Zwangere vuurtjes


N

Neonlover

Guest
IMG_2106.JPG
hey allemaal!

Heb mijn vuurtjes een tijdje gerust gelaten en enkel wekelijks wat water ververst. Vandemorgen kijk ik ineens en zie ik niet 1 maar twee zwangere vuurtjes! Jammer genoeg lag er ook een dode garnaal naast... dit is mijn eerste keer dat ik zwangere garnalen heb dus tips zijn zeer welkom! Moet er iets speciaal gedaan worden of zullen de kleintje het normaal gezien overleven?
Bedankt alvast!!
 
Het mooie van vuurtjes is dat je er eigenlijk niks aan hoeft te doen. Gewoon doen wat je altijd doet.

Was het wel een dode garnaal ? of was het een vervelling?
 
Het zijn inderdaad makkelijke garnalen en zelf maak ik als er kleintjes zijn wel wat voer extra fijn met een vijzel maar dat is geen must.
 
Ja het was wel een dode garnaal, is al bijna helemaal opgegeten nu... Bedankt allemaal!
 
Succes met de zwangere dame en over een aantal weken zien we de foto s van de kleintjes wel denk ik:)
 
Bedankt, de fotos komen zeker nog :)
 
Hmmm nu begin ik we wel wat zorgen te maken, ligt er weer eentje dood. De zwangere dames zijn het gelukkig niet maar dit is toch al denk ik de vierde in 2 weken :s. Ik heb er nog 8 denk ik...er liggen wel constant vervellingen. ph is 7 en temp 23. Ze paren wel dus de waterkwaliteit is niet slecht dan denk ik? Ik voeder elke dag redelijk wat en sla 1x per week over. Zondag doe ik ook een waterwissel van ongeveer 5liter (vn de 35). Is er iets waardoor ze misschien sterven door het vervellen? Mineraaltekort???
 
Wat jammer! Volgens mij zegt dat paren niet zoveel over de waterkwaliteit. Kan je die meten? Elke dag voeren lijkt me veel, zeker als je ook (veel) plantjes hebt.
 
Dat is in 2 weken vrij veel als je er dik 10 had. Weet je de resterende waterwaarden zoals de gh ook en de kh? Vuurtjes zijn normaliter sterk.
Heb je ze al lang of vrij recent?
 
Nee lijkt me ook niet zolang je niet teveel schommelingen gaat krijgen. Ik doe bij de TB ook soms wel 20% maar het verse water heeft dan wel zo ongeveer dezelfde waarden.
 
Bij mij ligt de ph van kraantjeswater op 8 dus moet het sowieso ontchloren en ph verlagen. Daarom ververs ik liefst zo weinig mogelijk ivm schommelingen. Vuurtjes zitten er 1,5 maand in en heb er overlaatst ook 5 bijgehaald van een andere winkel en deze zijn groter en lijken me ook sterker. Ze zijn ook veel mooier op kleur. Het zijn ook deze waarvan de vrouwtjes zwanger zijn. Ik denk dat ik van de kweker minder kwalitatieve garnalen heb gekregen (zat een riligarnaal tussen ook). Ze waren niet mooi op kleur en echt nog zeer klein. Als et garnalen sterven is het ook altijd van deze groep. Ze waren €2 per stuk en de nieuwe groep van vijf €3,89 per stuk... als ik dat geweten had had ik natuurlijk liever meteen watmeer gegeven voor betere garnalen :p. Water ga ik deze week eens laten meten omdat een volledige meetkoffer van om en bij de 70 euro niet binnen mijn nog net geen 18-jarig budget ligt voorlopig :p. ik hoop dat er van de zwangere vuurtjes toch een mooi aantal overleefd :) dat zou al een goede compensatie zijn :p
 
Bij Wesdijk heb je voor 39 euro een goede testkoffer. Ontchloren hoeft niet want in ons land zit er geen noemenswaardig chloor in het water;)
 
In jullie land niet maar In België wel :p
 
O jee, ik wist zo snel niet waar Aalst ligt en vandaar mijn opmerking;). De koffer die ik bedoel van Wesdijk is onder de eigen naam maar het zijn Colombo druppels.
 
Ik heb enkel een No3 en Ph tester :p. Met 2 aquariums is een volledige testkit inderdaad geen overbodige luxe dus zal er eens werk van maken... tel er nu toch regelmatig 8 dus geen verdere verliezen. Nu wachten op de geboorte van de kleintjes :p
 
Bij mij ligt de ph van kraantjeswater op 8 dus moet het sowieso ontchloren en ph verlagen.

Op zich hoeft een Ph waarde van 8 geen probleem te zijn dat heb ik hier ook in Den Bosch namelijk.
Met ook een behoorlijk hoge Gh en Kh waarde.

Zowel mijn citroen als rode als oranje garnalen doen het er erg goed op.

Pas wanneer je garnalen van de Caridina soort neemt, dan is deze ph van 8 te hoog.


Ik denk dat je gewoon wat pech hebt gehad met wat minder sterke garnalen.
Zou daarom niet te veel veranderen aan wat je nu doet.
Houdt enkel wel de temperatuur goed in het oog in de zomer dat deze niet te hoog oploopt.
 
Nu maar hopen dat er verder geen uitval mer zal komen.
 
Nee klopt, ik leef nu op goede hoop ;)
 
Bij Wesdijk heb je voor 39 euro een goede testkoffer. Ontchloren hoeft niet want in ons land zit er geen noemenswaardig chloor in het water;)

Oh, da's niet duur dan! Moet ik ook maar eens naar kijken!
 
Ik gebruik die ook en je kan er nog goedkope navulreagens bij kopen indien nodig:deal:
 
Ik gebruik die ook en je kan er nog goedkope navulreagens bij kopen indien nodig:deal:

Oh oké. Ik test over het algeen niet zo vaak het water, maar als er een keer serieuze problemen ontstaan weet ik waar ik een testkoffer moet kopen
 
Vat wel alleen weet ik niet wat dat met de porto doet maar dat zie je denk ik wel op hun site als je deze zou bestellen.
 
Ga even kijken wat ze nog allemaal hebben dat ik een wat grotere bestelling kan doen, heb ik meteen ook gratis verzending (hoop ik toch, kans zit erin dat ik alsnog betaal in België :p). Voor dit bakje zou ik bijvoorbeeld ook een sponsfilter willen hebben zodat ik de behuizing eruit kan halen, alleen kan dit in een superfish zonder veel schade aan de bak en bewoners die aanwezig zijn? Nu werk ik met een panty rond de behuizing maar ik zou liefst toch overstappen op de sponsfilter. De enige sponsfilter die ik zie op deze site zijn er van Sera. Iemand ervaring mee? Zou dit toch vooral doen om de garnalen een zo fijn mogelijk verblijf te geven zonder risico op verlies :p
 

Terug
Bovenaan