Maanvissen in een rio240

rikkertjacob

Well-known member
Lid geworden
6 april 2016
Berichten
87
Na de zomer ben ik van plan een Rio 240 aan te schaffen nu wil ik daar graag een zuid amerrika biotoop van willen maken maar ik vroeg me af of het mogelijk is om in een Rio 240 5 of 6 stuks Maanvissen te houden.
 
120cm is wel het minimale maar wat dat betreft kan het.

alleen ik vind de hoogte (en ook diepte) van deze bakken niet echt geweldig voor manen.

is een RIO 300 anders iets voor je? is ook 120cm maar wel 10cm dieper en 10cm hoger.
 
Eens met Richard. En als de Rio 300 te duur wordt kun je ook naar de Trofis colisa 1200 kijken, de prijs is vergelijkbaar aan die van de rio 240, maar de bak is ongeveer zo groot als de rio 300.
 
Als je een groter aquarium neemt , bv eentje van 400 of 500 liter heb je gelijk meer mogelijkheden. Een aquarium van bruto 240 liter is erg krap als je bekijkt dat maanvissen groepsdieren zijn. Bodem, hout en planten nemen ook ruimte in dus een aquarium van 240 liter zou passen voor vier maanvissen, uitgaande van netto 200 liter en je hebt dan geen ruimte meer voor andere vissen. Neem in ieder geval een aquarium van 60 cm hoog als je met maanvissen wilt beginnen. Zelf heb ik aquaria van Akvastabil maar er zijn ook erg goede aquaria van Aqualantis en Eheim om er eens een paar te noemen. Ze zijn wat duurder als Juwel aquaria omdat ze luxer zijn. Ook is de kwaliteit beter. Vergelijk maar eens een Eheim Incipria met een Juwel 300.

Stof tot nadenken. Succes! Hobbygroet Jos Hut
 
Hallo,ik zelf wilde Maanvissen in mijn Aquatlantis 120x40x60 zetten zou dat kunnen met
Kardinaals en corydorassen en stel Apistogramma,s ik hoor het graag
 
Een bak van 1.20 zou net kunnen maar je ruimte is dan wel beperkt aangezien 50 liter per vis moet rekenen.

Zie ook de post van Jos Hut.
 
Mijn maanvissen lusten graag Kardinaal tetra 's. Ook een Roodkopzalm gaat er graag in. Neem altijd hoog gebouwde zalmen bij maanvissen ( of andere cichliden) of accepteer dat ze voer kunnen worden.
Verschillende Apistogrammasoorten verdedigen fel hun territorium, vooral als ze jongen hebben. Daarom zijn ze geen goede combinatie met maanvissen in een Rio 240. Het grotere broertje van de Microgeophagus Ramirezi, de Microgeophagus Altospinosa kan beter. Die is erg rustig , ( bij het sullige af). Ook de Creithacara Maroni ( Sleutelgatcichliden) kan prima samen met maanvissen.

Hobbygroet Jos Hut
 
Terug
Bovenaan