Rio 125 Sulawesi aquarium van Jarne99


Jarne99

Well-known member
Lid geworden
12 december 2016
Berichten
528
Locatie
Antwerpen
Hij staat sinds vandaag helemaal gevuld dus hier zijn de eerste echte foto's. Gaan nog wel een paar stenen bijkomen en natuurlijk ook nog mossen en andere planten. Waterpest gaat volgende week weg.
iXCfR7CiJnTVy2dm1GpjGvtXtW9d4PDN.jpeg

iXCfR7CiJnTVy2dm1GpjGvtXtW9d4PDN.jpeg

iXCfR7CiJnTVy2dm1GpjGvtXtW9d4PDN.jpeg
 
Zo op die kleine plaatjes ziet het er goed uit. Mooi begin!
 
Zo ziet het er nu uit.

gwe8JWCd7O8GJfc9KKSDBQKL7fMvp6NP.jpeg


Heb de rechtse steenstapel wat gewijzigd en de crypto in het midden naar rechts verplaatst. Ga straks de rest van de planten halen (als ze allemaal geleverd zijn) en zal dan nog een foto posten.
 
Heb zonet 5 extra stenen en enkele plantjes gekocht en geplaatst.
Plantenbestand is nu:
Waterpest (gaat er uit vanaf dat ik limnobium laevigatum heb)
Kleine soort crypto
Levermos
Javamos
Javavaren windeløv

Hier komt nog bij:
Limnobium leavigatum
Fissidens fontanus

Zo ziet het er dus nu uit met de extra plantjes en stenen.
njq6Mkuh0kVyR3YFP1iaVAPuTJuEtt8E.jpeg
 
Naar mijn mening nog wel een beetje kaal, maar het begin is er! Aan welke vissen zat je te denken?
 
Geen vissen, enkel garnalen en tylo slakken. De inrichting is een beetje gebaseerd op het meer, dat is ook vrij kaal. Bovendien zie ik anders de garnalen niet aangezien deze zeer schuw zijn.
 
Geen vissen, enkel garnalen en tylo slakken. De inrichting is een beetje gebaseerd op het meer, dat is ook vrij kaal. Bovendien zie ik anders de garnalen niet aangezien deze zeer schuw zijn.
Wellicht dan wat mos her en der? Zullen de garnalen heel erg gaan waarderen!
 
Er zitten als je goed kijkt al drie plukjes mos in. Er komt nog wat fissidens fontanus in. Moet natuurlijk nog groeien
 
Slakken zijn besteld dus spoedig meer foto's. Hopelijk komt binnenkort ook de drijfplant in Hoogerheide binnen zodat de waterpest er uit kan. Verder komt er ook nog fissidens fontanus in (rechtsonder van de javavaren links rond die kleine steen).
 
En de slakken zijn dus aangekomen. Zit nu te twijfelen of het golden of white spotted zijn (ik neig naar dat eerste toe) maar dat zal wel duidelijker worden als ze groter zijn. Hier alvast de foto's van vandaag.
 
Heb zonet drie zebra-renslakken gehaald. Zat al even na te denken om deze te nemen vanwege de grote hoeveelheid alg op de achterwand en de stenen. Heb gelijk ook wat limnobium gekocht.
Bekijk media item 126
 
Ik ben benieuwd wat ze met je planten doen jarne;)
 
Leuk al die slakken,wanneer komen de garnalen?
 
Ik ben benieuwd wat ze met je planten doen jarne;)
Normaalgezien zullen de zebra's van de planten afblijven. De tylo's zouden wel aan stengels durven knagen maar alle planten staan op steen of drijven (mos, javavaren en limnobium), de crypto heb ik er intussen uitgehaald.

Leuk al die slakken,wanneer komen de garnalen?
De garnalen zijn gepland voor begin april (heb dan twee weken vakantie).
 
Oke nog ff geduld hebben dan,weet je al hoeveel stuks en worden het nog steeds Kardinaalgarnalen?
 
Oke nog ff geduld hebben dan,weet je al hoeveel stuks en worden het nog steeds Kardinaalgarnalen?
Mijn keuze blijft de kardinalen. Zal afhankelijk van de prijs 20 tot 30 stuks zijn. Kan via de Bubbels aan nakweek van een hobbyist komen.
 
Volgens het doosje een pH tussen 7.8 en 8.5 en een kH van ongeveer 7 Duitse graden. Mijn teststrips geven dezelfde waarden maar moet voor de garnalen komen nog zien voor een betere testset.
 
Ja dat is prima voor ze hoor. ik heb de Tylo s ook op leidingwater met een ph van 8 en een kh van 7.
 
En dan is nu toch de twijfel weer opgekomen. Na het horen van de mening van iemand bij nada zit ik er nu toch over te denken om in plaats van in de rio 125 mijn 60x30x38 te gebruiken voor de Sulawesi garnalen en de tylo's. Momenteel oogt de bak nogal leeg en is het toch veel ruimte voor iets kleins, vooral door de hoogte. Het plan zou dan zijn om de rio te gebruiken voor bijengarnalen en een kweekgroep oryzias woworae van de kleintjes die we nu hebben. Het grind zou dan in de rio blijven terwijl de rest van de inrichting naar de 60 liter gaat.

Nu wil ik echter toch nog jullie mening horen hierover alvorens ik helemaal beslis.
 
Qua formaat kan dat prima want ik hou ze in de Aqua65. Ik kan me voorstellen dat de grote bak nu leeg lijkt:)
 
Ik zou ze zelf in de 60cm doen dan.
 
Ik heb 14 Tylo s in de Aqua 65 met nog een aantal jongen op het moment.
 
Dan is het beslist, ik ga vandaag waarschijnlijk al een deel van de inrichting overzetten, moet nog wel voor substraat kijken. Ik zit zelf te denken aan zand voor de sulawesi's.
 
Dat vinden ze wel het fijnste denk ik.
 
Ben vandaag nog snel zand gaan halen, ben alleen de achterwand vergeten dus kan nu nog niet beginnen met het overzetten.
 
Wil je een achterwand in de bak hebben dan? Je kan ook een achterwandposter nemen.
 
Bedoelde ook poster maar vandaag in de winkel zei mijn vader dat ik ook wel een achterwand mocht nemen en heb ik dus gedaan. Momenteel zit die er in, samen met een deel van de stenen, het nieuwe zand en ook al de slakken. Ik heb samen met de achterwand ook een Bob sponsfilter gekocht, verwarmer had ik nog liggen. Als het straks helemaal helder is zal ik een foto posten.

Intussen ben ik ook aan de slag gegaan met de rio 125, heb het stuk hout afgespoeld en de bodem goed afgezogen. Heb ook al wat grind bijgekieperd omdat de laag wat de dun was voor planten. Ook hier komt een foto van als die in orde is.
 
Hier dus zoals beloofd een foto van de 60 cm. Het is nog altijd niet helder maar beter gaat het vandaag niet worden.
Bekijk media item 145
 
En hier dan ook de foto van de rio 125 die intussen grotendeels is beplant.

Bekijk media item 148
Er komt nog wat echinodorus Vesuvius en pogostenom octopus in en de lampen zullen nog vervangen worden door dennerle plantenlampen. Hopelijk zijn de visjes binnen een maandje of twee groot genoeg om te worden overgezet. Verder komen er ook Helena slakken, een 5-tal otocincli in uit mijn vaders garnalenbakje en een groep bijengarnalen in.
 

Terug
Bovenaan