aparte pomp voor techniek

Discussie in 'Filters, bioloog en pompen' gestart door kimielco, 27 okt 2018.

View Users: View Users
  1. kimielco

    kimielco

    Lid geworden:
    5 aug 2014
    Berichten:
    699
    meetcel aansturing door dennerlee ph controller comfort 588
    eheim jäger 300W
    co2 reactor aqua medic

    De bovenstaande techniek willen we gaan toepassen op een 2 meter aquarium wat voor pomp hebben we hiervoor nodig (capaciteit)
     
  2. tuinkabouter

    tuinkabouter

    Lid geworden:
    18 jan 2010
    Berichten:
    4.865
    Locatie:
    alkmaar
    Werk je met een bioloog?
    Hoeveel liter inhoud is je aquarium?
     
  3. TS
    TS
    kimielco

    kimielco

    Lid geworden:
    5 aug 2014
    Berichten:
    699
    Nee werk niet met een bioloog.
    Aquarium heeft een bruto inhoud van ca. 650 ltr
    .
     
  4. Bertus

    Bertus

    Lid geworden:
    2 sep 2008
    Berichten:
    47.856
    Locatie:
    Schiedam.
    Voor 600 liter staat de cristal profi e 1500 voor.
     
  5. sschot

    sschot

    Lid geworden:
    8 okt 2015
    Berichten:
    1.955
    Locatie:
    Krimpen aan den IJssel
    Ik zou met 650 liter niet voor 1 filter gaan, maar voor 2. Dit omdat de opgave van de fabrikanten geschikt tot vaak behoorlijk overdreven is, verder geeft het meer comfort bij het onderhoud en is het makkelijker om de stroming in je bak "te sturen".

    Misschien dat 1 FX6 het aan kan, maar zou dan toch nog eerder voor 2 x een FX4 gaan persoonlijk.

    Maar een FX is weer lastig te combineren ivm de afwijkende slangen, dus je kan kijken naar alle gerenommeerde merken.
     
  6. tuinkabouter

    tuinkabouter

    Lid geworden:
    18 jan 2010
    Berichten:
    4.865
    Locatie:
    alkmaar
    Is ff omrekenen alles, maar overal is een mouw aan te passen.

    Maar als je een 2e filterpomp erop wilt zetten zou ik de heater en reactor ieder op een eigen pomp zetten en de meetcel op de inlaat van het filter met de reactor.

    Als je enkel een losse pomp gaat plaatsen word het een ander verhaal, dan hangt het ervan af waar je die plaatst welk model geschikt is.
    Je zit dan namelijk met opvoerhoogte, interne of externe pomp, flow door de reactor etc.