Drijvende sluierstaarten


Hey ben er weer denk zal weer is wat sturen heb goed en slecht nieuws in de tussen tijd..
Off all places, ik ben er geweest vanuit Sittard ;) Mooi aan de dijk en leuk hellinkje naar beneden om bij de zaak te komen, als we het tenminste over dezelfde Rebbies hebben. Erg aardige man en een leuk jong manneke dat dat ook rond liep.


Fijn dat je daar een adresje voor hebt gevonden.
Verder wil ik je complimentjes maken voor hoe goed je alles oppakt.

Klopt helemaal daar ben ik ook geweest! Ben er heel blij mee dat ik daar nu terecht kan ook en bedankt voor je complimentjes:)

Maar het goede nieuws is dat ik dus vorige week zaterdag me waterwaardes heb laten testen bij hem via druppeltestset heel betrouwbaar zij hij en me water is helemaal goed!!:) :) :)
Ben hier zo mega blij mee kon het bijna niet geloven maar eindelijk na alle ellende en moeite die ik en me vissen hebben meegemaakt is alles nu goed gekomeng!
Me drijvers hebben geen moment meer gedreven en kapotte staarten zijn weer zo mooi aan het aangroeien begin het nu echt te zien dat het weer heelt:)
Me plantjes groeien ook als kool heb geen algen en 2 filters nu erin zitten voer ze Hikari en doperwten en eindelijk gaat het nu zoals ik wou en voor me vissen het beste is ze zijn zo gelukkig als ik naar ze kijk ben ik zo trots en weet ik waarvoor ik het heb gedaan voor me mooie bolle vissies en komeet haha!

Maar nu het slechte nieuws ik heb nog steeds me kleine komeet alleen zitten en had het afgelopen zaterdag dus met die man van rebbies over hem en legde uit dat hij bij de rest zo hard op de oppervlakte heen en weer zwom. Dat hij blind is en scheef zwemt af en toe heel hard tegen het glas zwemt of schrik bewegingen maak. Ook rust hij niet zie hem constant alleen maar rondjes zwemmen en eet hij wel. Eigenlijk toen hij alles hoorde zij hij dat het tog wel het beste is om arme zorro uit zen leiden te verlossen. Ik vroeg me af of een vis een hersenaandoening kon hebben want daar lijkt het zo op en hij zij dat dat makkelijk kan. Nou mag ik zorro dus naar hem toe brengen zodat hij hem voor mij uit zen leiden verlost maar ik vind dit heel moeilijk. Kijk iedere dag of het beter gaat maar zie geen verbetering en vind het zielig om hem voor altijd in dit 40l aquarium te houden is zoiezo veel te klein uiteindelijk en trug bij de rest durf ik het risico niet meer aan. Die meneer van rebbies zij dat het geen nut heb om hem te laten leven want zal tog nooit meer beter worden dus als ik daar aan denk wil ik hem wel brengen. Maar als ik hem zo zwemmen en tog nog eten vind ik dit wel heel moeilijk maar hij oogt niet heel normaal hoe hij zich gedraag heb nooit een vis gehad die zo vreemd doe.. Nog tips misschien Michelle of zou jij ook denken dat uit zen leiden verlossen het beste is?
 


Zo ziet me bak er nu uit en is een filmpje met zonsopgang en ondergang die jongen van wie het aquarium was had die lampen pas nieuw gekocht ik blij mee :)
 
Nog tips misschien Michelle of zou jij ook denken dat uit zen leiden verlossen het beste is?

Ik weet het niet meid, ik vind dat lastig om van een afstand te beoordelen. Ik ben ook echt geen goudvissen/sluier kenner. Ik weet wel dat ik de eigenaar van Rebbies heel eerlijk en oprecht vind.

Misschien toch even een berichtje van Michelle afwachten?
 
Hi Jessica,

Fijn dat je grote aquarium het zo goed doet en je visjes weer gezond worden.

Wat betreft de kleine komeet maak een filmpje voor me zodat ik het gedrag kan zien en zijn leefomgeving dus aquarium en filter en even een close up foto van het visje. Dan gaat het met name om de stand van zijn vinnetjes en de oogjes.

Je kunt zelf geen waterwaardes meten? Zo wel wat zijn de waterwaardes waar de komeet in zit? hoe vaak ververs je de 40 liter en hoeveel?
 
Je aquarium ziet er heel leuk uit. Even een tip qua inrichting. Zet dat eifel torentje en dat grote stuk hout met die punten anders. Zet dat eifel torentje achterin naast je filter en dat stuk hout moet je zo plaatsen dat ze zich niet kunnen beschadigen aan die punten. Als ze gaan paaien gaat het er hard aan toe en kunnen ze beschadigen aan scherpe dingen. Staarten kunnen dan scheuren en punten kunnen in lichaam van vis prikken en kom je met wonden te zitten die weer gaan infecteren en beschimmelen. Beter voorkomen dan genezen.

Het neste is om geen scherpe dingen in je aquarium te zetten maar als je dit toch leuk vind zorgen dat ze zich er niet aan kunnen beschadigen. Mosbol op die punt van toremtje zou ook kunnen die kun je er zo op spietsen denk ik.

Als je weer wat geld over heb en bij dierenwinkel ben koop wat waterpest en vallisnera giganthea dit helpt om je water te zuiveren en waterpest zullen je visjes ook zo af en toe een blaadje van af stelen:chef:Wel even goed wassen voordat je het in aquarium zet en checken op slakken en ander gespuis. de kool van het koolfiltretje zal eventuele gifstoffen van waterpest die kwekers toevoegen opruimen
 
Hoi michelle, Het gaat echt heel goed met me grote bak zo goed zelfs dat ik sinds vandaag erachter gekomen ben dat er gezinsuitbreiding kom. Helaas is een tijdje trug een van me vrouwelijke algeneters overleden zat het andere vrouwtje bovenop snapte er al niks van want me tempratuurt is warm genoeg voor ze. Nou komt het dus denk ik omdat dat vrouwtje en me albino mannentje een koppeltje zijn en heb dus eitjes! Hij zit erbij verstopt achter me grote filter dus me sluiers kunnen er niet bij om ze op te eten. Ik heb al contact gehad met rebbies fish en ga er donderdag ook heen voor me zieke komeet dan ga ik meer info vragen hoe ik ze levend kan houden als ze straks uitkomen. Heb 2 foto's is misschien wel leuk om te zien ik vind het zelf heel bijzonder heb het nog nooit meegemaakt :)

IMG_20180206_181155.jpg
IMG_20180206_182033.jpg
 
Even trug te komen op de kleine komeet en je vragen. Ik kan niet zelf de waterwaardes meten ververs iedere week de helft. Heb 2 filmpjes van hem op youtube gezet de ene is van weekje trug en die andere nou. Heb geprobeerd zo goed mogelijk te filmen zoiezo puilt een oogje nog beetje uit. Zen vinnen staan recht hij oogt vrolijk maar soms doe hij echt rare bewegingen maken en tegen het glas kei hard zwemmen of tegen de lamp als hij omhoog springt. Eten ziet hij niet dus hij hapt maar wat in de rondte. Daarom ben ik bang als hij wel bij me andere vissen zou zijn niet genoeg eten binnenkrijgt omdat hun alles opeten. En dat hij ook nog is toen op de oppervlakte bleef rond zwemmen heb hier ook eventueel een filmpje van.

Me sluiers kunnnen zich niet eraan beschadigen ze hebben de eiffeltoren en andere ding is een bruggetje al vanaf begin erin staan. Zijn helemaal niet scherp heel bot juist en ze hebben al eerder kei hard achter elkaar aangezwommen en is niet fout gegaan. Ookal zou ik de eiffeltoren weg willen halen kan ik dit niet doen want het is het terratorium van me mannetjes algeneter die zit er altijd in behalve nu dan met de eitjes omdat paps goed op ze let.

Over de plantjes heb genoeg om te besteden voor me beestjes haha anders zou ik er nooit aan begonnen zijn me dieren gaan boven alles. Maar heb me aquarium al behoorlijk vol staan met andere mooie planten en ze groeien als kool. Dus hou het voorlopig daarbij zolang ze niet dood gaan.





Laatste filmpje is hoe hij nu rondzwemt.
 
Ik denk dat ik het nog een keer ga proberen met hem bij me andere vissen.. Het zit me best wel dwars zou nooit zomaar een dier weg doen ookal is het een vis! Hij heeft ook al veel meegemaakt en verdiend het om te leven alleen als het zo is wat de eigenaar zij van rebbies vind ik dat ook sneu als hij voor altijd zo gehandicapt visje blijft...
Ik weet het niet meid, ik vind dat lastig om van een afstand te beoordelen. Ik ben ook echt geen goudvissen/sluier kenner. Ik weet wel dat ik de eigenaar van Rebbies heel eerlijk en oprecht vind.

Misschien toch even een berichtje van Michelle afwachten?

Ik wacht idd nou haar berichtje nog af voor ik verder besluiten neem erover. Fijn om te weten dat jij het ook een betrouwbare winkel vind de eigenaar komt bij mij ook zo over heel fijn dat de winkel zo dichtbij mij huis is :)
 
Ik wacht idd nou haar berichtje nog af voor ik verder besluiten neem erover.
Michelle heeft het volgens mij momenteel nogal druk dus het kan zijn dat je wat langer op een antwoord moet wachten.
 
Michelle heeft het volgens mij momenteel nogal druk dus het kan zijn dat je wat langer op een antwoord moet wachten.

Oke bedankt voor je reactie! Breng hem morgen nog niet weg dan wacht het berichtje van haar af. Groetjes jessica
 
Hi Jessica,

Inderdaad zit ik prive even erg druk en veel aan me hoofd. Even kort ok?

Ik denk dat je knopen moet gaan door hakken. Snap je dilemma. De vis zo jaren apart houden is gewoon zielig.

Persoonlijk vind ik hem er goed uitzien en blind maakt niet uit. Ik heb ook een blinde maar die zorgt goed voor zichzelf. Hij merkt aan de opwinding van de andere dat er voer komt en gaat achter een ander zwemmen en door het geflipper van vinnen belanden de brokjes zo in zijn bek. Ik heb er ook nog eentje die graag bovenin zwemt dus ik voer zinkend en drijvend. Voor iedereen wat. Wel moet hij tijd krijgen om aan zijn situatie te wennen. Dat hij rondje zwemt en overal tegen aan bots wat maakt het uit. De andere botsen ook wel eens tegen wat aan. Deze gewoon wat meer. De rest gaat vanzelf aan hem wennen.

Dus doe hem gewoon in het grote aquarium en laat hem een poos er in. Niet 2 dagen geef hem en de rest de kans om te wennen. Het telkens van de ene bak naar de ander is stress en geef je hem geen kans dan zou ik eerder gaan voor euthenasie omdat dan de keuze maak om hem in het kleine bakje te laten.

Niet kijken naar problemen maar kijken naar vooruitgang en dit kan even duren.

Succes met je moeilijke keuze maar bijteven door de zure appel dan weet je uit eindelijk dat je alles heb geprobeerd wat in je vermogen lag. derest valt echt niet dood neer door een blinde rond zwemmende soortgenoot.

Goudvissen zijn taaie vissen hoor!
 
Hoi michelle, Het gaat echt heel goed met me grote bak zo goed zelfs dat ik sinds vandaag erachter gekomen ben dat er gezinsuitbreiding kom. Helaas is een tijdje trug een van me vrouwelijke algeneters overleden zat het andere vrouwtje bovenop snapte er al niks van want me tempratuurt is warm genoeg voor ze. Nou komt het dus denk ik omdat dat vrouwtje en me albino mannentje een koppeltje zijn en heb dus eitjes! Hij zit erbij verstopt achter me grote filter dus me sluiers kunnen er niet bij om ze op te eten. Ik heb al contact gehad met rebbies fish en ga er donderdag ook heen voor me zieke komeet dan ga ik meer info vragen hoe ik ze levend kan houden als ze straks uitkomen. Heb 2 foto's is misschien wel leuk om te zien ik vind het zelf heel bijzonder heb het nog nooit meegemaakt :)

Bekijk bijlage 243099 Bekijk bijlage 243100

wat leuk zeg!!! bedenk wel als je 10 algeneters over hou wat ga je ermee doen? Pffff altijd maar weer keuzes maken he:koffie:

De planten die ik beschrijf zijn niet voor de mooiiheid zijn nitraatvreters. Helpen mee vervuilen omzetten blijft je watertje beter.
 
Aah oké maak nie uit hoop dat het goed gaat met je dan niks ergs is verder en lief dat je dan alsnog reageer!et is duidelijk voor mij als je zag dat hij zich vreemd gedraag of ziek eruit zag.. Het komt ook omdat ik laatst die keuze kreeg en sindsdien zit het in me hoofd egt een dilema idd haha maar ga zeker de knoop doorhakken. Ga hem een kans geven in me grote bak uiteindelijk is het ook mijn schuld dat hij er zo aan toe is.. Idd van een naar de andere bak doe hem geen goed dat begrijp ik dus geef hem de tijd mocht het dan niet goed gaan kan ik hem altijd nog weg doen. Misschien maak ik me ook te druk om de rest ze zullen wat je zeg vast nie kapot gaan van een visje die zich iets anders gedraag.. Ben blij alweer met je advies had het even nodig om nu een besluit te maken stom eigenlijk haha maar twijfelde best wel.

Over de algeneter hoop dat ze het overleven 2 vrienden van me hebben ook een aquarium daar kunnen ze al terecht en wil er zelf ook 1 of 2 houden dus dat komt wel goed! En de plantjes wist ik niet dat je het zo bedoelde bedankt voor de tip zal is kijken of ik ze kan vinden. Fijne avond! :)
 
Goedenavond allemaal, Ik zal nog een laatste keer een bericht posten over hoe het nu gaat met me vissen. Zal niet meer vaak op dit forum zitten omdat de aquarium speciaalzaak bij mij in de buurt me de beste advies en tips geeft sinds ik hem ken dus ga daar heen of app hem even als ik wat wil weten. Toch wil ik michelle nogmaals bedanken voor alle moeite en tijd die je heb besteed om mij berichtjes trug te sturen!:) Heel fijn dat er nog zulke behulpzame mensen op de wereld zijn!

Even nog dan een update hoe het met me bak gaat... Me 2 sluiers hun staarten zijn bijna genezen gaat super goed met me dikkerds ze worden steeds groter egt zo mooi! Me kleine komeet zwemt alweer bijna 2 weken in het grote aquarium en je had gelijk hij had tijd nodig het gaat steeds beter met hem zwemt vrolijk mee met de rest nu! Moet hem alleen wel met de hand voeren maar deze kleine slimme vis is niet zo gehandicapt als ik dacht want hij weet precies waneer er voer word gegeven en zwemt helemaal druk op me hand af om te eten echt heel sgattig en dit gaat prima!:)
Me kleine algeneters babies zijn ook lekker aan het groeien geef ze ook tabletten voor algeneters van hikari ze worden egt snel groot ben trots op dat alles goed is gekomen met mijn vissen:) ik kan de jonkies die ik weg wil doen ook bij de aquarium zaak kwijt in ruil voor spulletjes en voer wat ik nodig heb echt heel fijn.

Ik wou graag nog even laten weten hoe alles afgelopen is aangezien het best een aardig lang gesprek in dit topic aan worden was.
Groetjes Jessica :) :) :)

IMG_20180221_164738_2.jpg
IMG_20180221_191827.jpg
 
Hi Jessica,

leuk om te lezen dat het allemaal goed gaat. Je kleine komeet heeft mazzel:) Het zal steeds beter gaan en inderdaad op eten zijn ze dol dus zolang alles eet gaat het goed. Mocht je ooit zien dat ze niet eten of uitspugen dan is er wat loos. Post dan weer een topic want sluiers en medicatie is ook een ander verhaal. Nooit flubendazole/flunenol voor wormen gebruiken!!! gaan ze dood en dit word veelal voor wormen meegegeven!

Hoop heel lang geen posts meer te zien van je :D dan gaat het allemaal goed met je en de vissen:zwaai:
 

Terug
Bovenaan