dennerle filterextension


V

Veronique1986

Guest
Heeft er toevallig iemand ervaring met de Dennerle filter extension?

Ik heb er zojuist 1 aangeschaft om over mijn filter heen te plaatsen zodat je het witte van de filter niet meer ziet. Maar nu lees ik op de verpakking dat je er iets in moet doen.

Ik lees op internet het volgende :

De Dennerle Nano Filter Extension is een extra opbouwfilter voor de Dennerle Nano hoekfilter(5925) en de Dennerle XL hoekfilter (5860). Verhoogt de prestatie van de filter, of kan evt. voor een korte termijn als aanvullende filtering met Dennerle Nano Active Carbon of met Dennerle Nano Algen Stop of met Dennerle Nano Bio Filter Granulaat worden gebruikt. Eenvoudig vullen, afspoelen (om de slijtage van transport te verwijderen) en erop klikken.
Filtervolume: 60 ml.


Betekent dit dus dat ik m er zo op kan klikken zonder bijv active Carbon erin te doen? Of moet er echt iets in?
 
Er hoeft niet perse iets in. Maar ja, dan doet deze ook niets.

En dat witte filter is hooguit 2 weken wit. Daarna is deze bruin.
 
Er zal altijd wat in moeten anders heeft het geen nut, in jou geval zou ik er filterwatten in doen, dan kan je zonder aan je filter te komen deze vervangen en de bacteriën in het filter blijven zoals ze zijn.
 
Je kan het ook leeg gebruiken maar ik heb er fijne keramische steentjes in, het is niet veel maar alle beetjes helpen.
Dan heb je een beetje back up-bacteriën en kan je 'veiliger' het interne filterelement vervangen.

Filterwatten zou ik er persoonlijk niet insteken, ik denk dat watten te snel zullen dicht slibben.
 
@willem666 bedankt! Ik zal is kijken daarvoor, welke heb jij?
 
@ik heb toevallig hier nog filter cartridges liggen van superfish waar van die zwarte steentjes inzitten, kan ik deze daaruit halen en in die dennerle doen?
 
Die zwarte steentjes is actief kool en hoef je eigenlijk enkel te gebruiken na een medicijnkuur.
 
Oke! Ik hou het maar even zo, doe de filter extension er maar niet op.
Miss off topic maar ik lees hier heel veel over CO2, moet ik dat ook soms toevoegen?
 
Nee is geen moeten hoor,kan als je planten hebt waarvoor het nodig is maar dan moet de rest van de voeding ook allemaal afgestemd worden en dan kan het best ingewikkeld worden.
Je kan prima een aquarium houden met mooie gezonde planten zonder al die poespas.

Neem trouwens ook niet alles te letterlijk wat op de verpakking van die filterdingen staan want met die filterpatronen kan je echt een tijd doen voor ze aan vervanging toe zijn en volgens de fabrikant moet je ze steeds vernieuwen bv.
 
Ja daar staat idd iedere maand vervangen op, maar heb al gehoord dat dat zeker niet nodig is. Ik heb geen idee hoe mijn planten heten, 1 is valisneria, dus geen idee of ze dat nodig hebben.
Ik had ze er in de winkel ook niet over gehoord dus zo noodzakelijk zal het wel niet zijn maar was wel benieuwd
 
Heb net ff gekeken in je andere topic maar van de 4 soorten die je hebt zijn er sowieso 3 waaronder de Vallisneria waarvan ik zeker weet dat ze geen extra co2 nodig hebben.
 
Oh thanks voor het checken! Ik moet nog een schuilplek hebben voor de betta die er in komt, en las net dat waterpest ook goed is , dus dat haal ik er ook nog even bij.
 
@willem666 haha top! Allemaal goede planten? Morgen wil ik nog wat drijfplantjes erbij die ik nu al heb en wat waterpest. Wil vooral proberen goede water kwaliteit te krijgen
 
@willem666 haha top! Allemaal goede planten? Morgen wil ik nog wat drijfplantjes erbij die ik nu al heb en wat waterpest. Wil vooral proberen goede water kwaliteit te krijgen

Ja hoor.
Hoewel ze op termijn allemaal vrij groot worden voor je bak denk ik. Maar zover zijn we nog niet natuurlijk... :D
Het kan ook de lobelia mini variant zijn, die blijft wat kleiner.

Waterpest is prima maar zoals Seabait zegt is Limnophila sessiliflora iets mooier.
Maar er zijn nog veel opties hoor.
Bvb allerhande cryptocorine soortjes of varen-soortjes (bvb Bolbitus heudelotii), mosjes, ...
Anubias zou ook zeer geschikt zijn voor je bakje (er zijn heel veel echt mooie soorten Anubias, ze groeien allemaal vrij traag dus ook de iets grotere zijn een optie).

En één van mijn persoonlijke favorieten: Bucephalandra (teveel soorten om op te noemen) is ook makkelijk en mooi...
 
Ik heb ook zo'n "Extension" in de hoekfilter van Dennerle gedaan, in plaats van die standaard filterwatten cassette. Ik heb er Nano Bio granulaat in;
https://dennerle.com/nl/producten/nano-aquaristiek/filtering/filtermateriaal/nano-bio-filtergranulat
Dit heeft een poreuze structuur waardoor er meer bacteriën in de filter komen. Ik heb de houder niet helemaal met het Bio granulaat gevuld, maar bovenin ongeveer 1cm gevuld met een plukje filterwatten welke ik makkelijk kan vernieuwen. Voordeel is ook, als ik de filterwatten eruit haal en de houder weer dicht doe en wat ga schudden, het granulaat ruimte krijgt, deze dan wat heen en weer in aquarium water doen, zodat je het vuil beter kan verwijderen. Daarna granulaat aandrukken en nieuw plukje filterwatten erin. Ongeveer elke 6 maanden, haal ik de helft van het granulaat eruit en vul dat aan met nieuw granulaat. Zo hou ik bacterie cultuur over en is het filter weer snel ingedraaid.

Enkel die standaard filterwatten cassette gebruiken, moet je op een gegeven moment de cassette vervangen, omdat je deze niet meer schoon krijgt en heb je niks meer aan bacterie cultuur in je filtertje.
 
Wil even zeggen dat ik jullie zo aardig vind!
Thanks voor alle adviezen!
 
Hangt er vanaf John, mogelijk op een idee gebracht,zodat je niet steeds zo'n standaard filter module hoeft te kopen. ;)k
 

Terug
Bovenaan