Aqua Soil Amazonia hergebruiken

Discussie in 'Bodems' gestart door Danysnipe, 9 okt 2018.

View Users: View Users
  1. Danysnipe

    Danysnipe

    Lid geworden:
    3 mrt 2015
    Berichten:
    85
    Locatie:
    Den Haag
    Na ongeveer 10 maanden mijn eerste aquascape te hebben, ga ik het om scape naar een wat moeilijkere scape.

    Nu heb ik 2 vragen wat betreft de ADA Aqua Soil Amazonia powder.

    1. Kan ik dit nog hergebruiken na 10 maanden gebruik? Ik gebruik alleen de ADA Aqua Soil Amazonia powder zonder extra toevoegingen van bijv. power sand.

    2. Is het mogelijk om nieuw aqua soil op het oude te plaatsen? Ik wil het graag aan 1 kant een paar cm ophogen.
     
  2. jessicapilon

    jessicapilon Beheerder Beheer

    Lid geworden:
    12 feb 2011
    Berichten:
    83.492
    Locatie:
    Groningen
    Op den duur wordt de werking minder dus als je er nieuwe op doet dan zal de oude laag eerder zijn uitgewerkt lijkt me zo toe. Ik weet niet hoeveel je nodig hebt maar na 10 maanden zou ik anders nieuwe kopen.
     
  3. tuinkabouter

    tuinkabouter

    Lid geworden:
    18 jan 2010
    Berichten:
    4.751
    Locatie:
    alkmaar
    Weet niet of je de bufferende werking kan testen?
    Maar daarmee kan je wel testen of het al is uitgewerkt
     
  4. Cornelius

    Cornelius

    Lid geworden:
    16 feb 2017
    Berichten:
    1.289
    Locatie:
    Wateringen
    Ja hoor dat kan wel.
    1. als je de waterwissels met (gedeeltelijk) osmose water heb gedaan kan ie nog wel ff mee. Als je elke week 50% leidingwater hebt gebruikt kan het nog wel een jaartje. Misschien nog wel langer.
    2. Ook dat is geen probleem. Let wel op de water waarden die iets kunnen veranderen (ammonia)
     
  5. Seabait

    Seabait

    Lid geworden:
    11 dec 2011
    Berichten:
    41.622
    Locatie:
    Middelburg
    Zou het zelf niet doen en volledig nieuwe nemen.
     
  6. TS
    TS
    Danysnipe

    Danysnipe

    Lid geworden:
    3 mrt 2015
    Berichten:
    85
    Locatie:
    Den Haag
    Op het moment zou ik niet weten hoe ik dat kan doen, maar het is misschien wel een goed idee om even uit te zoeken.

    Ik heb altijd gewoon met normaal leidingwater waterwissels gedaan. Ik denk ook dat ik wel na een jaar het weer opnieuw zal scape, dan zal ik bij die scape een hele nieuwe bodem erin doen.