Vreemd uiterlijk Hyphessobrycon ecuadoriensis


Michiel M.

Member
Lid geworden
23 januari 2018
Berichten
9
Leeftijd
40
Hoi,

een van mijn vissen (Hyphessobrycon ecuadoriensis) heeft al een lange tijd vreemde zwarte vlekken (op de foto te zien bij de staart en rugvin). De vis vertoont geen gek gedrag. Heeft iemand enig idee wat dit is, en of het ernstig is?

image.jpg


image.jpg
 
Hebben er nog vissen deze symptomen of enkel dit visje ?
 
Lange tijd was het alleen deze vis, maar sinds enkele weken heeft er een ander visje een paar hele kleine vlekjes onder de rugvin.
 
Hoe groot is je bak en wat zijn je waterwaarden ?
 
Ik heb begrepen dat deze vissen geen lang leven beschoren zijn. Ik heb ze ook gehad en idd binnen 2 jaar waren ze allen dood met ook deze verschijnselen (wat eigenlijk misschien ook wel niets zegt, maar toch ;)) Jammer want zijn mooie vissen.
Misschien ligt het aan de omstandigheden maar ik heb nog niemand gehoord die ze echt lang in leven wist te houden. Als iemand dat wel bereikt heeft, zou ik graag weten hoe want ik zou ze graag weer toevoegen. Zo'n vis zou toch eigenlijk best een jaar of 5 moeten kunnen worden...
 
Ik heb al 8 jaar een aquarium met 8 jaar deze vissen, maar geen vis heeft het langer dan een jaar of drie volgehouden.Gek genoeg houdt dit visje het langer vol dan de vissen zonder vlekken...
 
Horen deze vlekken niet gewoon bij hun leeftijd ?
 
Geen idee... maar het zou wel kunnen. Vind het zo gek dat ze anderen dat niet hebben
 

Terug
Bovenaan