Goedkope ph-controller


B

bart12345

Guest
Ik blijf bezig met vragen stellen over co2;)

Nu ik hopelijk mijn Kh stabiel krijg op 4, speelde ik met de gedachte een ph-controller te kopen. Dit om de ph stabiel te houden en om zo min mogelijk co2 te verspillen. Aangezien ik het niet heel breed heb hangen, ben ik op zoek naar een betaalbare oplossing. Ik kwam deze en deze tegen, waarmee ik dan voor tussen de 60-90 euro klaar zou moeten zijn. Ze zijn er nog goedkoper, maar die kalibreren alleen op 7.0, dus ik heb bewust gezocht naar meters die en op 7.0/6.86 en op 4.01 kalibreren.

Heeft er iemand ervaring met ph controllers uit china, ze lijken mij ongeveer hetzelfde als de "goedkope" die in Nederland te krijgen zijn, en ik moet de eerste slechte ervaring nog hebben met aliexpress. Of is er een beter alternatief (marktplaats wellicht?, maar de dure die ik daar zie gaan ook voor 150-200, en dan heb je een 2e hands.) voor onder de 100 euro? Ik kom deze toevallig net tegen bij veldhuis, maar weet ook niet of het een toppertje is. Die eigen merk van veldhuis(150) lijkt mij hetzelfde als deze (90)(ik weet natuurlijk niet of dat ook zo is).

Wie heeft er suggesties:D:D:D:D
 
je zou via ebay kunnen kijken naar: 3 in 1 portable pen ph ec met een verwisselbare "electrode". Deze pen is voor ruim het dubbele ook via Nederlandse retailers te koop (phmeter.eu)

echter hoe deze is middellange tot lange termijn is, dan kan ik je geen informatie over geven. Maar misschien gezien het bedrag voor een losse probe het proberen waard.......
 
Ik heb het verkeerd geschreven, ik bedoel een PH-controller. Ik kan de topic titel niet meer aanpassen, misschien kan @jessicapilon dit doet? :book:
 
De controller van het eigenmerk van VT is eigenlijk een clone van de klassieke aqua-medic controller.

Mocht je iets gebruikt willen proberen, dan kan ik je misschien helpen..
 

Terug
Bovenaan