grootste blunder

Discussie in 'Links, software en literatuur' gestart door Anonymous, 3 mrt 2003.

View Users: View Users
 1. Anonymous

  Anonymous Guest

  Hallo allemaal,

  Jullie zijn allemaal bewust met je hobby bezig maar af en toe word er wel eens een foutje gemaakt....nou ja foutje,zeg maar blunder.

  Wat is julie grootste blunder tot nu toe?

  Ik heb een keer een groot aquarium gekregen(gratis)tezaam met nog meer aquarium spullen.
  Met inladen in de auto heb ik de hoedenplank omgedraait vlak op de vloer vanwege de ruimte die ik had.Wat gebeurde er nou,halverwege het inschuifen van het aquarium valt tie bak boven op die speakermagneet!weg bodem dus.Kon de bak wel gelijk dumpen,was achteraf gezien toch niet zo'n mooie maar toch dood zonde. :(
   
 2. TS
  TS
  Anonymous

  Anonymous Guest

  Mag het een blunder zijn in de zaak?

  Ohnee, wacht; ik weet er alleen van thuis! Uit onze kweekperiode.

  Op de verdieping hebben we een kleine kamer en die was ingericht als kweekkamer voor killivissen. Een tiental bakjes stond daar op een biologisch filter te draaien.

  We hadden een killishowbak in de daar beneden gelegen woonkamer en deden toen nog mee met de NBAT keuringen. Komt de keurmeester en die legt de papieren op tafel en kijkt naar de bak. Hij draait zich om om zijn papieren terug te pakken en merkt op: hee, het water komt hier ook van boven!
  Is er iets fout gegaan boven op de kweekkamer, komt het water van de stelling via het plafond naar beneden! Nee, mooie indruk op zo'n keurmeester!


  Groeten,

  Barbara
   
 3. Floris

  Floris

  Lid geworden:
  14 mei 2010
  Berichten:
  4
  Ehm....
  Waterverversen en je verwarmingselement daarna niet weer aanzetten......

  Floris
   
 4. Rens Bonhof

  Rens Bonhof

  Lid geworden:
  9 feb 2009
  Berichten:
  335
  Locatie:
  Kamerik
  same here floris,
  gelukkig is dat mijn grootste blunder, valt nog wel mee.

  cu
   
 5. TS
  TS
  Anonymous

  Anonymous Guest

  Oh, ik weet er nog een!
  Onze hoekbak was toen nog zoetwaterbak. Het biologisch filter stond in de keuken. We hadden hem zelf gemaakt van glas en..... plexiglas.

  Zijn we een dag weg, komen we thuis, ziet onze keukenvloer er niet uit. Het leek wel allemaal opgedroogd zand dat op de grond lag. Kijken we naar het bioloog: de hele zijkant lag eruit! 150 liter weggestroomd (de kruipruimte in)!

  Was een hele harde les om te leren dat plexiglas en glas niet met siliconenkit te verlijmen zijn met elkaar!


  Groeten,

  Barbara
   
 6. TS
  TS
  Anonymous

  Anonymous Guest

  ja,
  stekker vergeten terug te doen. wacht effe...
  ja, al weer, thanks voor dit subject op het goede moment.

  bak laten overstromen bij het vullen...
  al twee keer een tl boven de bak laten springen bij het waterverversen (nog effe in dat hoekje, ja, ik kan er net bij... PANG!) ehm...
  te koud water bij het vullen, dus temp 5 graden gezakt... niks verloren wel een paar vissen flink overstuur...

  en vast nog wel meer...
  groet,
  martin
   
 7. TS
  TS
  Anonymous

  Anonymous Guest

  het rubbere ringetje in je eheim filter vergeten werkt ook niet als je dan de kraantjes open zet. :D :D :o oh toch wel veel water in een s uit de zijkant van dat ding :p
   
 8. TS
  TS
  Anonymous

  Anonymous Guest

  Tja deze kent iedereen wel.
  Bak van 250x60x60 waterverversen. Afijn ongeveer een kwart eruit gehaald en aanvullen met de slang vanaf de kraan.
  Zal je natuurlijk net zien dat er een interessant onderwerp in een actualiteiten rubriek is. Ik dus "even" kijken terwijl het water in de bak stroomt. Het programma op TV was toch schijnbaar niet zo interessant en ik viel dus lekker in slaap op de bank. Toen ik 2 uur later wakker werd kunnen jullie wel raden in hoeverre de boel blank stond :( :(

  Fons.
   
 9. TS
  TS
  Anonymous

  Anonymous Guest

  Mijn vorige bak moest een paar meter verplaatst worden. Helft van het water eruit en de meeste rotsen. Paar stevige kerels opgetrommeld en een afstand van 2 meter afgelegd.
  Ging allemaal puik ... nou ja ... het water klotste op het laatst een beetje.
  Enfin ... een zere rug van het sjouwen met nieuw water; alles weer op de plaats gezet; planten een beetje bijgesnoeid.
  En toen de lampen weer gemonteerd ... stroom erop ...
  POEFFFFFF!!!

  Had even niet opgelet; waren een paar druppeltje water in de (gedemonteerde) spatvrije voetjes van de lampen terechtgekomen.
  Gevolg: twee gloednieuwe lampen van Arcadia naar de bliksem.

  Koen
   
 10. TS
  TS
  Anonymous

  Anonymous Guest

  Eentje die niet mijzelf betreft maar een keurmeester van de NBAT. Wij hadden toendertijd een aquarium ingericht met als biotoop een riviersysteem in Mexico met diverse cichliden. Op de bodem een groot aantal rolkeien, wij vonden hetzelf nogal natuurgetrouw overkomen, mede gezien ik al een paar keer naar Mexico was geweest om zelf mijn vissen te vangen en mee te nemen naar Nederland. Afijn breekt de dag van de keuring aan, keurmeester komt binnen gaat voor de bak zitten en roept tot onze verbazing :confused: "wat is dat nou, rolkeien komen helemaal niet voor in Mexico". :confused: Hoe wij hem ook probeerden te overtuigen het hielp ons niet. Dus een geweldige aftrek van punten. :mad: Beloofde hem een videoband op te sturen met onderwateropnamen van Mexico. Weken later belde hij mij op om zijn excuus aan te bieden. Wel sportief, maar wat een blunder voor een NBAT keurmeester. :cool:
  Ik heb daarna ook nooit meer meegedaan met huiskeuringen.

  groeten, cor visser
   
 11. TS
  TS
  Anonymous

  Anonymous Guest

  Ik heb in het begin van mijn vissen-interesse-periode weinig anders gedaan dan blunderen :(

  De ergste:

  Schildpadden en krabben bij mijn oranda's, blijkt dus dat beide die lange sluiers erg leuk vinden om aan te gaan hangen! :o
   
 12. Timo

  Timo

  Lid geworden:
  21 aug 2002
  Berichten:
  5.325
  Locatie:
  Hoofddorp
  Mijn grootste blunder betrof mijn zwaarddragerkweekbakje. Niet zo lang geleden had ik de NO3 (nitraat) testkit binnen die ik besteld had. Ik maar eens een nauwkeurige test uitgevoerd in mijn kweekbakje. NO3: 100 mg/l :eek: Niet goed dus! Bij het verversen tilde ik even het mini-stronkje op, zodat er een wolk van afvalproducten opdwarrelde... onder het stukje mopanihout was een ware vuilnisbelt ontstaan, die de waterkwaliteit aanzienlijk verminderde.
  Maar van je fouten leer je, dit zal dus nooit meer voorkomen bij mij :cool:
  Groeten,
  Timo
   
 13. TS
  TS
  Anonymous

  Anonymous Guest

  Blunders!? Ja, o.a. waterverversen en de verwarming daarna niet aanzetten, waterverversen en de verwarming niet uitzetten, waterverversen en het filter daarna niet aanzetten, filterslangen niet goed op het filter, dus alles blank, etc, etc. Maar goed, dat is dus wel verspreid over veel jaar. Anders lijkt het nog of ik wel erg dom bezig ben.
  :D
  Pascal
   
 14. TS
  TS
  Anonymous

  Anonymous Guest

  mijn grootste blunder :confused:

  oeps, nu ga ik met de billen bloot :o

  zonder ook maar een lettertje over deze hobby gelezen te hebben aan een tropisch aquarium beginnen van 60 liter, met als vissenbestand 5 neons, 2 clownbotia's, 2 manguppen, 4 witte hoogvinkarpers, 1 zoetwaterhaai, 5 hockeysticks en zo een irrirante siamese algeneter.
  allemaal tegelijk, na de watertest bij de dierenwinkel, het plasje in.
  dat is 2 jaar goed gegaan :eek: , waarbij de botia, siamees en de zoetwaterhaai voor goud, zilver en brons in aanmerking kwamen.

  :o :o :o
   
 15. nynke

  nynke

  Lid geworden:
  24 feb 2003
  Berichten:
  1.447
  Locatie:
  Friesland
  mijn eerste blunder was dat ik het filter niet goed had afgesloten :D

  dus je raad het wel het stroomde er met bakken uit gelukkig was mijn vader er op tijd bij :D

  anders hadden we nu een zwembad gehad in huis :)

  groetjes nynke :)
   
 16. TS
  TS
  Anonymous

  Anonymous Guest

  Nu kunnen we er weer om lachen,maar als het gebeurd zak je ver in de grond. :(
  Gebeurd toch wel vaak die overstromingtjes. :D
   
 17. TS
  TS
  Anonymous

  Anonymous Guest

  Dure planten in de bak zetten en weten dat ze toch niet willen groeien en dan uiteindelijk weer alles vervangen door crypto's xeye.gif
   
 18. arne

  arne

  Lid geworden:
  28 dec 2008
  Berichten:
  105
  Locatie:
  West-Vlaanderen
  Ah, leuke (nou ja, niet altijd) topic.

  Ik heb vooral twee grote blunders gemaakt. Zo'n 15-20 jaar (?) geleden (ik was geloof ik toen 10 of twaalf): toen mijn Kersebuiken jongeren hadden in een gezelsschaps aquarium. De andere vissen vonden het broed ook wel interessant en het lukte het mannetje niet om altijd alle vissen weg te jagen. Dus er werden een paar (niet zo vreselijk veel) jongen opgegeten. Ik vond dit niet leuk en besloot om de jongen in een aparte bak te zetten zodat ik ze ook gerichter kon voeren. Stress alom onder de kersebuikjes bij het vangen met als gevolg dat minimaal de helft van de jongeren als maaltijd dienden. Toch is het gelukt om er enkelen groot te krijgen.

  Niet zo heel lang geleden ben ik opnieuw met de hobby begonnen, eerst met een bakje vooral voor mijn zoontje (voor zijn verjaardag). Wat stop ik erin? Goudvissen (sluierstaarten). De rest valt te lezen ergens anders op dit forum (goudvissen deel). Ging niet goed. Was een te snelle ondoordachte aankoop. Afijn, het eindigde met dooie goudvissen.
   
 19. MicanG

  MicanG

  Lid geworden:
  23 nov 2011
  Berichten:
  6
  Mijn grootste fout,
  Elke week mijn filter helemaal schoonmaken.
  Nieuwe watten erin,met keukenrol die bruine aanslag weghalen :eek:
   
 20. TS
  TS
  Anonymous

  Anonymous Guest

  Die waterververstoestanden...ja, ik ook.

  Bijna twintig jaar geleden: ik heb een keer in oude aquariumtroep van mijn (jaaaaren eerder overleden) opa een soort verwarming gevonden. Ik had toen een bakje dat prima draaide, maar ik moest die toch eens uitproberen. Het was een apparaat dat ergens tussen de potfilter en de uitstroom in gezet moest worden: het water zou dan bij het doorstromen verwarmd worden. Ik de hele bende aangesloten en vervolgens een dagje de deur uit met mijn ouders. Toen ik terugkwam...een STANK in huis! Had die 'verwarming' de bak tot zestig graden celsius verhit. :cool: Alles doodgekookt, dus. De thermostaat van het ding bleek stuk te zijn. Het lag dus niet voor niets bij de oude troep...

  Hier een foto van dat bakkie toen (80 * 40 * 30).
  [​IMG]
  Zelfgetimmerd kapje erop, en helemaal tot de nok toe gevuld met vissen.
   
 21. TS
  TS
  Anonymous

  Anonymous Guest

  Datzelfde heb ik 20 jaar geleden ook meegemaakt,alle vissen waren gekookt door een slechte thermostaat!Janken was dat toen ik nog tiener was. :(
   
 22. TS
  TS
  Anonymous

  Anonymous Guest

  Bijna al deze blunders heb ik ook begaan, alleen heb ik nog nooit een bak laten overstromen. De blunder allertijden van mij was zelf een aquarium bouwen maar dan te dun glas gebruiken 5mm dik voor een bak van 130x45x45, volgens de experts kon dit. Gevolg een geknapte achterwand, zwembad in de kamer, complete kweek maanvissen naar de maan en de onderbuurvrouw een nieuw kleurtje verf op de muur. Dit was ook het enige positieve van deze gebeurtenis, voor haar tenminste, kon ze op mijn kosten een nieuwe kleur op de muur rollen die haar beter aanstond.
  Groet Ad :eek: <img border="0" title="" alt="[Roll Eyes]" src="rolleyes.gif" />
   
 23. TS
  TS
  Anonymous

  Anonymous Guest

  eigenlijk me einige grootste blunder was dat ik mijn leuke mooie houten kap op het aquarium een ietsiepietsie te hard neer legden en daardoor het zijruitje van het aquarium barstte.
  gelukkig kan ik alles vangen(planten eruit getrokken snel met z'n 3en met netjes door mijn 1m bij 40 bij 40 bak heen.
  vissen in een grote ton gedaan met het water wat er uit liep en daar hebben ze toen nog een maand in geleefd totdat ik een nieuw ruitje in het aquarium had geplaatst.

  en geen 1 vis verloren.
  alleen wat planten
   
 24. TS
  TS
  Anonymous

  Anonymous Guest

  Mmmm, de Oranda's van je zusje overnemen omdat ze door schilpadden en krabben worden belaagd en absoluut niets weten over nitriet in het algemeen en de gevreesde nitrietpiek in het bijzonder.... :o
  Kom je na een geslaagde sinterklaasavond de volgende dag thuis met je tassen vol leuke cadeautjes, tref je thuis een minder leuke 'surprise': de helft van je vissen dood! (De 2 chocolade-oranda's hadden het loodje gelegd, de red-caps hebben het overleefd)
  Gelukkig had ik mijn lieve man een testset van de goede sint gehad en ontdekte we zo de oorzaak en konden we de overige familie nog net op tijd waarschuwen voordat hen iets soortgelijks ging gebeuren met hun nieuwe bakken.
   
 25. patrick1

  patrick1

  Lid geworden:
  6 okt 2002
  Berichten:
  1.433
  Locatie:
  nederland
  mijn grootste blunder is een koppel rode acara kopen en die bij mijn gewone vissen zetten :eek: rode acara kreeg baby's andere vissen DOOOOOD. :(

  heb toen de rode acara weggegeven.

  groet patrick de laat
   
 26. AquaVISie

  AquaVISie Erelid

  Lid geworden:
  7 sep 2002
  Berichten:
  19.457
  Locatie:
  Geldrop
  Mijn grootste blunder ????????? Mijn schoonmoeder in de huiskamer laten slapen waar ook mijn aquarium staat. Heeft ze twee keer gedaan en allebei de keren moest ik 's morgens om 6 uur de bak hals over kop leeg halen omdat hij lek was. Toeval ??????????????? :confused: :confused: :confused:
   
 27. TS
  TS
  Anonymous

  Anonymous Guest

  Ja, schoonmoeders...
  :D :D :D LOL
   
 28. AquaVISie

  AquaVISie Erelid

  Lid geworden:
  7 sep 2002
  Berichten:
  19.457
  Locatie:
  Geldrop
  O, ik kan er goed mee opschieten. Alhoewel, soms kan ik goed op haar schieten........... <img border="0" title="" alt="[Roll Eyes]" src="rolleyes.gif" />
   
 29. TS
  TS
  Anonymous

  Anonymous Guest

  Tsja dan kan ik niet achterblijven. :D

  Een iets te kleine lichtkap op 2 glasstrookjes toch los op je aquarium leggen. Lekker in de bak rommelen en de lichtkap steeds een stukje opschuiven. En ja, jullie raden het al hele lichtkap dondert in het water, kortsluiting en het hele huis in het donker. :eek:

  Eens maar nooit meer dus.
   
 30. amber

  amber

  Lid geworden:
  20 okt 2008
  Berichten:
  55
  Locatie:
  thuis....XD
  Mijn grootste blunder is dat ik een keer ging winkelen zonder ondergoed :o (hadden ze een spiegelvloer aangelegd) :o
  :o Amber
   
 31. AquaVISie

  AquaVISie Erelid

  Lid geworden:
  7 sep 2002
  Berichten:
  19.457
  Locatie:
  Geldrop
  Kom je daar vaak Amber ????????? Wat is het adres ?????? :cool:
   
 32. Bob Unnesop

  Bob Unnesop

  Lid geworden:
  26 feb 2003
  Berichten:
  358
  Locatie:
  Maastricht Representin'
  HAHAHA! grappig!
   
 33. TS
  TS
  Anonymous

  Anonymous Guest

  Ik geloof niet dat je hem helemaal begrepen hebt Amber,maar evengoed wel leuk :D :D :D
   
 34. Saskia

  Saskia

  Lid geworden:
  9 jan 2010
  Berichten:
  50
  Locatie:
  Posterholt
  Tja, het bekende verhaal denk ik... Te enthousiast begonnen... teveel vissen dus en daardoor een te kleine bak :-(

  Wordt hard aan gewerkt!

  Een grotere bak dus:-)


  Groetjes Saskia===>Bettagirl
   
 35. TS
  TS
  Anonymous

  Anonymous Guest

  Toen ik net een paar weken mijn Aquarium had (met toen daarin nog koudwatervissen) had mijn Hybride steur de zonnenbaars proberen op te eten, deze hing nog half uit zijn bek, hij kreeg hem er niet meer uit, of verder naar binnen.. (waarschijnljik waren de ogen groter dan zijn bek)
  Ik kreeg het echter ok niet voor elkaar en ben toen met spoed bij de dierenarts geholpen :D :D
  Die mensen daar wisten niet wat ze meemaakten !!

  groetjes LO77E :)