Endler verlies ineens kleur


K

KennesE

Guest
hoi, sinds twwe dagen alle vissen in een ander aquarium moeten doen wegens lekkage, sinds toen is er 1 mannelijke endler guppie zijn kleur verloren en word roze, iemand enig idee hoe dat komt
 
Foto? Waterwaardes? Zie je nog iets geks aan de andere vissen?;)
 
Er is op het forum een kweker van o.a. endlers, misschien dat hij het weet? Zo ineens roze worden heb ik nog nooit gezien gelukkig.
 
Volgens mij zijn pink Endlers niet zo'n bijzondere verschijning. Zag ze zelfs bij Ruinemans in het programma staan. Voor meer informatie kom je denk ik meer terecht op een guppy speciaalforum.
 
Als het van zichzelf geen pink gekleurde endler is, dan is er vast wat anders aan de hand. Een foto zou wel handig zijn.

Pink op zich is een eigen kleur doch de commercie gooit alles wat maar een beetje er op lijkt als zijnde richting "pink". Denk bijv. aan magenta of een lichtrode dekkleur op een blonde grondkleur doet ook al snel aan pink denken. Een niet goed uitgeselecteerde rode tijger hybride zal gaan vervagen tot metallic pink. Bij de red scarlets bijvoorbeeld, als daar de combinatie magenta met störzbach zich voordoet, dan komt het ook als pinkachtig over.

Bij groothandels is soms wel enige voorzichtigheid geboden als het gaat om de determinatie "gup" danwel "endler". Ik heb in het verleden wel een winkel geholpen (die nu helaas ter ziele is) met de inkoop van vissen. Nou, ik kwam in de stocklist van groothandels wel vaker tegen dat een gup als endler werd betiteld en ook andersom. Of dat er zonder meer al een verkeerde naam aan de soort wordt gekoppeld. Maar goed, daar waar gewerkt wordt, worden ook wel eens fouten gemaakt. Dat is op zich niet kwalijk te nemen. Doch het verdient wel de aandacht om daar beter op te gaan letten. Zekers als men zich professioneel gespecialiseerd in aquariumvissen durft te noemen.
 

Terug
Bovenaan