Eheim filter profesional 4-600


Hans1957

Active member
Lid geworden
4 juni 2013
Berichten
44
Leeftijd
66
Locatie
helmond
ik heb een aqualantis fusion 100 daar wil ik een filter opzetten de profesional 4-600 van eheim is dit te zwaar voor deze bak.
Inhoud van de bak is 220 liter
 
Daar zullen verschillende meningen over zijn maar vind het zelf wel kunnen op je bak.
Na een tijd draaien zal de capaciteit rond de 800 liter per uur zitten en lijkt me wel goed.
 
jahoor dat gaat prima, heb hem zelf al een jaar op een Rio180 van 180liter water dus moet bij jouw ook geen probleem zijn.
 
Hmmm.... Interessante video, maar ik vind het niet echt herkenbaar. Hij heeft een punt dat die losse plaatjes in de driehoekjes van de bakjes kunnen verbuigen, maar als je de boel normaal in elkaar zet en niet met geweld in elkaar drukt is er echt niks mee aan de hand. Ik heb hem nu bijna twee jaar draaien en het is echt een uitstekend filter dat makkelijk te onderhouden is. Hij heeft bij mij ook een jaar alleen op een fors beplante en bezette bak van 400l bruto gedraaid en dat kon hij prima aan. Enige reden dat ik nu twee filters gebruik is dat ik graag een backup wou hebben voor het geval er een het begeeft als ik zelf op reis ben.

Ik moet wel zeggen dat ik de bakjes van de e901 die ik er naast heb staan steviger vind, maar on the whole is de 600 een prima filter dat ik zo weer zou kopen.
 
Ik persoonlijk ben na 3 x eheim pro 3 nu overgestapt op een alternatief, en ik moet zeggen, ik ben zeer tevreden.

Heb zelf de 4 niet gehad, maar de wiebelige consturctie, het slecht sluiten en de mogelijkheid van "sluipwater" zijn heel herkenbaar, ook al bij de 3 serie.
 
De kracht/debiet van een filter is heel goed te sturen met een spraybar. Grotere of kleinere gaatjes en de afstand van die gaatjes. Nu draait er een JBL e1501 op mijn Rio 180 en dat gaat prima.
 
Ik ben helemaal terug naar Eheim classic.

Mijn pro avontuur was van korte duur. Kop ging lekken.


Daarnaast kan een deel van het water ongefilterd langs de mandjes stromen. Dus minder reiniging.
Bij classic kan dat niet.
 
Tja niet altijd is iets nieuws ook echt iets beters....Zal altijd zo blijven. Ik persoonlijk vnd de 2227 en 2229 nog steeds de beste filters ooit door eheim gemaakt. alleen zijn ook die uit de handel genomen ivm met teveel technische problemen, gewoon te moeilijk te onderhouden en dan stoppen ze te werken zoals het hoort! Heb er op dit moment geen meer draaien.

Wat me opvalt is da tin de modernere versies van de eheim filters, het water eerst naar beneden moet en dan weer door de filtermassa omhoog, dat was bij de door mij genoemde serie's juist niet zo. dat viel er van bovenaf in en via een stijgbuis kwam het gefilterde water dan weer bij de pompkop. een heel wat minder storingsgevoelige constructie dan de nu gebruikelijke uitvoeringen hebben.
 
Ik zou hard twijfelen over de pro4


Interessant filmpje alleen jammer dat ie een half gesloopte filter hier voor gebruikt als test object
Wel apart dat eheim de stijgbuis in de manden heeft verwerkt zeer dom lijkt me
Bij de pro 3 versie is dat beter geregeld afijn zal wel kostenbesparing zijn geweest:eek:
 
Ik heb de filter nu twee weken draaien maar er blijft een rammel inzitten wel niet hard wat zou dit kunnen zijn.
 
Ik heb hem 3 weken draaien. Vind het een gebruiksvriendelijk filter. Heb laatst al even tijdens het draaien naar het voorfilter gekeken en dat ging makkelijk zonder gelijk een lekkage o.i.d. Als je er voorzichtig mee bent dan zul je je niet snel in het filmpje herkennen. Objectief filmpje maar ook ik herken mij er tot nu toe niet in. Overigens is de filter eenvoudig te combineren met een jbl outset spraybar heb ik vandaag ontdekt. Wat een goedkope en efficiënte verbetering!
 
Ik heb me een JBL e 1902 gekocht en ben aan het uitkijken voor een Fluval FX 6 er bij te kopen.
 

Terug
Bovenaan