60 liter vissenbestand


ludmilla

New member
Lid geworden
16 januari 2014
Berichten
4
Hoi,

Ik wil binnenkort mijn 60 liter bakje inrichten, graag ontvang ik wat tips over mijn vissenbestand
ik wil er 2? blauwe waaierhandgarnalen in.
wat past daar allemaal leuk bij in ?

is een laagzwemmer daarbij ook nog een idee of alleen een op de middelste en bovenste laag nog wat erbij ?

Graag hoor ik van jullie :)
 
Wat vind je leuk aan vissen? Werkt beter om tips te geven? Heb je de bak al, of moet je er nog 1 aanschaffen? En hoe lang draait deze al, mocht die al draaien?
 
De Honinggourami kan ook prima maar wil wel veel drijvers en wat gedempt licht dus. Er is vrij veel keus hoor voor een 60cm bakje.
 
het is de bedoeling dat ik vandaag alles ga halen voor het aquarium, wil sowieso een grind bodem.
daarna laat ik hem uiteraard eerst plus minus 1 maand draaien zonder vissen.

wat me leuk lijkt aan vissen is gewoon lekker kleurvol en actief.
 
Als je graag de kleine soort van Corydoras wil dan kan je beter een zandbodem nemen dan grind want door het grondelen in grind kunnen hun baarddraden flink beschadigen.
 
Met een grindbodem kun je weinig qua bodemvissen. Met zand heb je veel meer keus. Qua vissen zou ik er rekening mee houden dat je waaierhanden behoorlijk wat stroming nodig hebben. Daar zitten ze namelijk in om voer uit te filteren.
Het beste past daar een scholenvisje bij wat geen probleem heeft met stroming. Je kunt gaan voor een schooltje Hyphessobrycon amandae, die kunnen tegen wat meer stroming.
Als je aquarium 60cm is, is een hillstream bestand ook een heel leuk idee. Dan met je waaierhanden en een schooltje chinese danio's. Vind ik persoonlijk ook heel mooi eruit zien
 

Terug
Bovenaan