan geef ik ze niet al te veel eten in die 3 dagen. Ik snap dat ze er een beetje van slag van raken. Maar dat van hun interne filter die ik er nu al in heb zitten die haal ik er dan uit als ik de kuur start. Dan zet ik hem dus apart en moet ik hem laten draaien want als ik hem niet aan hou gaan de goede bacteriën eruit? Ik vind dit wel een heel goed idee en ga dit zeker ook zo doen als ik de medicijnen heb! De kooltjes eruit en dan weer erin als de kuur klaar is. Dan ga ik de 4e dag idd 70% verversen als dat het beste is. Dus 3 dagen en niet langer dan heb ik dus als goed is 18 tabletten nodig 6 per dag want 1 tablet per 50liter toch? Dan bestel ik er nog 8 bij dan moet ik er genoeg hebben voor deze keer dat ik ze behandel. Ben erg blij dat je mij het zo goed uitleg want wist anders niet hoe ik dit aan zou moeten pakken. Ik heb geen oud filter materiaal liggen want dat gebruik ik bij me vis die apart zit. Ik hoop dat ik die filter zo snel mogelijk binnen heb maar is het dan goed dat ik die van 800l per uur heb gepakt? En ik kan ze idd niet apart doen ik een grote bak of iets dus behandel ze op de manier hoe jij het nu zeg in het aquarium en kan hun grote filter dan wel 3 dagen laten draaien in een soort van opbergvak. Ik zie nu dat die ene grote leeuwenkop toch weer begint te drijven ookal geef ik ze nou iedere dag erwten. Gaat het medicijn dus ook werken tegen hun zwemblaas probleem hoop ik en heb net een forum gelezen waarbij je iemand anders het zoutbatje uitleg. Ik begrijp nu hoe het moet door ie uitleg daarzo alleen dit kan ik nu doen voor de kuur nog tot ik de medicijnen heb? En moet ik dit bij alle vissen doen die allebei hun staart kapot hebben en de 2 met zwemblaas problemen en dan allemaal apart behandelen? De foto die ik heb gestuurd die heb ik besteld dat is de goede toch?

  Screenshot_20180107-221843.png
   
 11. michelle1

  michelle1

  Lid geworden:
  31 dec 2015
  Berichten:
  1.286
  fotDie vis die apart zit heeft ook een filter? Wat voor filter is dit? Die vis gaat in het aquarium dus opvang leeg en filter over?

  Inderdaad je oude filter uit aquarium en in emmer aquariumwater laten draaien. dag 4 kool erin en 2 dagen laten draaien dan zit resten van medicatie in de kool dan kan je oude filter er weer in.

  foto pillen is goed. Niet iedere dag pillen hoor. dag 1 pillen erin en 3 dagen laten zitten. Er is nog een optie voor een kort bad. staat allemaal in bijsluiter die in het doosje zit.

  300 liter aquarium tot max gevuld. Moet je liters af rekenen bodem, stenen, etc.

  Zag op de foto je filter is dat een juwel filter? Zo ja beter pijpje waar water uit komt naar boven richten. Geeft zuurstof.

  Je kan gewoon zoutbadjes geven totdat je medicatie binnen heb.

  Het koolfilter gewoon altijd mee laten draaien. Heb je extra filtering wat geen luxe probleem bij jouw aquarium is en altijd makkelijk voor zulke situaties en dan om de beurt schoonmakne met minimaal een maand tussenpoos. dan altijd 1 filter met bacties die je nodig heb. 800 filter is beste. Ik hen 2 keer 1500 op 400 liter. des te meer des te beter
   
  Laatst bewerkt: 7 jan 2018
 12. TS
  TS
  jessica1993

  jessica1993

  Lid geworden:
  17 nov 2016
  Berichten:
  41
  Ja klopt dan heb ik idd de bak en filtertje over is een kleintje van superfish 100/200l per uur. Oke dan weet ik nu wat me te doen staat met de filters is het duidelijk voor me.
  Maar nu snap ik het even niet meer hoe bedoel je pillen dat zijn toch de tabletten? Over het kort bad heb ik iets gelezen maar wil ze gewoon in het aquarium behandelen. Aangezien dit ook voor andere vissoorten is dit medicijn vroeg ik me af wat ik nou moet doen voor ik de medicijnen krijg. Aangezien jij het ook heb gebruikt zou ik daar graag advies over willen want wil de medicijnen echt niet verkeerd gebruiken. Ik heb zoiezo de 300 liter bak heb het net nog opgezocht en me bak opgemeten denk dat ik dan zoiezo niet aan 50 liter zit met stenen en decoratie. Omdat het 1 tablet per 50 liter is moet ik er dan maar 5 per keer gebruiken ipv. 6 of hoe moet ik het zien?
  Dat klopt ik heb een binnenfilter van me oude juwel 180liter aquarium en komt nu ook stukje boven de oppervlakte uit en heb een zuurstofopname erin. Oke dan ga ik toch beginnen met de zoutbatjes ookal vind ik het echt dood eng om dit te doen bij ze ik probeer me er maar over heen te zetten als het ze echt helpt en geen kwaad kan. Oke mooi dan heb ik in ieder geval de goede filter straks erbij alleen zit nog met de medicijnen hoe veel ik moet kopen en moet gebruiken als ik dat weet dan heb ik alle informatie om me vissen te gaan helpen echt heel erg bedankt daarvoor!
   
 13. TS
  TS
  jessica1993

  jessica1993

  Lid geworden:
  17 nov 2016
  Berichten:
  41
  Zuurstofopname bedoel ik zuurstof pomp haha maar met niet iedere dag dus de tabletten erin begrijp ik het even niet omdat het maar 3 dagen duurde de kuur vandaar dat ik dacht iedere dag 6 van die tabletten in me aquarium moet en heb ik er 18 zoiezo nodig? Sorry dat ik er zo veel over vraag maar dit medicijn is helemaal nieuw voor me en wat ik al zij wil niet de verkeerde dosering geven.
   
 14. michelle1

  michelle1

  Lid geworden:
  31 dec 2015
  Berichten:
  1.286
  met de pillen bedoel ik tabletten:sorry:

  Als je al besteld heb is 8 tabletten genoeg. Als je nog moet bestellen zou ik wat meer nemen is goedkoper en je zult ze vaker nodig hebben en dan heb je ze tenminste in huis.

  Het is 1 tablet per 50 liter. Je aquarium is 300 liter maar er zit een bodem enz. in dus ik denk dat je z on 250/270 liter netto erin heb zitten. Dus 5 1/2 tablet gaat in het aquarium. Dit laat je dus 3 dagen in het aquarium zitten. Niet elke dag nieuwe tabletten.

  Voor de kuur, staat in de gebruiksaanwijzing een optie voor een kort bad. Ik meen een half uurtje. (ik weet niet alle gebruiksaanwijzingen uit me hoofd) Dan maak je een emmer met de benodigde tabletten en doe je de ernstig aangetaste vissen erin. De staarten en de drijvers en het oog.

  Stel je heb dan 2,5 tablet over maak je daarmee het badje. Dan eerst degene met het oog een half uur erin, kuur zit dan al in aquarium, dan de volgende. kleintjes kun je wellicht met zijn 2e een half uurtje in de emmer doen. Dat moet je even bekijken of dat past.
   
 15. michelle1

  michelle1

  Lid geworden:
  31 dec 2015
  Berichten:
  1.286
  Medicijnen en filter binnen

  overzichtelijk?

  - nieuwe koolfilter bakje kool eruit en opvullen met sponsje uit opvang filter. In aquarium hangen. Bovenaan zodat de stang met gaatjes (spraybar) bovenin hangt. De gaatjes richt je iets naar boven zodat er golven ontstaan op het wateroppervlak.
  - bak/emmer medicatie klaar maken voor het korte bad zie gebruiksaanwijzing
  - vis met aangetast oog in de bak.
  - 70 % verversen in aquarium en oude filter eruit in emmer zetten en stroom erop.
  - 5 1/2 tabletten oplossen voor aquarium
  - medicatie in aquarium doen
  - vis met oog in aquarium
  - volgende vis in het bad etc.

  Tracht je vissen met water te vangen. Niet met een netje daar kun je ze mee beschadigen. Ik pak ze met de hand maar als je dit eng vind een afwasteiltje/maatbeker net waar ze in passen. Maatbeker in water laten zakken en niet gaan jagen. Ze komen vanzelf in de buurt uit nieuwschierigheid. Maatbeker onder visje met zwemrichting mee maatbeker omhoog dan heb je ze zo. Maatbeker met vis boven het medicijnbad houden en dan rustig je hand erin en pak je de vis aan de zijkant vast en zet je ze in het bad. Je voel wanneer je ze kunt pakken ze gaan even flipperen an losjes vasthouden en weer laten gaan. Op een gegeven moment na z on flipper zijn ze even rustig en kun je ze zo vastpakken en overzetten. Doe boven het bad mocht hij uit je hand flipperen dan beland hij in het bad :stop:Is net als een zoutbadje. des te vaker je het doe des te makkelijker alles word....


  Als je een luchtpompje heb (weet niet wat je bedoel met zuurstofopname in oude filter) doe je de bruissteen even in de emmer waar je vissen in het badje zitten. Hebben ze tijdens het badje ook zuurstof. Daarna doe je die weer in het aquarium. Stel je filter zit rechts dan heb je daar oppervlakte beweging genoeg van het filter en doe je de bruissteen van de luchtpomp links op de plek waar je geen beweging zie van het filter. Het gaat erom des te meer beweging bovenaan het water des te meer zuurstof.
   
 16. michelle1

  michelle1

  Lid geworden:
  31 dec 2015
  Berichten:
  1.286
  Hi,

  Heb je al wat binnen?
   
 17. Bayleef

  Bayleef

  Lid geworden:
  2 mrt 2014
  Berichten:
  65
  Hoe heb je dit gedaan? Filtermedia uit de 180 in het nieuwe interne filter gedaan en aangevuld? Op termijn (ja, ze zijn prijzig) wil ik je aanraden een buitenfilter (met groter volume/inhoud) te gaan gebruiken om de conditie van je water optimaler te houden.
  Na de kuur zijn je filter-bacteriën, zoals Michelle al aangeeft, ook uitgeroeid. Schoonmaken dus maar! ;)

  Hahahaha! :D Geweldig, je bent een mens naar mijn hart! :smitten:Heel erg bedankt ook voor je zee aan informatie en tijd die je er in hebt gestopt om het hier allemaal neer te tikken. Hopelijk hebben andere mensen die op zoek zijn er ook wat aan en zien we in de toekomst vooral veel foto's van mooie, grote bakken en dikke, gezonde sluiers!

  Blijf flinke (50-70% tweemaal per week) hoeveelheden verversen straks na de kuur. Vers water is vaak het beste medicijn en wanneer je je waterwaarden goed houdt, minder kans op kwakkelende aquariumbewoners. Een goede, "zware" filter is hierbij een fijne hulp.
   
  michelle1 vindt dit leuk.
 18. michelle1

  michelle1

  Lid geworden:
  31 dec 2015
  Berichten:
  1.286
  Elke begin is moeilijk mijne was dat ook. Hoe ben jij ermee in aanraking gekomen?

  Ze heeft gehele filter van oude aquarium overgezet en omdat ze toch kool moest hebben heb ik haar een links gestuur van vidaxl. Daar hebben ze interne koolfiltertjes 800 liter voor 12,95 en gratis bezorgen. Als het goed is krijgt ze deze binnen. Geen topfilter maar voor dat geld heeft ze toch een extra filter en kan ze tijdens de kuur even de ingedraaide filter eruit halen dan blijft deze intact. Het is ook niet voor iedereen even makkelijk om meteen alle dure rand spullen te kunnen kopen. Ik heb dat ding ook van vidaxl en ik moet zeggen meer dan zijn geld waard. Makkelijk om erbij te hebben. De behuizing is vrij klein en past ook in curvers en van het spraybarretje blazen ze planten er zowat uit.
   
 19. Bayleef

  Bayleef

  Lid geworden:
  2 mrt 2014
  Berichten:
  65
  Zo'n tien jaar geleden wilde iemand van zijn vissen af, of ik ze niet wilde? Had niet echt interesse, maar als ik ze niet nam, dan zouden ze door het toilet gespoeld (!) worden. Nou ja, misschien emotionele chantage maar zoiets moet je dus echt niet tegen mij zeggen. :br::D

  Ken het filter wat je noemt niet, maar klinkt wel in orde voor erbij. Inderdaad, alle begin is lastig(er) dan je denkt en hoe vaak heb ik wel niet aan waterballet gedaan! Soms nog steeds :rolleyes:) en de accessoires maken het helaas duur. Daar kwam ik ook achter toen die sippe dertig liter enkele dagen later op mijn aanrecht stond.. Kon meteen voor honderd keer de aanschafwaarde van die vissen aan spullen gaan kopen :zwaai:. Maar ik was die "taak" nu eenmaal aangegaan en moest het er maar voor over hebben :br::D. Tweedehands kan je soms nog geluk hebben. Ben ze wel heel erg gaan waarderen en als je ze de juiste omstandigheden biedt, zijn vissen fascinerend en kan een aquarium ook nog ontspannend zijn :rolleyes::D.

  Hoop dat de topicstarter snel terug is met een update vol goed nieuws! :thumbs:
   
  Laatst bewerkt: 11 jan 2018
 20. michelle1

  michelle1

  Lid geworden:
  31 dec 2015
  Berichten:
  1.286
  dat si inderdaad emotionele chantage:engel: Vandaar ik ooit nooit kijk naar advertenties betreft sluiers want dan zou ik overvol staan met aquariums.

  Als je op een gegeven moment genoeg info heb kun je inderdaad tweedehands van alles krijgen maar je moet eerst weten wat je nodig heb en hoe alles werkt. Weet nog wel mijn 1e externe filter zonder gebruiksaanwijzing. pff dagen mee aan het vechten geweest bleek hij niet compleet te zijn. Miste bochten in en uitlaat............... Daarom zijn dit soort forum wel heel fijn.

  Heb je nu dan sluiers die al 10 jaar zijn of waren dit andere vissen en ben je overgestapt op sluiers?

  Hoop ook nog op update van Jessica. Hoop voor haar en de visjes dat het allemaal goed komt want dat is nooit zeker als ze al lange tijd zijn aangetast door bacterien en wellicht minder goed omstandigheden.
   
 21. TS
  TS
  jessica1993

  jessica1993

  Lid geworden:
  17 nov 2016
  Berichten:
  41
  Hoi hoi ik ben er weer! :) ik heb het super druk gehad met werk moest 7 dagen achter elkaar werken deze afgelopen week dus bijna geen tijd gehad voor iets anders. Ben eindelijk vrij nou en heb inmiddels idd me medicijnen en pomp eergisteren binnen gekregen. Kosten me niet veel en blij dat ik de spullen nu heb!

  Even een update: ik heb me vissen de afgelopen week doperwten gegeven dat krijgen ze nu iedere avond. De 2 drijvers drijven nu al een aantal dagen niet meer. De staarten zie ik wonder boven wonder herstellen bij beide vissen. Eigenlijk sta ik gewoon versteld en heb ik zo idee dat ik net optijd hun nieuwe huis heb geregelt. Want de ellende begon in hun 180l op het laatste moment voor ik de 300l bak kocht. Ik zie nu na alle dagen stress die ik had omdat ineens slechter met 4 van me vissen ging het nu de laatste dagen toch een stuk beter gaat. Met de dag zwemmen ze vrolijker rond en nog beter nieuws en het is echt zo want check ze iedere avond helemaal na hun staarten genezen! :) ik wou ze dus dit weekend behandelen maar durf dit nu dus niet meer aan. Omdat ik ook weet wat je me uitgelegd heb alle goede bacteriën gedood worden door de medicatie en de waterwaardes ook verpest worden. Ik ben zo super blij dat me vissen denk ik toch sterk genoeg zijn om er zelf bovenop te komen nu ze meer ruimte hebben gekregen. Me plantjes groeien ook als kool en me vissen zwemmen dus zo vrolijk en gezond rond echt allemaal. Ik wacht af de komende dagen want als het erger had geworden had ik ze direct behandeld maar dit ga ik nu niet doen. Ik ben erg blij met alle tips en advies Michelle dit heeft me een hoop geleerd en mocht het nodig zijn kan ik ze alsnog behandelen nu ik alles in huis heb voor ze.

  Het klinkt misschien raar maar ik heb deze vissen dus al anderhalf jaar aantal keer van kleine bakken naar steeds grotere gegaan eerst zaten sommige apart want had 3 verschillende aquariums staan bij me ex on begin en nu eindelijk zitten ze allemaal bij elkaar. Wat ik zo bijzonder vind om te zien is dat ze echt een hechte groep zijn geworden ze spelen met elkaar en doen nooit gemeen ookal zijn het allemaal mannetjes. Gaan ze soms achter elkaar aan maar ze het zijn echt vriendjes. Vind dit echt fijn vooral na de afgelopen 2 verhuizingen die ze hebben doorstaan in de auto met een klein laagje water in een 60l aquarium heb ik ze allemaal meegenomen. Me hart brak dat ze zo mee moesten en toen ik bij plaats van bestemming kwam moest ik bijna huilen toen het goed met ze ging. Ze hebben dus heel wat mee gemaakt me grote komeet is ook toen nog uit het aquarium gesprongen me vader vond hem sochtends en heeft hem gelijk terug gedaan heel zen staart was kapot. En hij is ook helemaal uit zichzelf genezen.

  Enige visje waar ik nog mee zit is me kleine komeet. Deze zit nog steeds apart en kan hem echt niet bij de rest zetten die gaan stress van hem krijgen weet het zeker. Hij schrikt enorm van licht omdat hij blind is dus en zwemt nu weer rustig rond maar ga een groter aquarium voor hem kopen waar die alleen in kan blijven leven. Weet dat hij beter met andere kan zijn maar het kan gewoon niet anders en hou hem op me slaapkamer dan zonder licht.

  Misschien vinden jullie dit wel leuk ik heb net een video van ze gemaakt en op YouTube gezet dan kan je zien Michelle hoe blij me vissen zijn en krijg je een beter beeld van ze hoe het nu met ze gaat :)
  Dit is de link:

   
 22. Honeybadger

  Honeybadger

  Lid geworden:
  11 mei 2016
  Berichten:
  1.134
  Ik moet het toch echt eens kwijt:

  Michelle1, you rock girl!!!

  Ik zie al langer in meerdere sluier-topics je posts passeren en keer op keer valt me op hoe uitgebreid en to the point jij reageert!
  Je hebt duidelijk veel verstand van de materie en je neemt ook de tijd en de moeite om ganse "handleidingen" te schrijven voor anderen met problemen!

  Helaas blijven sluiers en goudvissen probleemgevallen omdat ze door velen (én vooral door veel verkopers) zwaar onderschat worden wat logischerwijze vrij veel scheve situaties tot gevolg heeft.
  Het is sowieso een specifieke tak binnen de hobby, die sluiers en goudvissen. Materie waar de gemiddelde aquariaan hier op het forum meestal niet zò veel over weet, behalve de basiskennis dan.
  Dat zorgt er in veel gevallen voor dat een eventuele oplossing grotendeels afhangt van jouw inbreng, advies en tips!
  Ik lees steeds met interesse je posts (enkel daardoor weet ik ondertussen ook al één en ander over deze vissen en hun vereisten)! En het is zeer waardevolle info die beschikbaar blijft op het forum voor elke sluier-fan!!

  Regelmatig passeren er topics met specifieke problemen en ineens passeer jij met je advies...
  Dan denk ik steevast:
  "Have no fear, Michelle1 is here!!!"

  :r:thumbs::r


  @jessica1993 : ook voor jou het nodige respect!
  Ik vind het altijd super wanneer mensen gewezen worden op eventuele fouten in hun aanpak (wat nooit leuk is om horen) toch bereid zijn om hun visie op deze vissen en hun verzorging bij te schaven.
  Helaas zijn er ook veel nieuwe leden met een probleem die dergelijke goede raad snel weglachen (het is maar een goudvis bvb) of niet opvolgen.
  Dus ook respect voor jouw toewijding, verantwoordelijkheidsgevoel en dierenliefde!
  Veel succes met je dieren en ik hoop dat alles goed komt!
  Ze zijn alleszins in goede handen! En jij ook dankzij Michelle1! :cool:
   
  Ruben01 en NicoleE vinden dit leuk.
 23. TS
  TS
  jessica1993

  jessica1993

  Lid geworden:
  17 nov 2016
  Berichten:
  41
  Goedenavond honeybadger! Wat aardig dat je dit zeg over ons en idd je heb helemaal gelijk over Michelle! Heb ook al meerdere topics haar reacties gezien en nu vooral bij mij topic kan ik blijven herhalen hoe dankbaar ik ben met alle info en advies:)
  Ik las ook dat ze eerder problemen had maar door de opleiding denk ik veel te weten is gekomen en dat met ons alle wil delen is gewoon top! Vooral wat ik moeilijk vind is dat er veel informatie op sites forums enz. staat maar zo veel verschillende en dingen die niet altijd kloppen zoals ook de dierenwinkels idd helaas niet altijd even eerlijk zijn of weten waar ze het over hebben.
  Ik wist dit al door de afgelopen jaar dat ik me vissen heb en op zoek ben gegaan naar dingen die ik wou weten over me sluiers en zou daarom niet snel iemand zen informatie aannemen of vertrouwen dat dit goed is. Maar sinds ik Michelle ken is me vissen wereld een stuk beter geworden en vertrouw ik haar wel met de info die ik krijg en ben blij dat ze er moeite voor doe om dit ook aan me uit te leggen! En ik hoop ook dat het goed komt met me vissen want zijn idd niet zomaar een stel goudvissen je kan er echt een band mee krijgen en van ze houden maar dat snappen alleen de mensen die zelf ook gek op vissen zijn! :) en zoiezo vind ik want heb ook meerdere dieren als je er aan begin moet je er goed voor zorgen de rest van hun leven zal ze ook nooit weg doen!
  Fijn weekend :) :) :)
   
 24. michelle1

  michelle1

  Lid geworden:
  31 dec 2015
  Berichten:
  1.286
  Ik word wel een beetje verlegen van al de lof hoor:juggle:

  Voor iedere beginner die zich niet heeft ingelezen is het geen doen om een aquarium te begrijpen. Het biologisch evenwicht etc. Laat staan als er iets fouts gaat en je ga zomaar handelen word het van kwaad naar erger en zit je met de handen in het haar. Ik ben al weer wat jaartjes ervaringen en net afspeuren verder. Ook heb ik hier in het begin veel kostbare informatie gehad en was daar ontzettend blij mee.

  Ik heb ook wel visjes van me moeder opgevangen maar dit is toch geheel anders dan sluiers. Heb ik het niet over de benodigde kennis en allerlei voorwaarden qua behuizing maar zoals Jessica ook aangeeft. Je krijg een band met sluiers. Het zijn je grote lobbes huisdieren. Als je op een gegeven moment alles een beetje begrijp kun je aan gedrag van je sluier al zien hoe laat het is. Als het NO2 al iets te hoog is gaat me moor al heel chagerijnig in een hoekje hangen en mokken als ik voer. Terwijl als alles goed is hij me gewoon volgt naar de kastjes en iedere vis zijn speciale trukjes uit de kast gaat halen zodat ik het voer als eerste bij hem voor de bek gooi.. Als er eentje ziek is is het even paniek in huis terwijl ik dode guppen van me moeder heb geschept met het idee wat zonde maar dit is toch echt heel anders dan je trouwe vis van 15 cm.

  Jessica,

  Heel fijn om te lezen dat het goed gaat! leuk hoor het filmpje en ze zien er inderdaad erg blij en fit uit. Ik vind die met de gele kop erg mooi. Als de staarten al aangroeien houden zo en inderdaad zonde om medicatie in te zetten. Vers water geven beter teveel dan te weinig lost al heel veel problemen op. De medicatie gewoon bewaren want helaas zul je in de loop der tijd nog wel meer te maken krijgen met ziektens. Altijd makkelijk als je wat in huis heb.

  Als je wat vermoed qua ziekten niet zomaar de bactopur direct gebruiken hoor want het geneest niet alles. Je moet eerst zien te achterhalen wat ze mankeren en specififiek medicijnen inzetten. Het zoutbadje altijd als eerste gaan doen. Als je er vlot bij ben lost dit ook vaak al wat op. Er zijn sluierhouders die hun sluiers preventief in zout zetten om de zoveel tijd dus is niet ongezond en voorkomt een hoop ergere zaken. Als je het weer wat rustiger heb probeer het eens met eentje dan wen je eraan en zie je er niet tegenop als het echt moet.

  Het filtertje van vidaxl kun je gewoon erbij hangen hoor. Haal je dat bakje eruit en stop je daar wat filterwatten of sponsje in. Op jouw aquarium geen overbodige luxe wat meer filtering. Je sluiers kunnen de stroming wel aan en heb je altijd 2 filters wat weer een hoop opvangt als je filter moet reinigen of andere calamiteiten.

  Maak een fotoalbum aan dan kun je later zelf ook nog terug kijken heel leuk en af en toe en update zodat we je mooie vissen kunne zien ontwikkelen.

  Jij nu ook lekker weekend en uitrusten van het harde werken en lekker genieten van je mooie aquarium met gezonde vissen!
   
  Ruben01 vindt dit leuk.
 25. michelle1

  michelle1

  Lid geworden:
  31 dec 2015
  Berichten:
  1.286
  PS heb geen opleiding qua vissen gedaan hoor! Wel voor mensen maar dit is weer een andere tak van zorgen voor... zeg altijd aquarium houden en alles willen weten is een hbo opleiding op zich. ik heb alle info van het net gebruikt. Inderdaad moet je heel veel info scheiden want staat heel veel foute info. Je moet weten welke info bruikbaar is en dat komt weer door ervaren. staat ook wel veel bruikbare info van dierenartsen, koi dokters etc. Afstrijkjes onder microscoop heb ik ook via het net geleerd. Alles is zelf aan te leren mede dankzij utube. Koi heeft veel overeenkomsten met sluiers en is meer op het net te vinden dan sluiers.
   
  Bayleef vindt dit leuk.
 26. Bayleef

  Bayleef

  Lid geworden:
  2 mrt 2014
  Berichten:
  65
  Wijs, van Marktplaats. Filter zonder gebruiksaanwijzing in elkaar zetten moet ongeveer zo fijn zijn als de eerste, nog niet routinematige schoonmaakbeurt van dat ding. Respect haha!

  Nee helaas, mijn huidige oudste (tuincentrum-Lionhead van €3,95) weet ik niet precies, maar in ieder geval nu vijf-plus.

  Vissen verliezen is zuur en ik denk dat een valse start in veel gevallen best een poos werkbaar is. Met het achter de feiten aanlopen viel in mijn geval nog wel een en ander te verbeteren/proberen, echter niet meer helemaal te corrigeren.

  Je kan straks niet meer zitten met al die veren! :D

  Niks aan toe te voegen. Herkenbaar.

  Jessica, je schrijft heel lief over je huisdieren en duidelijk dat je het beste met ze voor hebt. Ik vond het ook bijzonder hoe erg je je kunt hechten. Ze hebben allemaal een eigen karakter en eigen maniertjes. Heb je al wel eens tandjes gevonden van je vissen? En misschien een leuk idee om ze te trainen om uit je hand te eten?
   
 27. michelle1

  michelle1

  Lid geworden:
  31 dec 2015
  Berichten:
  1.286
  :rolleyes: ik durfde in het begin niet met me handen erin omdat ik bang was voor bijten. Zijn toch aardig grote bekjes:rolleyes:

  Tot ik las dat ze geen tanden hadden. Ik blij en durfde er na dit nieuws wel in met me handen. Nu durft Jessica ook niet meer met haar handen bij de vissen na jouw nieuws:D:zwaai:
   
  Bayleef vindt dit leuk.
 28. Bayleef

  Bayleef

  Lid geworden:
  2 mrt 2014
  Berichten:
  65
  Hillbilly Handfishin'.. Heehaw! :D Een beetje griezelen vind ik wel leuk. Maar ik stuur je even een bericht ivm off topic, heb nog wat vragen.
   
 29. michelle1

  michelle1

  Lid geworden:
  31 dec 2015
  Berichten:
  1.286
  :D zal maar even vermelden dat de tanden van een sluier niet in de bek zitten maar in de keel. Keeltanden. Dus ze kunnen niet in je vinger bijten. Voor degene die er anders ook niet meer in durven:D
   
 30. michelle1

  michelle1

  Lid geworden:
  31 dec 2015
  Berichten:
  1.286
  Zie inbox bovenaan de pagina
   
 31. TS
  TS
  jessica1993

  jessica1993

  Lid geworden:
  17 nov 2016
  Berichten:
  41
  Hoi ben er weer :)
  Aah oké Michelle dacht opleiding maar verkeerd begrepen dus heb je ook veel info opgezocht net als ik nu deed en zo kom je steeds meer te weten dat vissen dus tanden hebben en je kunnen bijten whahaha!

  Ik ben vorige week een 40l aquarium gaan halen voor me zieke komeetstaart. Dit stelletje waar ik het aquarium ging kopen hadden zelf een prachtig discus aquarium en een goed adresje van een aquarium speciaal zaak. Ben hier gelijk erna langs geweest en is een afgelegen winkel je moet het maar net weten. Rebbies fish heet het en deze man heb me goed verder advies gegeven over hoe en wat met me aquarium. Mooiste van alles is dat hij Hikari voer verkoopt en heb dit gelijk meegenomen voor me vissen! Super blij mee want hij gaf ook aan dat het 't beste voer is voor de sluiers! Tetra goldfish Japan is troep en zinkt niet eens heb dit gelijk weggegooid en ze Hikari gevoerd. Mag ook me waterwaardes gratis laten testen bij hem ga dit morgen doen:) Het gaat nu super goed met ze me aquarium vandaag weer opnieuw beetje ingericht ben er zo blij mee.

  Nu gaat het sinds paar dagen en doperwten dieet van een week eindelijk goed met me zieke komeet staart. Heb de Aqaurium zaak een filmpje van hem gestuurd afgelopen week toen me vissie verticaal Rondjes zwom. Hij zij dat het echt de zwemblaas was en na het dieet zwemt hij eindelijk weer recht. Maar omdat hij zo snel rondjes sinds gister zwom heb ik nu besloten om hem bij de rest te gaan zetten. Hij heeft al zo lang alleen gezeten ziet er nu goed uit geen gekke plekken of iets en zwemt normaal alleen snel. Nu heb ik hem dernet bij de rest gezet en hij zwemt alleen op de oppervlakte heel snel rondjes.. De rest heb hem al gezien en worden niet gestrest van hem keken ff naar hem en zwemmen lekker op de bodem rond. De kleine komeet komt soms een beetje naar beneden gezwommen en heb net wat doperwten meegegeven met de rest. Wat denk je Michelle zal ik hem laten zitten want zit te twijfelen wat ik moet doen. Gaat hij uiteindelijk normaal naar beneden zoals de rest want lijk alsof hij langzaam door krijg dat hij in een kei groot aquarium zit. Wou hem eerst gelijk eruit halen omdat ik nie wil dat me andere vissen stress krijgen maar ze geven er niks om. En kan het beter misschien dan maar aankijken of het goed komt want in die 40 liter laten zitten vind ik ook zielig..
  Groetjes Jessica:)
   
 32. michelle1

  michelle1

  Lid geworden:
  31 dec 2015
  Berichten:
  1.286
  dat is handig dat je een goede LFS zaak heb gevonden bij jou in de buurt. Vooral voor het watertesten. het koolfiltertje neemt ook nog wat stoffen op dus ik zal voor je duimen dat het stabiel is.

  Ik voer ook hikari.

  Persoonlijk zou ik de kleine komeet laten zitten in je nieuwe grote aquarium. Het is te begrijpen dat hij nu even gestrest is na een verhuizing. Wellicht de tempratuur die anders is en dan opeens vele liters. Een komeetstaart zwemt nu eenmaal meer en sneller vandaar dit eigenlijk geen aquariumvissen zijn. De bouw is ook een beetje torpedo achtig dus is heel anders dan de logge sluiers. Als je sluiers straks gaan paaien zul je nog veel meer drukte zien dan gaan ze ook achter elkaar aanjagen.

  Wellicht omdat hij een tijd te klein heeft gezeten kan het zijn dat de zwemblaas niet goed is of aangeboren. Kijk het gewoon maar aan. Je hebt kans nu hij groot zit dat hij nog een groeispurt krijgt. Als het de zwemblaas is zie je dat op een gegeven moment dat als hij naar de bodem wil dat dit niet gaat dan word hij als een ballontje naar het oppervlak getrokken. Zolang hij eten kan gewoon lekker laten zitten en komt het misschien allemaal wel goed met hem. Het si altijd beter om hem bij zijn vriendjes te laten dan apart. Groter aquarium met 2 filters is qua bacteriedruk etc veel beter voor hem.
   
 33. TS
  TS
  jessica1993

  jessica1993

  Lid geworden:
  17 nov 2016
  Berichten:
  41
  Ja ben erg blij met deze zaak dat ik er heen kan voor me voer voortaan en me waterwaardes kan testen. Helaas ben ik vandaag niet gegaan want ben al paar dagen ziek en voelde me niet veel beter :(

  Ik heb gister avond laat de kleine komeet toch uit het aquarium gehaald. Hij bleef aan de oppervlakte super snel rondjes zwemmen en als de andere gingen kijken schrok hij heel erg van ze. Ik snap dat hij tijd nodig heb maar heb het heel de avond aangekeken en werd niet beter. Nou het goed gaat met me andere vissen en zo goed met ze alle leven ook met de grote komeet want die zwemt rustig met me sluiers mee en voelt zich helemaal thuis bij hun. Durf het niet aan dat het dalijk verstoord word door dit visje en daarom terug gezet in zen aquarium. Wat eigenlijk heel gek was om te zien het moment dat hij terug was gelijk rustig was en naar de bodem zwom en weer normaal deed. Ookal zwemt hij er nu ook rondjes hij ziet er veel gelukkiger uit nou hij weer alleen is. Ik denk dat dit visje niet helemaal goed is na alle ellende die hij heeft gehad en maar beter is om het hierin te laten. Hij heeft geen last van zen zwemblaas meer want hij drijft niet en kan dus gewoon naar de bodem om eten te pakken en zwemt niet meer verticaal. Ik denk dat ik hem maar op me kamer hou voorlopig in dat aquarium en aan kijk hoe het gaat. Snap dat je het geen aquarium vissen vind maar me grote doe ik echt nooit weg die heb ik al te lang en gaat juist met paai gedrag achter me sluiers aan soms en andersom niet echt en het zijn allemaal mannetjes dus het houd ook na een tijdje weer op. Ik weet hoe het eraan toe ga maar mijn vissen kunnen echt goed met elkaar overweg dus verwacht ook niet als ze ouder worden problemen alleen als er een vrouwtje in had gezeten maar die heb ik gelukkig niet. :)
   
 34. NicoleE

  NicoleE

  Lid geworden:
  27 jul 2013
  Berichten:
  2.889
  Locatie:
  Sittard
  Off all places, ik ben er geweest vanuit Sittard ;) Mooi aan de dijk en leuk hellinkje naar beneden om bij de zaak te komen, als we het tenminste over dezelfde Rebbies hebben. Erg aardige man en een leuk jong manneke dat dat ook rond liep.

  Fijn dat je daar een adresje voor hebt gevonden.
  Verder wil ik je complimentjes maken voor hoe goed je alles oppakt.
   
 35. michelle1

  michelle1

  Lid geworden:
  31 dec 2015
  Berichten:
  1.286
  Vervelend dat je ziek ben. heerst erg op dit moment.

  Het is nu eenmaal gewoon een feit dat de komeetstaarten geen aquariumvissen zijn. Maar ik begrijp ook wel dat zulke keuzes maken heel erg moeilijk is. Ik weet ook niet als ik al jaren de vis heb of ik hem in een vijver zou doen. Je ben er toch aan gehecht. Gelukkig heb ik nooit z on vis aangeschaft en heb ik de keuze nooit moeten maken want dat is een groot dilemma. Het is jouw vis en ik veroordeel je daar over niet hoor! Zulke situaties ontstaan nu eenmaal. Als de vis al wat ouder is en al is vergroeit krijg je ook nog te maken met het feit zal hij het wel overleven in een vijver want hij is dan toch "lichamelijk gehandicapt"

  Misschien is het een idee en mogelijk om de kleine komeet met het bakje naast het aquarium te zetten zodat ze elkaar zien en op deze wijze aan elkaar kunnen wennen. Als ik een vis apart moet behandelen zet ik de curver er ook naast. De rest gaat dan aan die kant hangen om te kijken naar de andere. Ik voer dan aan de kanten die aan elkaar zitten. Dan heeft de vis in de medicatie toch nog wat support van zijn vrienden;);) is altijd een heel leuk gezicht hoe ze bij elkaar hangen
   
  sschot vindt dit leuk.