Juwel aquarium of andere


Hallo allemaal,

Heb gisteren en vandaag rond gereden
verschillende aquarium zaken aangedaan en naar de info geluisterd (verschil in prijzen pfff)
ik denk dat het de Eheim vivaline 240 word heb thuis eerst alles eens goed gemeten (waar hij komt te staan) samen met echgenote NATUURLIJK zeer belangrijk!!!!
met alles er op en er aan viel de eheim bij mij en zeker bij haar in goede smaak
 
Inderdaad aan gedacht tis te klein voor een discus
maar wel een mooie maat voor BV goerami's wat ik ook een zeer interessante vis vind (heb ze vroeger ook gehad)
+daarbij bij zwemmers weet nog niet de welke??

Mvg Ivan
 
Zeker een mooie maat voor gourami's. Voor bijvis heb je keuze zat met 240 liter, je kunt terzijnertijd een topic openen onder samenstelling visbestand als je input van het forum wilt;)
 
Hallo,

Moest er nog bij vermelden dat er een Buiten filter in zit een Eheim 300(2036)
En een Jager 150w verwarming is dit voldoende voor deze aquarium??

Mvg Ivan
 
die heater red een temp van 24-25 graden makkelijk.

mits het bestand niet als te groot word is dat filter wel voldoende
 
Als je geen temperaturen van 30 graden wilt hebben moet die verwarming het wel doen. Die 750l/u pomp vind ik wel erg aan de lage kant. Dan zou ik er zo'n zelfde of gelijkwaardige bijzetten. Of proberen een dealtje met de winkel te maken dat ze voor een kleine meerprijs een iets groter filter leveren.
 
@bart12345

Ik dacht(maar wie ben ik) dat de pomp 3x u volume p/h moest zuiveren of
moet dat nog veel meer zijn
zal eens vragen aan de winkel wat ze kunne doen moet lukken denk ik

Mvg Ivan
 
Ach, zoals Richard al zegt met een niet te zwaar bestand red je het er wel mee. Maar de meesten hebben 1000-1500 l/u op een 240 liter bak hier op het forum krijg ik de indruk. Houd er rekening mee dat je ook maar ongeveer 1/3 van je bruto capaciteit daadwerkelijk rondpompt in de regel. Dat zou bij jou dan dus 1x je bak zijn, en bij een jbl e1501 bijvoorbeeld 2x. Ik denk dat het meest ideaal 1,5-2x je bak rondpompen is, maar hele sterke argumenten heb ik hier nou ook niet voor behalve liever teveel dan te weinig filtratie.
 
Hoeveel filtratie je nodig hebt hangt van veel dingen af, l-nummertjes en sluierstaarten zijn bijvoorbeeld enorme vervuilers, dus heb je grote filters nodig. Ga je wat dwergcichliden en tetraatjes houden, dan valt het wel mee. Zet je veel planten in je bak? Dat werkt op zichzelf als een filter, dus heb je ook minder capaciteit nodig.

Ik heb zelf ook een 240 bak met een 900 l/u pomp, en heb er spijt van dat ik geen 1500 l/u pomp heb. Het gaat opzich wel, maar het is niet helemaal perfect naar mijn wens. (ik heb links en rechts instroom, met de gedachte dat ik dan veel meer vuil zou opzuigen. Nu is de zuigkracht van de filter ook verdeeld over 2 kanalen en zuigt hij niet zo effectief als ik had gewild. Met een groter filter was dit minder een probleem denk ik.
 
je hebt L/U maar je hebt ook de inhoud van de filters, nu is dat bij de ecco pro 300 nog geen 3Liter geloof ik. is ook niet bar veel. kan prima werken hoor, maar zoals bart al aangeeft als je L-nummetjes gaat nemen word het al gauw weinig.
 
Ik heb net dit hele topic van jou gelezen Ivan en ben zeer benieuwd wat het dan uiteindelijk is geworden met je externe buitenfilters.
Gourami's heb ik vroeger ook gehad en zijn een streling voor het oog en zeker de Diamant gourami en de honing gourami en de dwerg gourami.
Weet wel dat gourami's uit Azie komen en dat je dan de rzest van je vissenbestand moet afstemmen op de gourami's dat wil zeggen een volledig vissenbestand uit Azie.
Ik zelf ben een bak aan het opstarten uit Zuid Amerika gericht vissenbestand en mijn bak qua planten staat nu bijna op punt,ik wacht op mijn 3 laatste planten namelijk Rode tijgerlotus,Rotala sp Colorata en de Reuzen Ambula(Limnophala aquatica) en heb net een 2de externe buitenfilter van het merk Tetra ontvangen das de ex 800 plus en die komt ook nog op mijn bak aangesloten om nog helderder water te bekomen.
Mijn bak is 1m x 40 x 50 en te klein voor scalare wat ik heel jammer vind.
Binnenkort ga ik een 2de bak opstarten voor roodbuik Piranha's,heb ik vroeger nog gehad en das echt wel speciaal.
Zo bij deze hoop ik dat ik een paar foto's kan zien van hoe jouw aquarium erbij zal staan.

Mvg Johnny.
 
Je moet helemaal niks. Er zijn gezelschapsbakken zat met vissen uit zowel Azië en zuid Amerika. Als de waterwaarden bij elkaar passen gaat het hartstikke prima. Er zijn tal van mensen die gouramis combineren met tetra's en corydoras.

Wat voor bak ga je gebruiken voor die roodbuiken? Weet je wel dat die 30cm lang worden? Dat gaat ook niet in een meter bakkie.
 
Hallo Allemaal,

Wat ik zou willen is een zeer rustige Bak niet zo van die laag vliegers erin
gewoon heel rustige vissen de welke moet ik nog in een andere topic posten
 

Terug
Bovenaan