Drukfilter voor de vijver


Lecturer in Recent Runes

Well-known member
Lid geworden
27 november 2011
Berichten
1,266
Locatie
Assen
Van mijn drukfilter (ik vermoed dat het een Aquaking PF-10 is) is een slangtule afgebroken. Dat is provisorisch opgelost, want mijn vijverboer had deze onderdelen niet liggen en bestellen werd een duur grapje. Resultaat ervan is dat schoonmaken nog lastiger wordt dan het al was omdat de slang er nu nauwelijks meer af te krijgen is en de hele pot uit de grond moet om het filter schoon te maken. Dat was overigens met het originele systeem ook al een drama, dus ik maakte hem al te weinig schoon. Niet ideaal en het resultaat is redelijk wat zooi op bodem en wanden, maar ja.

In ieder geval knalde vandaag na met veel moeite de boel na een beurtje weer in elkaar te hebben gezet de stop er uit, dus de afdichting van de UV-lamp is ook niet echt goed meer. Pompen is geen punt, maar lamp aan is poef.

Ben er volkomen klaar mee dus heeft er iemand een suggestie voor een makkelijk te reinigen en kwalitatief goed drukfilter voor een vijver van zo'n 3-3,5 kuub met beplanting en een bloeiende Shubunkin en kikker populatie? Bij aquaria ga ik blind voor Eheim, maar helaas hebben die geen vijverfilters.... Het moet overigens wel een drukfilter zijn, want de uitstroom loopt via een bronsteen de vijver in.

Edit: Ik zie net dat Eheim wel vijverfilters heeft, oa de Press 7000 en die kan vijvers met vis aan tot 3,5 kuub. Iemand hiermee bekend?
 
Laatst bewerkt:
Even research gedaan en direct de kogel door de kerk gejaagd. In Duitsland een Eheim Press 7000 besteld met een Eheim ClearUVC 7. Weet ik tenminste zeker dat ik de komende jaren kwaliteit heb.
 
ik zou voor een Eheim Press 7000 gaan , heb je kwaliteit en zit je de komende jaren goed:D
 
Soms ben ik best geduldig... :engel:

Ik ergerde me al een tijdje dood aan dat Aquaking ding en was er na weer een middag klooien in de volle zon zodanig klaar mee dat mijn geduld ver te zoeken was. En toen ik zag dat Eheim (wat al jaren mijn merk is voor filters etc) vijverfilters had was de keuze dus snel gemaakt/mijn geduld op. :)

Ik had er ook geen idee van dat Eheim vijverfilters maakte, anders was er toen direct wel een op gekomen.
 

Terug
Bovenaan