discus expert


Hancock

Well-known member
Lid geworden
18 juli 2010
Berichten
88
Locatie
Milheeze
Vraagje wie is hier op het forum de expert voor wat betreft het houden van discusvissen ?
 
Ik ben er van overtuigd dat niemand op deze vraag gaat reageren dat hij DE expert is. Iedereen doet naar zijn inzicht en kunnen en zelfs de ervaringsdeskundigen hier zullen nog wel eens stomme fouten maken.
 
Bedankt voor het compliment Cedric. Ik geloof dat ik wel wat van discussen weet omdat ik ze jarenlang gehad heb maar ik ben zeker geen expert op discusgebied. Er zijn in hun gedrag zeker flink wat overeenkomsten met maanvissen.
Ga je op dit forum zoeken dan kom je terecht bij Marcje 1968. Hij is de eigenaar van AZsiervishandel in Maassluis en kan je ook veel vertellen over ziektes en dergelijke. Daarnaast is ook Michael van der Mee, de eigenaar van Utaka in Amersfoort zeer deskundig. Hij importeert zelf wildvang discusvissen. Michael Stiemer die samen met Eelke van der Zwaag Aqua Ferrytale in Almere runt is ook zeker een expert op het gebied van discusvissen. Hij heeft er al vele prijzen mee gewonnen. Wietse Staps van discuskwekerij de Parel hoort ook in dit rijtje thuis. Hij is beroepshalve met zijn discusvissen bezig.
Bovengenoemde liefhebbers zullen niet allemaal actief zijn op Aquaforum. Hun namen zie je ook regelmatig op de site van Discusclub Holland. Rob de Fouw ken ik daar ook van. Hij is een specialist op het gebied van visziekten.
Via Facebook heb ik contact met de vereniging Discusvrienden, de naam zegt eigenlijk al genoeg.

Hobbygroet Jos Hut
 
Nu heb je de 2 schijven door elkaar gehaald. De een is gestreept. De andere zijn felgekleurd.

Jos is van de streepjes!

Ik heb ook al hele mooie streepjes gezien op wildvangdiscussen. Onnatuurlijke felle kleuren , die je massaal ziet vanuit Discuszucht S... , uit Duitsland of afkomstig uit Azië, is niet mijn ding. Ik betaal liever wat meer voor de originele kleuren uit het wild. De Heckeldiscus bijvoorbeeld.

Hobbygroet Jos Hut
 

Terug
Bovenaan