Afrikaanse blauwoogjes met vinrot?


N

Nicole_Deenen

Guest
Hallo ik ben nieuw hier op het forum.

Ik heb een aquarium van 60x30x30 cm. Hier zitten 2 macrobrachium lanchesteri garnalen in, 2 anatome helena slakken, 4 boraras maculatus en nu nog 6 afrikaanse blauwoogjes. Ik had er namelijk tien. een kleine week terug zag ik 1 visje met een hapje uit de staart. Een paar dagen later zag ik 5 vissen met gerafelde staarten. Ik ben toen meteen begonnen met een driedaagse kuur van eSHa 2000 tegen vinrot. Vandaag heb ik een waterwissel gedaan van 40%. Inmiddels zijn dus 4 blauwoogjes overleden tijdens de kuur. Wat kan ik nog meer doen?
WhatsApp Image 2018-12-05 at 14.10.32.jpeg
 
De glasgarnalen die je erin hebt zitten worden nogal eens genoemd als staartenknippers. Als je echt hapjes uit de staart ziet, zou ik hen dus de schuld geven. Die knipjes kunnen wel leiden tot een infectie en dat is wat je ziet als vinrot en dus moet behandelen. Esha2000 is een achterhaald middel en er is al veel resistentie tegen opgebouwd. In mijn geval hebben bactopur direct tabletten heel goed geholpen, dus misschien kun je daar eens naar kijken.
 
dankjewel voor je reactie, daar zal ik zeker eens naar kijken. Nu moet ik wel zeggen dat de garnalen nooit interesse hebben getoond in de vissen en omdat in korte tijd veel vissen gerafelde staarten kregen ik ze niet meteen verdacht. Ik houd het wel in mijn achterhoofd dat het zou kunnen, deze garnalen zijn mij verkocht als Japonicas toen ze kleiner waren en achteraf merkte ik toch dat het niet klopte. Sindsdien let ik op hoe ze samen leven met de visjes.
 
De tabletten zijn besteld.
 
Ik vraag me wel af waardoor ze allemaal zo snel gestorven zijn.
 
Nu moet ik wel zeggen dat de garnalen nooit interesse hebben getoond in de vissen

Ze gaan vooral 's nachts op "jacht". In het donker zijn de visjes natuurlijk extra kwetsbaar en jij betrapt ze niet zo snel op heterdaad..
 

Terug
Bovenaan