Garnalen-paradijs voor de TB's van Plankje


Mooi hoor, mooie dekking heeft die kingkong
 
Mooie foto's!
 
Dank jullie. Ik heb mijn logboekje nog even nagekeken en we zijn nu zeven weken verder :engel:, alles ziet er goed uit, ik denk dat ik zaterdag de garnalen ga kopen: een startgroep 100% TB's en dan aantal van mijn zwarte diertjes er bij.

Zouden jullie dan een furanol-kuurtje of iets dergelijks doen? Dat is me van diverse kanten aangeraden maar ik twijfel, misschien onnodig medicijnen gebruiken maar ook een risico op besmetting door bv bacterien die in grote aquarium leven...
 
Ik zou wel een Furanol kuur doen hoor.
 
Ik geef ze meestal ook een korte kuur in een ijsbakje met Furanol voor de zekerheid.
 
Dus jullie doen dat dan in een apart bakje met t water uit het nieuwe aquarium, na het overwennen? Hoe lang doe je ze er dan in?
 
Dus jullie doen dat dan in een apart bakje met t water uit het nieuwe aquarium, na het overwennen? Hoe lang doe je ze er dan in?

Ben ook wel benieuwd, ik ken dat helemaal niet.

Doen jullie zo een kuur altijd bij elke nieuwe groep garnalen?
 
Dus jullie doen dat dan in een apart bakje met t water uit het nieuwe aquarium, na het overwennen? Hoe lang doe je ze er dan in?

Ik gebruik doorgaans het water waarin ze zitten omdat dit toch meestal wel aardig dezelfde waarden heeft als het water uit de bak. Op de bijsluiter stat wel hoeveel en hoelang als het goed is maar ik meende iets van een half uur of een uur en goed beluchten.
 
Ik gebruik doorgaans het water waarin ze zitten omdat dit toch meestal wel aardig dezelfde waarden heeft als het water uit de bak. Op de bijsluiter stat wel hoeveel en hoelang als het goed is maar ik meende iets van een half uur of een uur en goed beluchten.

Doe je dit bij elke nieuwe groep garnalen die je binnen krijgt John?
En ook wanneer ze een bakje voor hen alleen krijgen.
Of enkel wanneer je ze wil samenvoegen in een bestaande groep.
En doe je dat ook bij vissen of alleen bij garnalen?

Sorry voor de vragen, maar ben erg benieuwd.
Kan ik dat ook gaan toepassen eventueel.
 
  • Leuk
Waarderingen: WPT
Ben er eigenlijk ook wel benieuwd naar :)

Soms zie ik mooie garnalen alleen durf ik ze niet te kopen ivm kruisbesmetting maar dit zou dan een oplossing kunnen zijn. Waar kun je die Furanol kopen?
 
Ik zal laten weten hoe het is gegaan morgen, vanmiddag nog even de laatste testjes gedaan en volgens mij is alles in orde voor de TB's....KH is 1,5 GH 6,5 en de PH blijft steken op 6,7 nitriet is 0, fosfaat en nitraat (bijna) 0, geleidbaarheid iets van 250 microsiemens. Ik twijfel nog over een oxidatortje maar alle plantjes groeien op zich goed dus denk dat het zuurstofgehalte prima is, heb ook nog nooit het idee gehad in andere bakjes dat zuurstoftekort speelde.
Ik kan niet wachten tot het morgen is :D.
 
IMG_0370.JPG
IMG_0371.JPG



Het grote overwennen is begonnen....17 hele mooie TB's gekocht, twee helemaal zwarte en blue bolt uit grote bak gevangen. De TB's gaan nu met de druppelmethode van 1 liter naar vijf, mijn zelf gekweekte met elke tien minuten een beetje er bij gieten. Dan zitten ze straks op vrijwel dezelfde waarden. Daarna gaan ze bij elkaar in het bakje waar de TB's nu in wennen, en dan furanol (afgewogen hoeveelheid voor 5 liter) er bij en luchtpompje er op en dan uurtje oid daarin....best heel spannend!!

Maar na lang nadenken en veel lezen leek me dit het beste, als ik de furanol in de bak doe waar ze straks in gaan wonen zit ik meteen aan een grote waterwissel en zo vast de komende dagen, verandert er misschien iets in dat bakje terwijl het nu juist goed gaat, en ik denk dat rust en zo min mogelijk rommelen en stabiele waarden na het overwennen het meest belangrijk is.

Willen jullie duimen voor dat alles goed gaat?
 
Super Carlijn!
Ik duim voor je hoor :thumbs:
 
20170527_190900.jpg
20170527_185834.jpg


Beetje wazig door aanvulling van het water net (met ook wat montmorilloniet) maar de garnaaltjes zijn bijna allemaal vanaf het moment van loslaten in hun nieuwe huis relaxed aan het rondscharrelen en eten alsof ze weken niks gehad hebben en nooit ergens anders geleefd hebben, lijkt me een goed teken. De grootste is de pinto op de onderste foto....the big boss.
Ze zijn echt super mooi!
 
Veel geluk met de nieuwe garnalen .
 
Prachtig! Hele mooie garnalen. :smitten:
 
Hele mooie garnalen Carlijn:thumbs:
 
Ik twijfel nog over een oxidatortje


Ik zou die ook eerder voor de garnalen erin doen dan voor de plantjes. Vooral met warm weer kan er minder zuurstof aanwezig zijn maar het is geen must in elk geval.
 
20170528_102513.jpg


Dank! Ik ben er zooooo blij mee en was ook blij toen ik ze vanochtend vrolijk zag rondscharrelen. Toch best spannend met die gevoelige diertjes! Hopen dat het goed gaat, denk dat de eerste weken cruciaal zijn. De oxidator is niet nodig, zei de verkoper, en dat denk ik zelf eigenlijk ook met best veel beweging aan wateroppervlak en alle plantjes. Deze garnaal ziet er in elk geval goed uit. Met dank aan Sanneke voor de tip wat betreft plantje, komt erg mooi uit zo vind ik.
 
Enne...kan ik ergens het woordje 'waarschijnlijk' uit de titel van dit album weghalen :D
 
Dat doe ik wel even voor je en een volgende keer kun je dat verzoeken via de meld knop;)
 
Dank je!
 
Zo leuk om Allemaal te volgen! Wat een leuke garnalen heb je erin zitten zeg.
 
Wat mooi zeg hopen op veel nakweek en mooie patronem!
 
Al bijna een heel brandnetenblad weggeknaagd....

20170528_215155_001.jpg
 
Die Blue Bolt is ook erg mooi gedekt moet ik zeggen:thumbs:
 
Wat een prachtige groep garnalen heb je gekocht!!!

Een oxidator is in principe niet nodig wanneer je genoeg zuurstof in je bak hebt.

Ik heb ze echter wel bij mijn wat duurdere garnaaltjes, omdat ik dat een veilig idee vond.
Afgelopen weekend was ik een weekend naar mijn oma in Amsterdam.
Toen ik thuis kwam bleek de stroom te zijn uitgevallen waardoor de garnalen (en enkele visjes) zonder filter of luchtpompje en dus in stlstaand water zaten.
Wat was ik blij dat ik die oxidators had zeg!!!

In de twee 60 cm bakkies waarin ik geen oxidator had hingen zowel vissen als garnalen aan het wateroppervlak zuurstof te happen.
In de kleine bakjes waarin mijn duurdere garnaaltjes zitten had ik wel een oxidator en hadden de garnaaltjes nergens last van!
 
Dank Sanneke, ik ben er ook super blij mee (had ik pas 3x gezegd geloof ik :cool:) en tot nu toe gaat het heel goed, ze zijn heel actief en trekken de hele bak door. Ik vind ze ook prachtig en hoop dat ze gaan kweken. De meesten zijn nog heel jong en klein dus het zal sowieso nog wel wat maandjes duren.
Misschien inderdaad wel een idee voor de vakantie om wel een oxidator te kopen, al let mijn buurvrouw ook goed op gelukkig!
 
....dat de kweek wel een tijdje op zich zal laten wachten schreef ik gister en vanochtend zag ik dat 1 van mijn eigen extreme kingkongs zwanger is! De afgelopen dagen haar nog gezien zonder eitjes dus ze is waarschijnlijk bevrucht door de andere extreme kingkong of de pinto!
 
Mooie exemplaren op de foto en goed nieuws dat er eitjes zijn! :thumbs:
 
20170601_213058.jpg


Slechte foto want ze hing vol in de stroming, maar dit is mijn zwangere kingkong, zo gaaf!
 
Super leuk nieuws!!!
 
mooi om te zien hoor.
 

Terug
Bovenaan