Beessies..........


B

Bonky

Guest
Er zitten in een van m,n aquariums nogal veel van die kleine ronde beessies welke zich voor bewegen als watervlooien maar dat niet zijn.
Ik herken ze wel van wanneer ik met m,n vrouwlief aan het vissen ben waarbij ik altijd een emmer water put uit de plek waar ik op dat moment aan het vissen ben (een sloot, een meer o.i.d.) daarbij zie ik ook vaak van die beessies in de emmer zitten.
(Voor hen die zich afvragen waarom ik een emmer water bij me heb als ik aan het vissen ben: alvorens ik de gevangen vis van de haak haal maak ik altijd eerst m,n handen nat teneinde de slijmlaag van de vis zo weinig mogelijk te beschadigen.)

Mijn vraag is: kan ik die beessies gewoon in dat aquarium laten (er zitten in dat aquarium uitsluiten Bleu Drem/ Bleu Velvet garnalen.
Ik snap trouwens niet hoe ze er in gekomen zijn.

Slakkenvraag en Beessies 001.jpg


Slakkenvraag en Beessies 002.JPG
 
Volgens mij ook mosseldiertjes en ik zoog ze vaak weg met een stukje luchtslang. Soms heb je ze zomaar en soms zijn ze zomaar weer weg.
 
Ik heb ze ook wel eens gehad in mijn garnalenbakje, toen ik minder ging voeren waren ze ook zo weer weg viel mij toen op.
 
Kan in principe geen kwaad en ook een teken dat je water heel zuiver is maar heb er zelf weleens zoveel gehad in een bakje dat de garnalen en slakken constant besprongen werden en dat duidelijk niet heel prettig vonden.
Zal cyclops of mosseldiertjes zijn.

https://www.redfish-aquaria.nl/c-3146368/ongedierte-bij-garnalen/

Geen Cyclops, dat weet ik zeker.
Mosseldiertjes klinkt beter, ik meende dat ik daar in het verleden in dit bakje ook al eens last van had, wel merkwaardig trouwens aangezien ik het bakje geruime tijd (na reiniging) leeg heb laten staan.
Hier bij nog even wat betere foto,s welke ik zojuist ervan heb gemaakt.

Beessies nader beschouwd 001.jpg


Beessies nader beschouwd 002.JPG


Beessies nader beschouwd 003.jpg
 
Waardoor je ze zomaar weer kan hebben is mij ook niet duidelijk hoor Willem maar ze kunnen geen kwaad in elk geval.
 
Oké, duidelijke zaak.
Kan nu ook af en toe er een netje doorhalen dan heb ik meteen levend voer voor de andere vissen.:thumbs:
 
Mosseldier eitjes kunnen letterlijk tientallen jaren droogte overleven. als ze daarna weer in de juiste omstandigheden komen te verkeren, dan komen ze gewoon uit.
Ze zijn zo ontzettend klein dat je ze niet kunt zien met het blote oog...!
 

Terug
Bovenaan