Wat info gevraagd over deze vis...


Je bent alweer achterhaald door een edit John. Soms kost het een poging meer of minder om op schrift te zetten wat we bedoelen ;)

Een van de 'huisregels' van het forum luidt ook; elk vogeltje zingt zoals het gebekt is. Helaas bij ons niet altijd even toonzuiver, maar als daar wat van wordt gezegd krijgen we tenminste de kans verbetering aan te brengen. Gelukkig weten velen ook dat het altijd goedbedoeld is.

Maar dank ik deze. Zonder commentaar hadden we niks uit hoeven leggen.


Ook wel toevallig: de laatste tijd voor een van de bakjes gekeken en nog steeds aan het denken of bv. een zwaarddragertje wat zou zijn :D
 
Weet je wat het is? Iedereen maakt fouten, iedereen kan er naast zitten, iedereen kan een keer te fel of te scherp of te hard overkomen met zijn woorden.

En soms lees je gewoon iets over het hoofd wat heel menselijk is...

Fijn dat nu duidelijk is hoe je eerdere bericht moet worden opgevat!
Heeft het dus toch nut gehad, dat we eens even met de hakken in het zand gingen staan! ;)
In eerste instantie had je namelijk nog niet benoemd dat het slechts om deze situatie ging. Gelukkig weet jij beter! :)

Als je terugleest, dan lees je op de vorige pagina in drie verschillende reacties van mij dat het om het aquaria bij mijn fysio gaat.
Ik heb er zelfs een link in gezet naar het topic waar dit nog uitgebreider beschreven staat.

"In het aquarium (80cm) bij mijn fysio die ik sinds kort verzorg, zit een Botia vis."

"Ik zal het voorstellen aan Jeroen (de fysio), moet er morgen toch weer heen.
Dan kan ik het hem meteen uitleggen."

"Staat idd in de wachtkamer waar de mensen wachten op hun behandeling en is tevens bij de ingang.
Waar de mensen allemaal binnenkomen voor de gaan fitnessen.
Die lopen letterlijk op maar 30 cm langs het aquarium."


Wat ik ook schrijf is dat ik tegen de tijd dat de bak gezond is pas nieuwe vissen erbij ga doen en dat ik daar dan een apart topic voor zal openen.
Het heeft nu dan ook verder geen nut om dit topic verder te gaan over een visbestand.

Mijn vraag over de Botia is beantwoord.
Ik laat nog even weten of en wat we gaan doen met hem of haar.


Het is in ieder geval nooit de bedoeling geweest Sanneke persoonlijk hiervan te beschuldigen. Het bloemetje mocht dit duidelijk maken

Het bloemetje en de waren spraken elkaar een beetje tegen ;) Maar wel fijn dat je nog even zegt dat het niet persoonlijk gericht was.
 
En soms lees je gewoon iets over het hoofd wat heel menselijk is...
Of stel je iets niet expiciet terwijl je dat denkt wel te hebben gedaan of heb je het gevoel dat het wel duidelijk is en begrijpen anderen het anders.

Ook nu, nu de gemoederen zijn gezonken, lezen wij in je bericht van 3.37 bv. niet expliciet dat de specifieke situatie bij de Fysio reden is levendbarenden af te wijzen en staat het er toch best wel in zijn algemeenheid, dat 'probleem'.

Gelukkig is de boel achterhaad, maar daar begon het gedoe wel om, dus blijkt maar weer hoe lastig het soms is: krommunicatie
 
Ook nu, nu de gemoederen zijn gezonken, lezen wij in je bericht van 3.37 bv. niet expliciet dat de specifieke situatie bij de Fysio reden is levendbarenden af te wijzen en staat het er toch best wel in zijn algemeenheid, dat 'probleem'.


Het enige wat ik hierover nog wil zeggen:


Voor mij is het logisch dat als iemand in dit topic een soort vis voorstelt voor in het aquarium bij de fysio, dat ik daar dan een reactie geef die van toepassing is op deze situatie. En dat ik geen algemeen betoog ga houden over alle voor- en nadelen in zijn algemeenheid.


Mocht er in de toekomst iets niet helemaal duidelijk zijn, zou je dan ipv direct je eigen conclusie te trekken, gewoon om wat meer duidelijkheid willen vragen?
Ik denk dat dat veel makkelijker is.
 
Sanneke het moet wel van twee kanten komen he. Communicatie heeft een zender en een ontvanger.

Dat jij van een ontvanger van een boodschap verlangt dat die niet te snel conclusies trekt - terecht.
Maar zo kan dus net zo goed van jou gevraagd worden zo'n expliciete vermelding volgende keer wél te maken - zeker als je bewoordingen van best wel algemene strekking zijn.

In het ideale geval schrijft zender exáct wat hij/zij wil zeggen en leest ontvanger exáct wat er staat namelijk. Dat is pas echt makkelijker!
 
Wacht eens even, we nemen het op voor een groep vissen en dan zijn wij negatief? Dat kan natuurlijk niet waar zijn.

Ter illustratie: je hebt zelf in je eerdere bericht geen enkel positief punt van levendbarenden genoemd, doch het enkel gehad over wat het/een probleem is. Dan kun je roepen dat je die term probleem binnen een bepaalde context gebruikte, maar daarmee doe je dus precies wat zo onterecht is: het enkel hebben over dat ene puntje van aandacht (want probleem, dat valt wel mee hoor), de pluspunten onbesproken latende.

Juist in die positieve flow waar je het over hebt hadden wij van jou anders verwacht en gehoopt:daisy:

man ga de politiek in
 
Hahaha. Ik kan er af en toe wel om lachen. Ik vind @Mascha&Ivo zeer waardevol voor dit forum, ze bezitten kennis over deze hobby die menig ander nooit zal verkrijgen. Jammer genoeg worden de goede dingen niet altijd beloond van jullie kant. Ik vind het heel goed van Sanneke dat ze dit aquarium gaat verzorgen, en hier de verantwoording voor neemt.

Ik merk aan jullie taalgebruik dat jullie waarschijnlijk allebei hoogopgeleid zijn. Bevatten jullie dan ook niet de kennis om de waarschijnlijke bedoeling van iemand zodanig te verwoorden dat Aquaforum-gasten een juiste conclusie kunnen trekken?:daisy: Het vele in discussie gaan draagt niet bij aan de sfeer van een topic, en al helemaal niet aan de duidelijke en volledige informatie. Jullie blijven gewaardeerd....
 

Terug
Bovenaan