Sluierstaart erg bang door verlichting

  • Onderwerp starter Sunflower073
  • Startdatum

S

Sunflower073

Guest
Hallo allemaal,

Mijn twee sluierstaarten zitten sinds maandag in hun nieuwe aquarium. Mijn vriend had ze een keer als verrassing voor me gekocht, waardoor wij de beginnersfout hadden gemaakt dat ze in een veel te kleine bak zaten, omdat we eigenlijk niks van die beestjes af wisten. Inmiddels hebben ik me al heel veel ingelezen op fora, een groter aquarium aangeschaft en de bak goed laten indraaien.

Ik merk alleen aan mijn sluierstaarten dat ze erg moeten wennen aan de verlichting. De oude bak had geen deksel en verlichting. Wanneer ik de lamp nu aan/uit zet schrikken ze beiden even. Eén van de visjes schrikt heel erg en gaat zich direct verstoppen. Ook wanneer ik het klepje eraf haal om voer te geven, schrikt hij zich kapot en verstopt hij zich. Zelfs terwijl hij ziet dat er gevoerd wordt, durft ie er niet op af. Ook niet als ik het vlak bij hem neergooi. Na een aantal minuten gaat hij wel weer zwemmen en is het weer goed, maar ik vind het zo zielig voor Willem... Vooral ook omdat hij daardoor niet eens eten durft te pakken.

Moet ik hier iets mee doen of zal hij hier langzaamaan wel aan wennen en weer enthousiast gaan eten?

Alvast bedankt voor jullie tips :D
 
Hij zal er wel aan wennen, je kunt ze ook wat later eten geven als hij weer uit zijn verstopplek komt.

Als je er een tijdschakelaar(voor het geval die er nog niet opzit), zodat het licht op dezelde tijd aan en uit gaat, is denk ik ookwel fijn voor de vissen;)
 
Willem moet even wennen :), Dat komt na een maand wel goed! Je bent niet koning van de bak in 3 dagen.....
 
Hoe heet de andere goudvis en hoe gedraagt deze zich?
 
Ik denk ook dat dit een kwestie van wennen is hoor. probeer zoveel mogelijk de tijden gelijk te houden met de verlichting.
 
Bedankt voor jullie reacties, het gaat inderdaad steeds beter en Willem verstopt zich minder! Vandaag wilde ik wat losgetrokken plantjes terugzetten en begonnen ze er beide zelfs al van te eten voordat ze goed en wel vastzaten. Dus de schrik is er wel bijna af :D
 
Hoe heet de andere goudvis en hoe gedraagt deze zich?

De andere vis heet Gonzalo. Hij is wat dominanter en groter en niet zo snel bang. Als het licht aan gaat schrikt ie wel een beetje, maar met het voeren is ie totaal niet bang. Volgens mij vindt ie het maar wat mooi dat ie nu ff alles als eerste kan pakken :cool:
 
Zoals gezegd wennen vissen hier wel aan. Bij mij waren ze er binnen no-time achter dat als de klep opengaat, er gevoerd wordt. Plek houdt ik meestal hetzelfde dus daar schiet alles dan ook heen :D
 

Terug
Bovenaan