01. Inleiding

Discussie in 'Wegwijs op het forum' gestart door AF-Beheer, 25 aug 2016.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
View Users: View Users
 1. AF-Beheer

  AF-Beheer Beheerder Beheer

  Lid geworden:
  22 apr 2003
  Berichten:
  11.023
  Inleiding

  De meeste mensen komen via www.aquaforum.nl op het forum. Als u dan op de banner klikt komt u op het forumoverzicht:

  forumbanner.gif

  In principe kun je het forum zien als 1 grote verzameling aan gecategoriseerde onderwerpen. Replies zijn verzameld in topics, topics weer in forums, forums weer in categorieën en categorieën weer in het forumoverzicht. Dit wordt op deze manier gedaan om het geheel overzichtelijker te maken (net zoals een goede mappenstructuur op je pc of in de bibliotheek).

  Hieronder zullen we kort toelichten waaruit het forum bestaat:
  • Categorieën
  • Forums
  • Topics
  • Posts/Replies

  Categorieën
  Een categorie is een verzameling forums. De categorie spreekt voor zich. Bijvoorbeeld in de categorie 'specifieke vissen' staan verschillende fora die betrekking hebben op dat onderwerp. Dus een categorie is een verzameling van een groep overeenkomende onderwerpen.

  Forums
  Een forum is een verzameling van topics die over een onderwerp gaan. Als u bijvoorbeeld het forum 'ziekten' aanklikt krijgt u allerlei topics over ziekten. Klikt u op 'Beurzen, evenementen en AF-meetings', dan krijgt u te zien wat er binnenkort staat te gebeuren qua beurzen enz.

  Topic
  Een topic is een verzameling van replies. Dus als iemand een topic opent om iets te weten te komen over een soort Corydoras, kan in dat topic iedereen reageren om deze persoon te helpen.

  Posts/Replies
  Als een persoon in een topic reageert wordt dat een reply genoemd.
   
Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.