ongelijke verdeling voer

Discussie in 'Voeding' gestart door Joan1995, 29 mei 2018.

View Users: View Users
 1. Joan1995

  Joan1995

  Lid geworden:
  15 mei 2018
  Berichten:
  52
  Ik heb op dit moment 2 marmergourami's, 4 grote guppen en 8 kleintjes van tussen de 12 en 8 dagen oud. Eerder heb ik al een post geplaatst over of mijn gourami's ziek of gewoon dik zijn, en ben ondertussen tot de conclusie gekomen dat het dat laatste is (in ieder geval dikker als toen ik ze kocht).

  Mijn guppen zijn aan het bijkomen van stip, en op aanraden van de dierenwinkel heb ik wat diepvriesvoer gekocht (tropical quintet) om bij te dragen aan de weerstand. De guppen proberen het echter hooguit en spugen het dan weer uit. De kleintjes eten het wel, maar krijgen natuurlijk maar weinig op. Het overgebleven voer wordt gauw opgegeten door mijn gourami's.

  Ik wil eigenlijk voorkomen dat mijn gourami's nog dikker worden en las dat je ze dan het best op 'dieet' kan doen. Het lijkt me dan handig ze eventueel om de dag te voeren totdat ze weer meer uitzien zoals toen ik ze kocht. Probleem is echter dat ik denk dat dit niet bevorderlijk is voor mijn zwakke guppen en de groei van de kleintjes.
  Ik vraag me dan ook af of het mogelijk is de gourami's tijdens het voeren even appart te zetten in een emmer, of dat er andere manieren zijn om dit aan te pakken. Verder vraag ik me af of er een manier is waarop de grote guppen dit diepvriesvoer wel zullen accepteren.

  Hopelijk kan iemand me hiermee helpen.
   
 2. RichD1011

  RichD1011

  Lid geworden:
  3 dec 2015
  Berichten:
  6.245
  Locatie:
  Driebergen
  tropical quintet is een mix van diverse soorten voer toch?

  je kan beter even diverse soorten voer proberen: rode mug, zwarte mug, artemia zou ik als 1e uit proberen.
  vissen uitvangen als je gaat voeren??????? lijkt me niet handig he :) (en stressvol voor de vissen)

  guppen zijn trouwens hoofdzakelijk herbivoor, daarom is er ook speciaal guppy voer op de markt.
  dit heeft namelijk een groot deel plantaardige eiwitten.

  Je goerami's zijn dan weer omnivoor, maar ik denk dat als die tijdelijk op een guppy dieet zitten dat ze ook wel wat afvallen.
   
  Laatst bewerkt: 29 mei 2018
  Mafkees vindt dit leuk.
 3. TS
  TS
  Joan1995

  Joan1995

  Lid geworden:
  15 mei 2018
  Berichten:
  52
  Klopt, is een mix van 5 soorten: daphnia, artemia, rode, zwarte en witte muggenlarven. Ik heb er ondertussen al 3 van uitgeprobeerd (zover ik weet sowieso de zwarte muggenlarven, iets van rode wormpjes en witte beestjes), maar met nog geen enkele had ik echt succes. Het mannetje eet er een beetje van, maar de vrouwtjes lijken het niks te vinden.

  Dat uitvangen leek me ook niet de beste optie inderdaad, maar als ze samen in het aquarium zitten en de guppen geen interesse tonen in het voer dat ik uitprobeer is het gevolg dat de gourami's veel te veel binnen krijgen (en dus dik worden). Ik wist niet dat guppen hoofdzakelijk herbivoor waren, ik had namelijk al wat gezocht op internet waar ik tegen bleef komen dat ze omnivoor zijn. Het vlokvoer eten ze wel gewoon, waardoor ik ook eventueel maar hele kleine porties diepvriesvoer en een heel kleine portie vlokvoer kan doen. Dan zullen ze vast ook afvallen. Ik ben dan alleen bang dat ik de gupjes die nog in de groei zijn daarmee tekort doe.

  Het valt eventueel wel uit te proberen.
   
 4. Nicolientje-W

  Nicolientje-W

  Lid geworden:
  30 jan 2018
  Berichten:
  1.396
  Gewoon eens wat vaker groenvoer voeren, daar sterken de guppen van aan, dat dierlijk voer is veel te eiwitrijk voor ze, kun je beter mee stoppen.
  Gooi er eens een stuk courgette in, of wat sla, daar zullen je guppen graag van eten. (geen komkommer geven want dat bestaat voor 98% uit water en heeft dus geen enkel voedingswaarde maar vult wel waardoor ze dus gaan vermageren op termijn.
   
 5. TS
  TS
  Joan1995

  Joan1995

  Lid geworden:
  15 mei 2018
  Berichten:
  52
  Dankjewel voor de tip, ga ik zeker proberen!