02. Het reageren op topics

Discussie in 'Wegwijs op het forum' gestart door AF-Beheer, 25 aug 2016.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
View Users: View Users
 1. AF-Beheer

  AF-Beheer Beheerder Beheer

  Lid geworden:
  22 apr 2003
  Berichten:
  11.023
  Het reageren op topics

  Het voordeel van een forum ten opzichte van een normale website is dat je interactief bezig bent met elkaar. Daarvan is het reageren op topics een belangrijk onderdeel.

  Hoe gaat dit in zijn werk?
  1. U klikt op het topic wat u wilt lezen. Dat topic opent dan.
  2. De openingspost is het eerste bericht uit het topic, vervolgens komt elk volgend bericht onderaan te staan,

  U wilt ook reageren?
  Daarvoor zijn 3 manieren:
  • Als u helemaal naar beneden scrolt ziet u een vak waar u uw cursor in kunt zetten en dan kunt reageren, dit is het zogenaamde snelle reactie scherm. Schrijf daar de tekst die u wilt plaatsen. Bent u klaar, klik dan op <PLAATS REACTIE>.
  • Wilt u echter uw reactie eerst bekijken of extra mogelijkheden hebben, dan dient u te klikkenop <MEER OPTIES>. Als u daarop klikt krijgt u ongeveer hetzelfde scherm als bij de 'Snelle reactie', alleen met meer functies. Eén van deze functies is het bekijken van het bericht voordat u het definitief plaats op het forum, dit kan door de klikken op <PREVIEW>.
  • De laatste optie om te reageren is door op de knop <REAGEER> te klikken welke zich onder elk bericht bevindt. Hiermee komt u direct in het reactiescherm onder aan de pagina (zie eerste bullet), alleen nu wordt automatisch de tekst van het betreffende bericht ge-quote.

  Uitleg van de belangrijkste functies:
  • smileys
   <SMILEY> brengt je bij allemaal smileys. Die zijn er om uit te drukken wat u bedoelt met de tekst, dus bijvoorbeeld blij, grapje, verdrietig et cetera. Een mens communiceert voornamelijk via gebaren, maar die missen we op het forum natuurlijk, vandaar dat de smileys een beetje dienen als vervanging van de echte gebaren. Meer hierover is ook te lezen in het stuk over "hoe een juiste toon te zetten?". <LINK INVOEGEN>
  • externe links
   <LINK> Heeft u een link naar een andere website, die u aan de anderen wilt laten zien dan kan dat eenvoudig op de volgende manier.
   Type de omschrijving van de link in de tekstbox en selecteer deze tekst vervolgens. Klik dan op de bovenstaande knop. Er verschijnt dan een venster waarin staat:
   URL ... - Daar zet u dus uw link neer (knippen en plakken is handig).
   Als u dan op OK klikt zorgt de software dat die link er komt te staan met een code. Als u nu uw bericht klaar hebt en u klikt op 'voeg reactie toe', dan ziet u dus alleen de gekozen tekst staan, waarin een link verwerkt is.
  • Foto's
   Er zijn verschillende manieren om foto's te plaatsen. Hier behandelen we twee manieren;
   Onderaan het reactiescherm klikt u op de volgende knop <UPLOAD>. Vervolgens zoekt u de locatie van de betreffende foto op. Daarnaast kiest u of u een miniatuur of een foto op volledige grote wil weergeven. Tot slot kiest u plaats reactie en het bericht met de foto is geplaatst.
   Deze methode werk zowel op een computer als op een portable device (tablet of smartphone).
   Een andere andere manier is om de foto elders (bijvoorbeeld bij ImageShack of Photobucket) te hosten en met een link deze op het forum zichtbaar te laten zijn.
   klik hiervoor op het foto icoontje <FOTO> en type vervolgens de link van de foto in de tekstbox welke zichtbaar is geworden. Klik tot slot op "invoegen".

  • Vet gedrukt, onderstreept of cursief.
   Om uw tekst wat op te kunnen maken heeft het forum met onderstaand knoppen de mogelijk op delen vet, onderstreept of cursief weer te geven.
   <KNOPPEN>
   Selecteer daarvoor de tekst en klik op de respectievelijke knop.

  • Quote
   Het is handig als u in discussie bent geraakt met iemand, om die woorden waarover u wilt discussiëren, te herhalen. Kopieer de tekst van de andere persoon waarover het gaat, en plaats deze tussen de code die op het forum geplaatst wordt.
   De meest eenvoudige manier om een bericht te quoten is met de knop "reageer" zoals is is uitgelegd onder U wilt ook reageren?. Echter hierbij wordt de gehele tekst gequote.

   Wilt slechts een deel van de tekst quoten, dan kan u gebruik maken van de de volgende knop welke te vinden is onder invoegen <invoegen> en dan vervolgende de quote optie; <QUOTE> Kopieer de tekst van de andere persoon waarover het gaat, en plaats deze tussen de code die op het forum geplaatst wordt.

  • De andere functies zullen in een ander topic uitgelegd worden.
   
Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.