Duisburg (DU) - Zoo Zajac

Discussie in 'Aquariumspeciaalzaken en webwinkels' gestart door Meerval, 2 sep 2010.

View Users: View Users
 1. Meerval

  Meerval

  Lid geworden:
  18 okt 2009
  Berichten:
  3.358
  Locatie:
  Goes
  Aangezien wij aan het genieten waren van een vakantie in het Heijderbos, reden we nog "even" langs Zoo Zajac langs, en man... Als aquariaan moet je dat minimaal 1x in je leven gezien hebben.

  Ze hadden zelfs katten, en aangezien de regels jammergenoeg zo achtelijk streng zijn geworden voor het verkopen in winkels van katten, vond ik dat toch erg speciaal. Maar ja, wie koopt er nou een huistuinenkeukenkat voor 300 piek?
  Die prijs was nog maar het topje van de ijsberg, want ehm... Tja, die Duitsers houden van hoge prijzen.

  9gy36a.gif
  Het begon onschuldig. Zag wat Angora konijntjes, hoorden wat parkieten schreeuwen, wat water plenzen en plonzen, en we liepen algauw de terraria afdeling in, waar ook wat nachtmerries van mij zaten.
  Apen.
  Na een verschrikkelijke dag in de Apenheul, heb ik een trauma aan deze enge beestjes, en ben er met een grote boog om heen gelopen... <img border="0" title="" alt="[Roll Eyes]" src="rolleyes.gif" />

  Ook nog een heel mooi rond, open paluutje gezien, en zag daar een mooie sluierstaart in zwemmen. Maar ��n, en ik keek die bak verder rond, zo tussen de rotsen op zoek naar goudvisjes.
  Staar ik opeens in de ogen van een hele dikke kaaiman. De foto was te onscherp, maar goed, dat was wel even schrikken want ik hing zowat met mijn hoofd in die bak.

  nPOqNz7xrG9tY24pGg3XjnFc1YG_NcHB.jpeg
  nPOqNz7xrG9tY24pGg3XjnFc1YG_NcHB.jpeg
  En ze hadden er erg veel Pleco's en Gibbiceps, de grote versies. Erg mooi, en heb mijn hand erbij gehouden zodat jullie een idee hebben hoe GROOT die beesten wel niet waren...
  nPOqNz7xrG9tY24pGg3XjnFc1YG_NcHB.jpeg
  Roodstaartmeerval...
  nPOqNz7xrG9tY24pGg3XjnFc1YG_NcHB.jpeg

  [edit: nav verplaatsing naar forum titel aangepast]
   
 2. TS
  TS
  Meerval

  Meerval

  Lid geworden:
  18 okt 2009
  Berichten:
  3.358
  Locatie:
  Goes
  e12c8x.gif
  KGa83B4LBY3zAz9Vg0OoP87abcLqZ0YU.jpeg

  Was wat zalmpjes en barbeeltjes aan het bekijken, totdat ik door een familielid op de schouder getikt werd.
  "We zien je zo wel, wij zijn ergens in de winkel."
  Ik snapte niet waarom ze weg gingen, totdat het familielid wees.
  En tja, daar wordt je even sprakeloos van, als een dubbele rij van dit ook nog eens aan de andere kant staat....

  KGa83B4LBY3zAz9Vg0OoP87abcLqZ0YU.jpeg
  KGa83B4LBY3zAz9Vg0OoP87abcLqZ0YU.jpeg
  KGa83B4LBY3zAz9Vg0OoP87abcLqZ0YU.jpeg
  KGa83B4LBY3zAz9Vg0OoP87abcLqZ0YU.jpeg

  Elk merk was uitgestald, en erg mooi gesorteerd. Elk merk vertegenwoordigde ook zulke plantenbakken, en het zag er allemaal keurig uit. Net zoals de aquaria, geen ��n dode vis of plant. Alles was tiptop in orde, en je struikelde over personeel die �cht iets wisten over aquaria. Ze werden zelfs een beetje boos op de meneer die mij hielp, omdat hij niet goed wist welke planten uit Afrika kwamen. Die vrouw een heel Duits ze*kverhaal over dat dat op de kaartjes stond, en alle Anubiassen die ze hadden daarvandaan kwamen bla bla bla. Hij deed wel zijn best om mij een grote pot Kongovaren mee te geven, maar zeventwintig euro is gewoon te veel. Al was het wel een prachtige plant.
  Dit waren de plantenbakken:
  KGa83B4LBY3zAz9Vg0OoP87abcLqZ0YU.jpeg

  Heb uiteindelijk twee kikkertjes meegenomen, een weelderige calictroides, en een bosje cabomba
  Zal morgen nog meer foto's posten, heb nog wat mooie liggen, maar nu ga ik naar bed. Morgen weer vroeg op!
   
 3. Mars

  Mars Erelid

  Lid geworden:
  16 jun 2004
  Berichten:
  70.619
  We hebben dit topic verplaatst naar 'aquariumspeciaalzaken en webwinkels', omdat het daar beter op zijn plaats is.

  De reacties die al geplaatst waren, maar niet conform de reglementen waren, zijn verwijderd.
   
 4. asgard

  asgard

  Lid geworden:
  4 sep 2009
  Berichten:
  1.384
  Locatie:
  Nieuwerkerk a/d IJssel
  Ik ben er gisteren geweest, op de terugweg van de vakantie bestemming er speciaal even voor om gereden.
  Het aanbod merken/techniek vond ik erg groot, ook het aanbod vissen was groot, maar op wat bijzondere vissen na, niet zo spectaculair als ik had verwacht, sommige zaken hier in Z-Holland hebben (bijna) evenveel soorten zwemmen.
  Wat er zwom zag er goed uit, geen dode vissen gezien, de bakken zagen er verzorgd uit.
  Grootste tegenvaller vond ik toch wel de prijzen, die vond ik vergeleken met winkels die ik hier in de buurt (ZH) heb erg hoog. Er waren o.a. hele mooie Red Sakura garnaaltjes, Vietbnamese danio's en (voor mij) nog meer intersessants, maar de prijzen... daarom is de hand op de knip gebleven en is er alleen een (gratis) catalogus meegenomen.
  Toch blij dat 't al enigsinds op de route lag, als ik er speciaal voor naar had gereden had ik 't toch wel een domper (zonde van de benzine) gevonden.
   
 5. Jootje67

  Jootje67

  Lid geworden:
  24 okt 2012
  Berichten:
  1.364
  Locatie:
  Beverwijk
  Was laatst in April geweest, een mooie grote zaak maar zeker ook met dieren die je hier in NL niet zou zien. Zoals de aapjes voor � 1000,- per stuk, terwijl het een groep is en dit begrijp ik dus absoluut niet en veroordeel ik wel.
  Afijn over de katten en de honden , dit waren over het algemeen de zogenaamde merk honden en katten, hier kijk ik niet van op want ook op zogenaamde shows worden er katten en honden te koop aangeboden van de meeste fokkers.

  De aqua afdeling is groot en zeer mooi ingedeeld, er zit zeker van alles wat maar de prijzen zijn over het algemeen hetzelfde als in NL, sommige zaken zijn goedkoper maar je moet goed kijken en aangezien ik erg verwend ben door de shows,is het voor mij toch een tegenvaller dat de gebruikszaken zoals watten en filters net zo duur zijn als in NL.
  Het ziet er allemaal schoon uit en bij de betta afdeling alles netjes apart en leuke visjes voor een starter ;) Ook de wildbetta`s waren present dus wel de moeite waard.
   
 6. HayoAqua

  HayoAqua

  Lid geworden:
  30 apr 2012
  Berichten:
  300
  Locatie:
  Rotterdam
  Kwaliteit van het assortiment
  Zoo Zajac verkoopt vooral producten van merken die over het algemeen bekendstaan als van goede kwaliteit (Eheim, JBL enz.). Planten zien er goed uit. Geen dode vis gezien, wel een enkele beschadigde vis, maar dat mag van mij wel als je zo'n grote zaak hebt: een aquariumafdeling van circa 6000 m2! De meeste vissen zijn heel aardig op kleur.

  Breedte van het assortiment (vissen en producten)
  Zeer groot productassortiment.
  Aanbod van zoetwatervissen: heel veel soorten. Alle gebruikelijke soorten zijn aanwezig, maar ook flink wat bijzondere soorten (hoewel je in Nederland soms wel meer bijzondere soorten vindt in kleinere winkels). Heerlijke winkel om doorheen te lopen.
  Aanbod van zoutwatervissen: groot.
  Aanbod van garnalen/slakken enz.: goed.
  Aanbod van planten: goed.
  Ook een vijverafdeling.

  Klantvriendelijkheid
  Geen probleem om rond te kijken zonder "lastiggevallen" te worden. Je moet iemand aanspreken als je wat wil weten of kopen, maar dan zijn ze wel aardig (er wordt Duits en een beetje Engels gesproken). Het is vaak druk (voor veel Duitsers is het ook een dagje uit), dus het kan even duren. Meestal open tot 20.00 uur.

  Service
  Goed voor zover ik heb meegemaakt. E-mail (in het Duits) wordt vrij snel en kundig beantwoord.

  Kennis van zaken
  Hier heb ik onvoldoende ervaring mee, maar de meeste werknemers zijn geen expert denk ik.

  Prijsstelling
  Prijs vissen: vooral gemiddeld. Producten zijn ondergemiddeld tot gemiddeld geprijsd. Mij viel op dat met name de nano-aquaria vrij goedkoop zijn vergeleken met Nederland.


  Conclusie: groot en interessant assortiment vissen en producten tegen aantrekkelijke prijzen en bovendien een leuk dagje uit!
   
 7. Nienepien

  Nienepien

  Lid geworden:
  1 mrt 2010
  Berichten:
  1.426
  Locatie:
  Apeldoorn
  Kwaliteit van het assortiment
  Prima, dan heb ik het wel enkel over de aqua afdeling, over de rest ben ik niet 100% positief.

  Breedte van het assortiment (vissen en producten)
  Breed assortiment van vele merken. Ook planten van verschillende merken met duidelijk waarschuwingen hoe planten te plaatsen als je garnalen of kreeften hebben.

  Klantvriendelijkheid
  Voor zover ik dat kan beoordelen is het personeel vriendelijk.

  Service
  Geen idee

  Kennis van zaken
  Moeilijk te zeggen na een praatje van 5 minuten met 1 medewerker.

  Prijsstelling
  Ik vond de vissen duur, de rest van het assortiment gemiddeld tot goedkoop. Voordeel van per pallet inkopen ipv doosjes.


  Conclusie:
  Het is een beetje vergane glorie. Oud gebouw, versleten en voor mij uit de tijd. Luiaards aan het plafond (echte, levende � 9000 euro per stuk). De buitenruimte heeft een aantal grote bakken met sluierstaarten, maar de kwaliteit is niet geweldig.
  Verdere dieren, onder andere: kippen, ganzen, aapjes, ara's, prairiehondjes, puppies (erg duur), kittens, heel veel reptielen, geleedpotigen, veel zeewaterfauna en flora. ook enkele showbakken met uitgegroeide tilapia, gourami's, pleco's etc.

  Ik vind de verkoop van exoten als apen en luiaards buiten proportie. Dat zou niet moeten mogen.

  Desalniettemin is het wel een leuk uitje. Je ziet vanalles en op aquarium (en terrarium) gebied kom je als waterfan geheel aan je trekken. Ze zouden de boel een beetje mogen updaten, likje verf hier en daar.
   
 8. apistofreak1999

  apistofreak1999

  Lid geworden:
  3 dec 2015
  Berichten:
  54
  Locatie:
  Arnhem
  Wat is jullie ervaring met vissen van zoo zajac (duisburg)???
   
 9. Jos Hut

  Jos Hut

  Lid geworden:
  8 apr 2008
  Berichten:
  3.758
  Locatie:
  Emmen
  Ik ben er in de afgelopen twee jaar vier keer geweest. De soortkeuze van de vissen is, net als de aquariaafdeling, heel erg groot. Bij het laatste bezoek heb ik met twee medewerkers gesproken. Hierbij viel mij op dat ze vriendelijk, hulpvaardig en deskundig zijn, ook als de vragen lastiger worden. Ze hebben een aantal dierenartsen in dienst die bij problemen kunnen ingrijpen.

  Hobbygroet,
  Jos Hut
   
  coenb vindt dit leuk.
 10. hydroloog

  hydroloog

  Lid geworden:
  26 aug 2013
  Berichten:
  98
  Locatie:
  Tilburg eo
  Wat mij opvalt zijn de prijzen van techniek zoals bv externe filters. Als regel is dat in Duitsland goedkoper dan hier.
   
 11. Aquamitch

  Aquamitch

  Lid geworden:
  8 jul 2010
  Berichten:
  366
  Ben hier al 2 maal geweest, afgelopen week nogmaals.
  Zoo Zajac heeft ontzettend veel voor de aquariumliefhebber! Vissen zijn er ontzettend veel en ook planten van diverse merken hebben ze.
  Wat ik persoonlijk zo aansprekend vind bij deze winkel is dat er van de diverse merken, lees Eheim, JBL, Dennerle zo ontzettend veel onderdelen te vinden zijn! Bij ons in Limburg ontbreekt het nog aan dergelijke winkel.
  Voor een dagje uit is deze winkel zeker een aanrader!
   
 12. Aquamitch

  Aquamitch

  Lid geworden:
  8 jul 2010
  Berichten:
  366
  Ben hier al 2 maal geweest, afgelopen week nogmaals.
  Zoo Zajac heeft ontzettend veel voor de aquariumliefhebber! Vissen zijn er ontzettend veel en ook planten van diverse merken hebben ze.
  Wat ik persoonlijk zo aansprekend vind bij deze winkel is dat er van de diverse merken, lees Eheim, JBL, Dennerle zo ontzettend veel onderdelen te vinden zijn! Bij ons in Limburg ontbreekt het nog aan dergelijke winkel.
  Voor een dagje uit is deze winkel zeker een aanrader!