Goudvis legt geen eitjes?

Discussie in 'Goudvissen' gestart door Peachyfishy, 13 feb 2018.

View Users: View Users
 1. Peachyfishy

  Peachyfishy

  Lid geworden:
  20 dec 2016
  Berichten:
  38
  Heyhoi,

  Een aantal weken geleden heb ik een topic geplaatst over mijn goudvis Floyd die verticaal stil bleef hangen in het water. Dit is het topic met verdere uitleg over die situatie; https://www.aquaforum.nl/threads/sluierstaart-zwemt-raar-hangt-in-water.155479/#post-1845372
  Ik was toen ten einde raad en ben op advies van michelle1, zoals te lezen is in het topic, naar Dino in Voorschoten gegaan. Ik heb Floyd meegenomen en ook wat uitwerpselen. Op het huid afstrijkje was niks te zien, maar in de ontlasting krioelde het van de parasieten. Inmiddels heb ik daar een kuur voor gedaan. De week daarna ging ik terug voor een checkup en al het inwendige was weg maar nu hadden ze last van wormen op de huid. Daarvoor ben ik nu aan het behandelen.
  Hier gaat het me alleen niet helemaal om in dit topic, want Floyd is blijkbaar een meisje en zit vol met eitjes. Wat ik van Dino begreep is dat ze niet bevrucht word en daarom nu ook haar eigen eitjes verteert. Dat zou een reden kunnen zijn voor het stil hangen wat ze nog steeds doet. Ik kan er op internet niks over vinden en snap ook niet helemaal hoe dit zit. Ik snap niet hoe het is gekomen, en of het bijvoorbeeld nog een keer kan gebeuren. Ik weet niet zo goed wat ik moet doen en ik hoop dat iemand me kan adviseren.
  Ik heb een 250 liter aquarium met 1 vrouwtje, 1 mannetje en ik vermoed nog 1 vrouwtje. Qua paren gaat er denk ik niks gebeuren aangezien het mannetje heel timide is.

  20180213_160556.jpg
   
 2. TS
  TS
  Peachyfishy

  Peachyfishy

  Lid geworden:
  20 dec 2016
  Berichten:
  38
  Het kan trouwens zijn dat ik Dino's verhaal helemaal verkeerd heb begrepen omdat ik van dit onderwerp vrij weinig af weet. Ik zou heel erg geholpen zijn met wat duidelijkheid!
   
 3. michelle1

  michelle1

  Lid geworden:
  31 dec 2015
  Berichten:
  1.288
  Kort. vrouwtje vis heeft eitjes in zich, mannetje jaagt op vrouwtje en beukt in op vrouwtje wat de eieren los maakt. Misschien is je mannetje nog niet zo ver dat hij al snapt wat de bedoeling is te jong etc. Voor eitjes eruit beuken heb je topmannetje nodig:thumbs:

  eitjes blijven zitten word vis ziek van Google op handbreading. Kun je met de hand de eitjes eruit drukken. Goed utube filmpje kijken. Of topmannetje erbij eentje die jaagd en de vrouwtjes de hoeken van het aquarium laat zien.
   
 4. TS
  TS
  Peachyfishy

  Peachyfishy

  Lid geworden:
  20 dec 2016
  Berichten:
  38
  Hi michelle! Daar ben je weer haha
  Heel veel gegoogeld en filmpjes gekeken en net geprobeerd de eitjes eruit te knijpen/masseren. Helaas kwam er niks. Haar buikje voelt wel heel erg zacht. Is er iets wat ik kan doen om het proces te stimuleren? Een goudvis erbij is voor mij eigenlijk geen optie.
   
 5. jessicapilon

  jessicapilon Beheerder Beheer

  Lid geworden:
  12 feb 2011
  Berichten:
  80.510
  Locatie:
  Groningen
  Misschien zoeken naar een ervaren masseur:D:D;)
   
  michelle1 vindt dit leuk.
 6. michelle1

  michelle1

  Lid geworden:
  31 dec 2015
  Berichten:
  1.288
  Na al de kuren goed je NO2 en NH 3 meten. Maand lang grote regelmatige verversingen als waterwaardes niet goed zijn.

  Soms heb je gewoon pech en heeft de vis iets wat intern niet helemaal goed is. Daar kun je niets aan doen. Nu je alles behandeld heb zou ik het verder laten rusten en als hij gewoon nog zwemt en eet. In de loop der tijd zal je zien of je gewoon een gehandicapte vis heb die het verder prima doet of als hij niet meer kan eten dan word het een keuze om hem uit zijn lijden te verlossen. Kijk het gewoon aan. Dat hij raar hangt, tja zolang hij eten kan en zijn rondjes zwemt wat maakt het dan uit.
   
 7. TS
  TS
  Peachyfishy

  Peachyfishy

  Lid geworden:
  20 dec 2016
  Berichten:
  38
  Floyd gaat steeds iets verder achteruit. Ze heeft moeite met recht zwemmen en ligt sinds vandaag steeds op de grond of drijft ondersteboven bovenin. Ik weet echt niet meer wat ik moet doen

  20180226_120718.jpg
   
 8. MijnAquarium

  MijnAquarium

  Lid geworden:
  14 jun 2017
  Berichten:
  266
  Het buikje ziet er ook wel erg gezwollen uit zeg!
   
 9. jessicapilon

  jessicapilon Beheerder Beheer

  Lid geworden:
  12 feb 2011
  Berichten:
  80.510
  Locatie:
  Groningen
  Misschien toch tgv de parasieten die zijn gevonden dat de vis nu dit gedrag vertoond. Ik ben geen Sluierstaart kenner.
   
 10. michelle1

  michelle1

  Lid geworden:
  31 dec 2015
  Berichten:
  1.288
  Oh wat vind ik dit sneu voor jou en Floyd!!!!

  In wat voor medicatie heeft Floyd nu gezeten? Ik neem aan dat hij ook niet meer eet. Hoe zijn je waterwaardes nu? Heb je medicatie van dino in aquarium gedaan?
   
 11. michelle1

  michelle1

  Lid geworden:
  31 dec 2015
  Berichten:
  1.288
  Sluiers hebben dikke buikjes dat hoort zo.

  het enige wat ik kan verzinnen wat je voor nu zou kunnen doen zijn zoutbadjes.

  Bakje water maken zelfde tempratuur als aquarium en 25/30 gram zout zonder jodium per liter erin doen. Goed roeren met garde zodat zout oplost. Bakje vers water zelfde tempratuur ernaast.

  Floyd bij voorkeur met bakje vangen en met hand in het zoutbadje doen. Hem ondersteunen met je hand en langzaam in bakje bewegen max. 3 minuten. Als je zie dat de kieuwen stil staan geen adem haalt doe je hem met de hand in het bakje schone water en rond bewegen zodat hij kieuwen spoelt Daarna in aquarium doen. 5 dagen achter elkaar.

  Heb je ook al iets bacterieels gebruikt qua medicatie?
   
 12. michelle1

  michelle1

  Lid geworden:
  31 dec 2015
  Berichten:
  1.288
  Hoe is het nu?

  Misschien kun je dino appen of hij de vis wil verzorgen en beter kan maken. Mischien mag je floyd bij dino laten. Ik ben bang dat hij niet te redden is. Ik heb ook ooit een vis met zwemblaasproblemen gehad en moeten euthaniseren. ik ben ook maanden bezig geweest met medicatie maar helaas niets dat hielp.

  Veel sterkte!!!!
   
 13. TS
  TS
  Peachyfishy

  Peachyfishy

  Lid geworden:
  20 dec 2016
  Berichten:
  38
  De eerste medicatie was voor inwendige parasieten en ik weet niet meer hoe het heet, de tweede medicatie was cypricil en was tegen huid/kieuwwormen. Het kwam allebei van Dino vandaan. Omdat het eergister even zo slecht ging heb ik van voer gewisseld om te kijken of dat beter gaat en ik heb haar even in een apart bakje met laag water gezet. Ze ligt nu niet meer op de grond maar blijf wel nog steeds stil hangen. Het gaat dus al wat beter! De waterwaardes zijn allemaal goed. Ik heb gister Dino ook nog even geappt en ik ga nu nog medicinaal voer proberen.
  Ze blijft nogsteeds eten maar eergister deed ze dus gewoon opeens heel gek. Ik zag dat ze moeite had met naar boven komen dus ze bleef maar liggen. Daarom had ik haar apart gezet en ander voer gegeven, dat ging prima. Maar ik dacht wel echt even dat het einde nabij was.. :(
   
 14. michelle1

  michelle1

  Lid geworden:
  31 dec 2015
  Berichten:
  1.288
  Ik herken het helemaal. Altijd paniek als ze er zo sneu bij liggen. Hoop dat ze dat voer eet. Mijne gaan in hongerstaking maar na een dag of 3 gaan ze het mondjesmaat eten. Niets anders geven hoor anders eet hij het niet.

  Denk er wel aan dat het kleine bakje water erg gauw vervuild is en geen zuurstof heeft indien je geen filtertje of luchtpompje erbij heb. Tempratuur in klein beetje water word ook gauwer kouder.

  Ik ga voor je duimen dat het toch goed komt met Floyd. Heel veel sterkte en gedeelde smart is wellicht halve smart. Hou me op de hoogte!

  Geef je ook al doperwten misschien darmen. Doperwten laxeren en blazen de darmen door.
   
 15. TS
  TS
  Peachyfishy

  Peachyfishy

  Lid geworden:
  20 dec 2016
  Berichten:
  38
  Weet inderdaad dat een klein bakje snel vervuild etc, ze zat er ook niet lang in. In ieder geval echt super veel bedankt voor al het advies en medeleven! Ik heb vanmiddag het pakketje van Dino ontvangen, dus dat ga ik morgen proberen. Ik houd je op de hoogte!
   
 16. TS
  TS
  Peachyfishy

  Peachyfishy

  Lid geworden:
  20 dec 2016
  Berichten:
  38
  De laatste kuur van Dino is nu al een week voorbij, en Floyd blijft nog altijd vaak en lang stil zitten. Verder gaat alles prima met haar, ze eet nog steeds goed en wanneer ze wel zwemt lijkt er niks aan de hand. Wel heeft ze vaker en sneller last van haar zwemblaas, terwijl ik zinkend voer geef, dus waardoor dit komt weet ik niet echt. Zo nu en dan probeer ik heel kort voorzichtig te kijken of ik er nog eitjes uit kan krijgen, maar ook dit lukt helaas niet.
   
 17. michelle1

  michelle1

  Lid geworden:
  31 dec 2015
  Berichten:
  1.288
  Wat sneu voor jou en Floyd.

  Misschien is floyd nog te jong om eitjes te krijgen?

  Geef wat info over je aquarium. Maten, liters, hoeveel sluiers, wanneer en hoe filter schoonmaken, waterwaardes hoe meet je die, verversingsbeleid na de kuren van dino.

  Zie al 250 liter met 4 sluiers.....

  Beschrijf eens wat jij zie als problemen met de zwemblaas. Beetje tegenstrijdig "als hij zwemt lijkt er niets aan de hand" bij zwemblaasproblemen lijkt het net of hij/zij niet naar beneden kan. soort van ballonnetjes effect.

  Hoe zien de drollen eruit. Zie je veel witte slijmerige draden? Zie je luchtbellen in de drollen, drijven de drolslierten?

  Floyd is bij dino geweest? Microscoop?

  Misschien staat er al het een en ander maar moet ik al die posts weer doorlezen handiger als je even overzichtje maak in 1 berichtje.

  Veel grote verversingen doen vooral na die kuurtjes. Geen 25 % maar meer. Afhankelijk in hoeveel liters hij zit en met hoeveel. Maar beter teveel dan te weinig verversen. Zorgen dat tempratuur van vers water hetzelfde is als in het aquarium. Niet met de hand is niet te doen echt met thermometer. Beter max. 1 graad warmer dan kouder.

  Als ik wat meer kan lezen zal ik trachten mee te denken.
   
 18. michelle1

  michelle1

  Lid geworden:
  31 dec 2015
  Berichten:
  1.288
  Hoe is het nou met Floyd. Net even op me gemak alles terug gelezen.

  Je hebt nu wel al het mogelijke wat hij kan hebben aan parasieten, wormen en het medicinaal voer gedaan. Zolang hij rond zwemt en gewoon eet zou ik hem verder maar met rust laten en je schikken in het feit dat je wellicht een "gehandicapte vis "heb.

  Er kan van alles mis zijn in de vis bijv. zwemblaas waar je helaas verder niets aan kunt doen. Geef regelmatig doperwten zodat van alle visjes de darmen goed ontlucht zijn en goed voer.

  Ik heb ook een hele mooie dikke vis gehad waar ik maanden mee bezig ben geweest qua medicatie, massage etc. Niets hielp en na een jaartje werd het zo erg dat hij niet meer op de bodem kon komen en op zijn rug bovenin lag. Dit was gewoon te zielig en heb ik hem laten euthaniseren. Het is een hele nare kant van de hobby maar kun je niet altijd voorkomen.

  Misschien gaat het met Floyd nog jaren goed op zijn manier. Je zie vanzelf wel als het niet goed gaat met hem. Als hij niet meer eet of bij het eten kan komen of geen controle meer heeft over zijn lichaam dan zul je een akilige keus moeten maken maar je weet niet van tevoren wanneer dit is.

  Ik heb nu eentje die ook zwemblaasproblemen heeft en altijd bovenin zwemt. heeft ook moeite om naar de bodem te komen. Die heb ik al 2 jaar en geef ik drijvend voer en doet het verder prima. Zolang hij gewoon rond zwemt en eet dan prima. Ik schik me erin dat ik gewoon een boven zone vis heb :D