Jbl proflora m502 Veranderd van bellen?

Discussie in 'CO2 apparatuur' gestart door fish-lover, 7 jun 2017.

View Users: View Users
  1. fish-lover

    fish-lover

    Lid geworden:
    29 mrt 2010
    Berichten:
    1.329
    Locatie:
    Belgie
    Beste,

    Ik heb de Jbl proflora m502 aangeschaft en na veel proberen en regelen aan de fijn regelaar kreeg ik hem eindelijk op de gewenste aantal 32 bellen en daar bleef hij ook voor een maand. Daarna viel de bellen traag terug tot slecht een 20 of 15 waardoor ik een co2 tekort kreeg. Ik zette de bellen terug wat veel moeite vergt naar 35 bellen en na een paar weken merk ik dat co2 terug tekort is en de bellen weer trager uitkomen. Het is dus met nachtregelaar en ben vrij gefrustreerd dat na zoveel geld het nog niet constant blijft zou iemand me kunnen helpen wat het probleem kan zijn?

    Alvast bedankt!
     
  2. bart12345

    bart12345

    Lid geworden:
    23 sep 2016
    Berichten:
    779
    Locatie:
    Amsterdam
    Hoe groot is de fles die erop staat? Bij mij lopen de bellen ook gestaag terug naarmate de fles leger wordt, minder druk denk ik.
     
  3. TS
    TS
    fish-lover

    fish-lover

    Lid geworden:
    29 mrt 2010
    Berichten:
    1.329
    Locatie:
    Belgie
    Bedankt voor ke reactie, Maar de druk op beide manometers blijven hetzelfde? De fles is 500 gr na deze ga ik op een grotere.
     
  4. TS
    TS
    fish-lover

    fish-lover

    Lid geworden:
    29 mrt 2010
    Berichten:
    1.329
    Locatie:
    Belgie
    Zou het kunnen dat het sluitventiel niet goed opent of sluit? Of is het egt doordat de fles leeg raakt? Ik dacht dat je geen verschil mocht zien door de drukregelaar?
     
  5. jessicapilon

    jessicapilon Beheerder Beheer

    Lid geworden:
    12 feb 2011
    Berichten:
    80.510
    Locatie:
    Groningen
    Bij een single stage drukregelaar is Het wel zo dat er meer of juist minder bellen komen als de fles leegraakt maar dan moet je ook kunnen zien op de meter dat er nog maar weinig co2 in de fles zit. Heb je een foto van de set en de meters?
     
  6. TS
    TS
    fish-lover

    fish-lover

    Lid geworden:
    29 mrt 2010
    Berichten:
    1.329
    Locatie:
    Belgie
    Hier 2 foto van de installatie. Dan moet het iets anders zijn denk ik want de meters staan nog altijd hetzelfde als toen ik het systeem opzette?

    IMG_1321.JPG

    IMG_1322.JPG
     
  7. jessicapilon

    jessicapilon Beheerder Beheer

    Lid geworden:
    12 feb 2011
    Berichten:
    80.510
    Locatie:
    Groningen
    Volgens je meter is de fles nog zo n beetje vol want die vullen ze af op zo n 60 bar. Met 35 bellen moet je wel een maand of vier ermee kunnen doen denk ik want ik gebruik 80 bellen en doe met 2 kilo dan 8 maanden. Waarom de bellen teruglopen bij jou is me niet duidelijk.
     
  8. tuinkabouter

    tuinkabouter

    Lid geworden:
    18 jan 2010
    Berichten:
    4.259
    Locatie:
    alkmaar
    Waarmee los je de CO2 op?
    Met een atomizer (zeker inline) kan je membraan natuurlijk vervuilen waardoor deze minder CO2 doorlaat
     
  9. copymaster

    copymaster

    Lid geworden:
    30 mrt 2011
    Berichten:
    765
    En vermoedelijk gaat deze drukregelaar lekken bij het overdrukventiel als de werkdruk op 2 bar of hoger gezet wordt. Eigen ervaring met de m001.
     
  10. TS
    TS
    fish-lover

    fish-lover

    Lid geworden:
    29 mrt 2010
    Berichten:
    1.329
    Locatie:
    Belgie
    @tuinkabouter nee ik werk gwn met de meegeleverde draai ladder.

    @copymaster dus is beter dat ik de werkdruk op 1 bar laat staan? En wat kan Ik eraan doen? Terug brengen naar de winkel want kan het moeilijk bewijzen met dat hij soms enkel weken wel het bellen aantal vasthoud?
     
  11. jessicapilon

    jessicapilon Beheerder Beheer

    Lid geworden:
    12 feb 2011
    Berichten:
    80.510
    Locatie:
    Groningen
    Ik werk ook met de ladder en een druk van 1 bar is meer dan genoeg. Hier staat die op zo n 0,8 schat ik zo in. Als het aantal bellen zonder verdere reden zomaar sterk veranderd dan is er niets niet goed.
     
  12. copymaster

    copymaster

    Lid geworden:
    30 mrt 2011
    Berichten:
    765
    Zet de druk eens op 1,5 bar. Out of the box staan ze op 1,5 bar ingesteld en dat werkt prima met een taifun (draailadder). Hogere druk heb je nodig bij een (inline)atomizer. De aqua-noa die ik heb werkt op 1,8 bar prima.
    Ik ben met APO en JBL bezig over de M001. JBL claimd met een druk tot max 4 bar te werken. Ik heb echter 2 M001 gehad die beginnen af te blazen op veiligheids ventiel bij een werkdruk van >2 bar.
     
  13. tuinkabouter

    tuinkabouter

    Lid geworden:
    18 jan 2010
    Berichten:
    4.259
    Locatie:
    alkmaar
    Opzich goed om te weten gezien de mijne nog op 3 staat...

    Maar blijft raar dan zo'n verloop...

    Is je terugslag klep wel goed?
    Niet dat er water terug loopt je regulator in..
     
  14. copymaster

    copymaster

    Lid geworden:
    30 mrt 2011
    Berichten:
    765
    De laatste M001 die ik heb getest was nieuw en hier ging veiligheidsventiel ook open bij >2 bar. Lijkt op een ontwerp/productie fout.

    Verloop is idd raar en zou niet mogen bij volle fles. Vandaar mijn suggestie om hogere werkdruk in te stellen van 1,5 bar.
    Je zal dan je naaldventiel iets verder dicht moeten draaien om bpm gelijk te houden. Zit er nog een terugslagklep of bellenteller tussen?
     
  15. TS
    TS
    fish-lover

    fish-lover

    Lid geworden:
    29 mrt 2010
    Berichten:
    1.329
    Locatie:
    Belgie
    Jaa de meegeleverde bellenteller staat ertussen met een terugslagventiel van Jbl zelf. Zo 2 in 1. Water loopt niet terug. Dus idd heel vreemd. Jullie idee is om de werkdruk van 1 bar naar 1,5 bar te zetten en dat zou het terugloop van bellen miss tegengaan? Ik zal het morgen als ik thuis ben eens proberen!
     
  16. copymaster

    copymaster

    Lid geworden:
    30 mrt 2011
    Berichten:
    765
    Niet geschoten altijd mis.
     
  17. TS
    TS
    fish-lover

    fish-lover

    Lid geworden:
    29 mrt 2010
    Berichten:
    1.329
    Locatie:
    Belgie
    Jaa dat is zeker waar! Ga het morgen eens proberen en de volgende dag me bezig houden met de Bellen terug af te regelen. Ik moet eerst die zwarte dop eraf prutsen voor je aan de werkdruk bout kan?
     
  18. tuinkabouter

    tuinkabouter

    Lid geworden:
    18 jan 2010
    Berichten:
    4.259
    Locatie:
    alkmaar
    Yup, zwart dopje eraf en dan imbus boutje verdraaien
     
  19. copymaster

    copymaster

    Lid geworden:
    30 mrt 2011
    Berichten:
    765
    Correct, zwarte dop er af en met imbus sleutel kan je hem dan verstellen. Ik gebruik de imbus sleutel van Ikea die je z'n beetje bij alle bouwpakketten krijgt.
     
  20. TS
    TS
    fish-lover

    fish-lover

    Lid geworden:
    29 mrt 2010
    Berichten:
    1.329
    Locatie:
    Belgie
    Okee top! Bedankt voor de hulp en reactie! Ik probeer het morgen te verhogen en bellen terug juist te zetten. En ik laat nog iets weten hopelijk heb in geen terugval meer!
     
  21. -JP-

    -JP-

    Lid geworden:
    29 sep 2016
    Berichten:
    28
    Locatie:
    Belgiƫ
    Heeft de druk verhogen geholpen?
    Ik heb sinds gisteren een nieuwe m502 en de druk staat ook op 1 bar.
     
  22. TS
    TS
    fish-lover

    fish-lover

    Lid geworden:
    29 mrt 2010
    Berichten:
    1.329
    Locatie:
    Belgie
    Sorry voor late antwoord even inactief geweest maar volgend mij heeft het wel geholpen ik zie soms nog dat hij wat raar doet en even een ander tempo heeft maar hij is wel constanter dan met de lage druk. En het kan ook liggen dat mijn fles nu bijna op is. Dus druk verhogen vind ik goeie zet
     
  23. -JP-

    -JP-

    Lid geworden:
    29 sep 2016
    Berichten:
    28
    Locatie:
    Belgiƫ
    Bij mij staat hij ondertussen op 1,5bar en dat lijkt goed te werken. Hoever heb je hem omhoog geschroefd?

     
  24. TS
    TS
    fish-lover

    fish-lover

    Lid geworden:
    29 mrt 2010
    Berichten:
    1.329
    Locatie:
    Belgie
    Mijn staat nu ook op 1,5 bar
     
  25. TS
    TS
    fish-lover

    fish-lover

    Lid geworden:
    29 mrt 2010
    Berichten:
    1.329
    Locatie:
    Belgie
    Beste, ik heb nu een nieuwe fles opgeschroefd van 2kg en heb nog altijd het probleem dat mijn bellen nooit hetzelfde blijft. Is dit normaal voor een co2 systeem of moet deze egt elke dag hetzelfde aantal bellen geven? Ik heb elke dag bellen per minuut geteld en dit is het resultaat; 65/64/70/75/68/76/80/80/70/73/ dit is elke dag gemeten normaal met de drukventiel zou dit tog elke dag hetzelfde moeten zijn?

    Alvast bedankt
     
  26. tuinkabouter

    tuinkabouter

    Lid geworden:
    18 jan 2010
    Berichten:
    4.259
    Locatie:
    alkmaar
    Heb je temperatuur schommelingen?
    Hoe tel je de bellen?
    Bellen per 10s x 6?
    Bellen per 15s x 4?
    Of film je het 1 minuut lang in slowmotion en tel je ze dan?
     
  27. TS
    TS
    fish-lover

    fish-lover

    Lid geworden:
    29 mrt 2010
    Berichten:
    1.329
    Locatie:
    Belgie
    Nee de temperatuur staat altijd tussen 25,7 en 26 graden alleen op laatste van de dag wordt hij beetje warmer door tl lampen. Ik tel de bellen per minuut via timer gsm. Omdat ijs at betrouwbaarder acht dan x4 of x6 ?
     
  28. tuinkabouter

    tuinkabouter

    Lid geworden:
    18 jan 2010
    Berichten:
    4.259
    Locatie:
    alkmaar
    En hoe vaak tel je?
     
  29. TS
    TS
    fish-lover

    fish-lover

    Lid geworden:
    29 mrt 2010
    Berichten:
    1.329
    Locatie:
    Belgie
    Die metingen van cijfers zijn allemaal om de dag vind het egt raar? Normaal aan de prijs moet dit toch een degelijk systeem zijn?
     
  30. tuinkabouter

    tuinkabouter

    Lid geworden:
    18 jan 2010
    Berichten:
    4.259
    Locatie:
    alkmaar
    Meet je slechts 1x of tel je vaker?
     
  31. TS
    TS
    fish-lover

    fish-lover

    Lid geworden:
    29 mrt 2010
    Berichten:
    1.329
    Locatie:
    Belgie
    Ja ik tel maar 1x iedere dag. Dus maandag tot zondag 1x rond 16 en 18 uur.
     
  32. TS
    TS
    fish-lover

    fish-lover

    Lid geworden:
    29 mrt 2010
    Berichten:
    1.329
    Locatie:
    Belgie
    Nog mensen die deze ervaring hebben of zijn de bellen bij jullie constant iedere dag hetzelfde?
     
  33. biljoenblik

    biljoenblik

    Lid geworden:
    3 sep 2015
    Berichten:
    5.506
    Locatie:
    Hoogerheide
    Die bellen zijn een grove indicatie voor de CO2 hoeveelheid.
    Een plus of min 10 bellen zal het verschil niet maken.

    Maar bij mij zijn de bellen ook niet iedere dag exact hetzelfde.

    Dat heeft ook met de luchtdruk en de werking van het reduceer te maken.