ferplast dubai 100

Discussie in 'Aquaria en meubels' gestart door Pipi, 6 okt 2018.

View Users: View Users
  1. Pipi

    Pipi

    Lid geworden:
    18 mei 2018
    Berichten:
    58
    Mijn huidige aquarium, een juwel rio 125, bleek lek te zijn aan 1 kant bij de kit. Ik heb op marktplaats een ferplast dubai 100 gevonden, echter snap ik niks van de tijdschakelaar die in het deksel zit. Hoe stel ik deze in? als ik het schuif knopje helemaal naar voren trek blijft de verlichting branden, ik vind alleen maar een handleiding in het frans en aangezien mijn frans niet zo goed is weet ik niet goed hoe de timer werkt. Het schuifknopje moet ik helemaal naar achteren duwen denk ik? en dan de pinnetjes goed instellen natuurlijk. Iemand die hier meer van weet?
     
  2. Bertus

    Bertus

    Lid geworden:
    2 sep 2008
    Berichten:
    48.187
    Locatie:
    Schiedam.
    Doe eens Google Translate .

    Zal even meezoeken.
     
  3. RichD1011

    RichD1011

    Lid geworden:
    3 dec 2015
    Berichten:
    6.250
    Locatie:
    Driebergen
    Een gewone tijdschakelaar heeft inderdaad een schuifje waarmee je m op aan kan zetten of op de timer functie die daarna door middel van pinnetjes werkt inderdaad.

    Neem aan dat dit +/- hetzelfde werkt maar ken de ferplast bakken niet.
     
  4. Bertus

    Bertus

    Lid geworden:
    2 sep 2008
    Berichten:
    48.187
    Locatie:
    Schiedam.
    Denk dat je de stekker uit moet trekken.

    En morgen verder zoeken.

    Draai hem eens een keer met de hand rond.
     
  5. TS
    TS
    Pipi

    Pipi

    Lid geworden:
    18 mei 2018
    Berichten:
    58
    Heb het schuifje nu helemaal naar achteren gezet waardoor de lamp uit ging. Ik kijk morgen verder
     
    Bertus vindt dit leuk.
  6. TS
    TS
    Pipi

    Pipi

    Lid geworden:
    18 mei 2018
    Berichten:
    58
    43239824_10215981537763771_8347025934821359616_n.jpg
    zo, een engelse versie gevonden. Ik heb het schuifje nu op de T. dus helemaal naar achtere geschoven op: "lights controlled by timer"
    ik snap alleen niet het verschil tussen de stand helemaal naar achteren of de stand helemaal naar voren want dat is: "ON = lights controlled by timer"
    En hoe reset ik de boel? want er staat: "NB: remember that the timer must always be reset whenever the electric power supply is switched off" Dus hoe reset ik de boel dan?
     
  7. Bertus

    Bertus

    Lid geworden:
    2 sep 2008
    Berichten:
    48.187
    Locatie:
    Schiedam.
    zo, een engelse versie gevonden. Ik heb het schuifje op op van T. due helemaal naar achtere geschoven op: "lights controlled by timer"
    ik snap alleen niet het verschil tussen stand helemaal naar achteren van stand helemaal naar voren wil dat dat is: "AAN = lichten aangestuurd door timer"
    In hoe reset ik boel? want er staat: ……..."NB: houd er rekening mee dat de timer altijd moet worden gereset als de voeding is uitgeschakeld" .....Dus reset mijn ik boel dan?

    Als je de stekker uit trekt.
     
  8. quistero

    quistero

    Lid geworden:
    28 sep 2016
    Berichten:
    1.615
    Schuifje boven: licht gaat aan en uit op timer
    Schuifje midden: licht is uit
    Schuifje beneden: licht aan (als je bv in het aquarium wilt kijken terwijl het licht nog niet aan is, hierna kun je hem gewoon weer op de timer zetten)

    Dan draai je de timer tot hij weer gelijk staat met de tijd. Even opletten dat je de goede kant opdraaid, staat een pijltje op.

    Timer zelf, pinnetjes aan de buitenrand dan is het licht aan, pinnetjes binnenrand is licht uit.
     
    Altispinosa en NicoleE vinden dit leuk.
  9. TS
    TS
    Pipi

    Pipi

    Lid geworden:
    18 mei 2018
    Berichten:
    58
    top, helemaal duidelijk! bedankt!
     
  10. TS
    TS
    Pipi

    Pipi

    Lid geworden:
    18 mei 2018
    Berichten:
    58
    meh hij springt niet aan :( ook niet als ik het zelf ronddraai de timer. (en het schuifje staat op de timer functie) dan zal die wel kapot zijn.
    zou dit te repareren zijn? iemand ervaring ? of gewoon een tijdschakelaar op het stopcontact aansluiten...
     
  11. quistero

    quistero

    Lid geworden:
    28 sep 2016
    Berichten:
    1.615
    Lampen doen het op zich wel? En timer werkt ook? (Draait wel rond)
     
  12. TS
    TS
    Pipi

    Pipi

    Lid geworden:
    18 mei 2018
    Berichten:
    58
    ja lampen doen het wel en timer eh ja of de timer ronddraait weet ik eigenlijk niet zeker. als ik de timer handmatig ronddraai loopt het soms erg stug en dan springen de lampen ook niet aan zegmaar. Alleen als ik dus dat schuifknopje op lamp aan zet dan branden de lampen, dus het ligt niet aan de lampen maar toch aan de timer denk ik. Heb de lampen voor nu even op een tijdklokje gezet in het stopcontact.
     
  13. Altispinosa

    Altispinosa

    Lid geworden:
    26 mei 2011
    Berichten:
    5.491
    Locatie:
    Liedekerke Belgie
    Ik heb hier nog de gebruiksaanwijzing liggen van mijn Ferplast Dubai 100 die verkocht is.
    Het is in 13 verschillende talen en als je de verzendkosten betaald dan mag je het gratis hebben.
     
  14. TS
    TS
    Pipi

    Pipi

    Lid geworden:
    18 mei 2018
    Berichten:
    58
    Ah dat is lief Altispinosa, maar ik heb een engelse handleiding gevonden op internet van de bak dus het is niet meer nodig maar toch bedankt!
     
    Altispinosa vindt dit leuk.
  15. quistero

    quistero

    Lid geworden:
    28 sep 2016
    Berichten:
    1.615
    Tja ben zo technisch als een tuinboontje dus zou het zo ook niet weten. De timers zijn los te koop en zelf te vervangen (iig wel bij de cayman die ik heb).
    Maar dit aquarium heeft aparte stekkers voor licht, verwarming en pomp? Als het met een losse timer werkt is dat waarschijnlijk ook goed genoeg.
     
  16. RichD1011

    RichD1011

    Lid geworden:
    3 dec 2015
    Berichten:
    6.250
    Locatie:
    Driebergen
    Je hebt de pinnetjes goed staan neem ik aan?
     
  17. jessicapilon

    jessicapilon Beheerder Beheer

    Lid geworden:
    12 feb 2011
    Berichten:
    84.941
    Locatie:
    Groningen
    De uitleg van Thea is helemaal juist en ik heb deze bak ook. Als de stroom eraf is zul je hem met de hand weer op de juiste tijd moeten draaien.
     
  18. TS
    TS
    Pipi

    Pipi

    Lid geworden:
    18 mei 2018
    Berichten:
    58
    Ik denk echt dat de timer kapot is, heb dus een “gewone” timer erop gezet, werkt prima dus ik laat het zo :)
     
    Altispinosa en quistero vinden dit leuk.
  19. Bertus

    Bertus

    Lid geworden:
    2 sep 2008
    Berichten:
    48.187
    Locatie:
    Schiedam.
    Is het pennetje binnen versleten. doen de gewone ook ,na verloop van lange tijd.