Azië Bakje


A

aquariumboy

Guest
Hi,

Ik heb hiervoor al een topic geopend maar na wat onderzoek te hebben gedaan zou ik graag een biotoop willen maken in mijn 60 cm aquarium. Ik wil dus graag een Azië biotoop maken, en dan gericht op Sri Lanka, India, Bangladesh en Birma.

Ik had dit bestand al in mijn gedachten:

-Boven: Koppel Colisa Chuna
-Midden (12 x) :
•Danio Margaritus
•Danio Choprae
•Danio Erythromicron
•Puntius gelius
•Barbus titteya

Welke zouden jullie aanraden?
-Verder heb ik voor onderin echt geen idee. Kon eigenlijk niet veel vissen vinden die onderin uit dat gebied kwamen, behalve een Pangio kuhlii maar dat lijkt me echt helemaal niks. Iemand hier suggesties voor? Desnoods ergens in Azië?

Groetjes
 
Ik denk ook dat hij bedoeld een school van 1 van de genoemde soorten ;)
 
Persoonlijk vind ik de Kuhlii's helemaal geweldig. Ik heb twee soorten in mijn Lido 120, de gestreepte versie en de iets grotere effen bruine variant. Ik had vier gestreepte kuhlii's, maar die waren binnen drie dragen duur voer geworden voor m'n antennebaarsjes. Althans, dat dacht ik. Dus vier grotere gekocht. Het zijn superleuke beestjes om naar te kijken, maar mocht je een extern filter hebben, doe dan een korfje op je aanzuigbuis, anders kan je je modderkruipers uit je filterbak vissen (waar ze overigens prima gedijen, gek genoeg). Na een tweetal maanden bleek dat één van de gestreepte kuhlii's het toch had overleeft. Die heeft echter z'n plekje gevonden in de drijvende eikenbladvaren en komt nooit meer op de bodem...
 
Zijn erg leuke, en merk hier, nieuwsgierige visjes. Eenmaal gewend zie ik die van mij regelmatig eigenlijk. En dat in een bak met voldoende verstopplekken. Maakt ook dat ze soms de kop op de meest geinige plekken opsteken, passen door de kleinste gaatjes namelijk :D
 
@Killerfish @Jaap Fresco Ja? Ik moet zeggen dat ik ze een beetje akelig vindt bewegen ofzo ahaha? Kan het niet zo goed uitleggen maar vindt ze een beetje eng:)
 
Voor onderin zou je ook nog kunnen kijken voor de Hara jerdoni, die komen ook uit die regio. Is het een 60x30x30? Zo ja, dan vind ik de kuhli's eigenlijk ook te groot worden voor je bakje. Zeker aangezien het groepsdieren zijn.

Qua scholenvis kan ik je de titeya afraden, zijn veel te druk voor een 60cm aquarium. De marginatus of erythromicron zijn betere keuzes.
 
@Biologist die lijkt me indd wel leuk. Alleen accepteert die wel vlokvoer/tabletten? Ik ben wel van plan om af en toe diepvriesvoer te geven, alleen niet dagelijks.
 
Ik heb ze zelf nooit gehouden, maar wat ik er van gehoord heb eten ze wel tabletten. Een beetje vergelijkbaar met Corydoras. Het zijn echter wel nachtdieren, dus let erop dat je ze voert als de lichten uit zijn.
 
Ik zou lekker de kuhli's op de bodem, de gelius in het midden (rustige vissen) en het koppeltje goerami's boven doen.
Totaal 15 vissen is perfect voor een goede balans.

Groetjes John.
 
Ik zou lekker de kuhli's op de bodem, de gelius in het midden (rustige vissen) en het koppeltje goerami's boven doen.
Totaal 15 vissen is perfect voor een goede balans.

Groetjes John.
60 bij 30 cm is wel wat aam de kleine kant voor de P. kuhlii
 
60 bij 30 cm is wel wat aam de kleine kant voor de P. kuhlii
Nee, absoluut niet.
Ik heb het gevoel dat iedereen dat zegt dat 60cm te klein is nooit Pangio's heeft gehad.
Het zijn geen grote vissen. Het zijn geeen actieve vissen. Ik zou 50 cm al geschikt vinden.
 
Ik heb ze gehad in een meterbak en die meter gebruikten ze ook. Ben het wel met je eens dat het geen hele actieve vissen zijn, daarom kunnen ze best wat kleiner zitten als de vuistregel 10x lichaamslengte, maar 60 cm is echt te klein.
 
Ik heb ze zelf in 60cm, heb ze eerder in 50x40 gehad, en ik heb nooit het gevoel gehad dat ze meer nodig hebben.
Ze zijn er gewoon prima voor geschikt.
 
Let's agree to disagree :deal:

De topic starter heeft nu twee verschillende ervaringen gehoord en zal zelf moeten bepalen wat hij doet ;)
 
Ze zitten bij mij in een 58cm (Lido 120). Ze komen vrijwel nooit aan de uiterste linkerkant van de bak. Meestal blijven ze rechts en zwemmen boven naar beneden heen en weer (ok +/- 50cm). Veel groter dan de zes centimeter die ze nu zijn, worden ze ook niet volgens mij....
 
Ze zitten bij mij in een 58cm (Lido 120). Ze komen vrijwel nooit aan de uiterste linkerkant van de bak. Meestal blijven ze rechts en zwemmen boven naar beneden heen en weer (ok +/- 50cm). Veel groter dan de zes centimeter die ze nu zijn, worden ze ook niet volgens mij....

Groter worden ze zeker. Veel ouder ook.Het gedrag wat je beschrijft klinkt niet als goed gedrag..
Ze zwemmen echt steeds van boven naar beneden? Eigenlijk horen ze meer(zoals hun naam) op de bodem rond te kruipen. Lekker rustig. Echt stukken zwemmen duidt op stress. Ik weet niet of ze dit gedrag vaak doen?

Omdat ik in mijn 60*30cm de Kuhli's alleen rustig zie kruipen over de bodem en chillen onder hout vind ik dat 60cm prima kan voor de Kuhli's. Dit ondanks dat de grootste inmiddels zeker 10cm+ is.
 
Ze zwemmen wel van rechts naar links, maar uiterst links komen ze eigenlijk nooit. Waarom weet ik ook niet. Aan de rechterkant staat een vrij hoge sprieterige plant die ze gebruiken als een soort achtbaan. Wellicht ten overvloede; ik zie ze vrijwel alleen als ik voer. Daarnaast eigenlijk alleen als het licht uit is...
 

Terug
Bovenaan