Sponsfilter voldoende?


Marc1969

Well-known member
Lid geworden
16 juli 2018
Berichten
224
Leeftijd
54
Locatie
Oosterhout (NB)
Naast mijn Lido 120, die nu al lekker begint te draaien, heb ik nog een klein bakje aan het indraaien. Echt klein, een Aqua30, dus heel veel bijzonders zal er niet in komen. Misschien een leuk garnalensoortje. Of misschien toch...?

Daarom ook even deze vraag: ik zit nl. te denken over een mooie Betta op het aanrecht. Het bakje staat in de keuken, waar ik er best vaak naar kan kijken. Dus dan lijkt me een Betta leuker dan een groepje garnalen. Maar is een enkel sponsfilter (zie foto) dan voldoende in 30l? Of moet ik dan toch gaan denken aan een klein extern filter?

Knipsel.PNG
 
Voor alleen een betta kan een sponsfilter prima hoor. Zijn genoeg mensen die alleen dat gebruiken. Zelf heb ik er een klein extern filter op staan (eden 501), maar dat is meer omdat ik die qua onderhoud een stuk gebruiksvriendelijker vind dan sponsfilters en interne filters.
 
Ja maar als je ze eruit haalt, laat al het vuil los en heb je een enorm smerige bak. Ik deed er altijd met uithalen eerst een ziplock zak voorzichtig omheen, dan liep het vuil daarin. Maar was een aardig geklungel.
 
OK, dat is iets om rekening mee te houden inderdaad. Maar de filtercapaciteit is voldoende dus? Want daar is het me op dit moment om te doen. Hij draait al een week of twee, zou zonde zijn als ik opnieuw moet beginnen met indraaien ;)
 
Ja hoor, qua filtercapaciteit kan het gemakkelijk. 1 betta vervuilt niet zo veel ;)
 

Terug
Bovenaan