Visbestand aanvullen?


A

Aquas

Guest
Hey iedereen.
Ik ben in het bezit van een 54 liter aquarium, met daarin 9 guppen, 4 corydoras en 5 japonica garnalen.
Ik vraag mij af of er nog een bodemsoort bij kan, met interessant gedrag, ik heb gelezen dat khuli's een 80 cm aquarium nodig hebben alsook een zandbodem. Ik ga een make over doen waarbij ik het aquarium naar mijn kamer verplaats. Hierbij ga ik ook een laag amazonia light over de bodem doen. Kan er nog wat bij? Of is het goed zo? Alvast bedankt voor mijn topic te lezen,
Daan
 
Ja, ik vind guppen leuke visjes omdat ze zo snel kweken en soms sta ik verbaast van de kleuren van visjes die je zelf hebt gekweekt.
Ik weet dat het niet in dit topic hoort, maar kent iemand de wetenschappelijke naam van "Dwarf Sage"? Ik wil namelijk dwarf sage als voorgrondplant in mijn aquarium gaan toevoegen.
 
Mischien iets van een gourami of killivis? Zoals de honinggourami of knorgourami.:)
 
Volgens mij zijn gourami's niet mogelijk omdat de guppen zoals NicolE al zegt veel te actief zijn.
Toch bedankt voor mee te denken Ruben01 en bedankt voor de latijnse naam, NicolE.
 
Persoonlijk vind ik 9 guppen al behoorlijk veel voor een 60cm. Zelf zou ik er max 1 man met een vrouw of 3 inhouden. Dan een groepje rouwtetra's (stuk of 6) ter geboortebeperking. Afhankelijk van welke Corydoras soort je hebt zou je eventueel dat groepje nog wat uit kunnen breiden.

Nadeel met guppen is dat je bak heel snel vol zit met jongen en je die jongen vaak aan de straatstenen niet kwijt kunt.

Als je perse alle guppen wil houden die je nu hebt, zou ik het bestand laten zoals het is. Dan zit je bak namelijk binnen no time vol met jongen en wordt de vervuiling erg zwaar.
 
Bedankt voor de reactie.
De guppen kunnen soms wel ergerlijk zijn, maar kan ik er iets bij zetten voor bestandbeperking? Als ik er rouwtetra's bij zet, is de bak dan niet te vol?
 
Maar ik heb nu al 9 guppen, wat doe ik dan met de rest?
 
Maar ik heb nu al 9 guppen, wat doe ik dan met de rest?
Vragen of de LFS ze neemt? Of verkopen op Marktplaats?

Je zult er straks nog veel meer van de hand moeten doen als ze jongen. Met 6 rouwtetra's erbij wordt je bak echt te vol, zoals @Biologist ook aangaf.
 
Ik zal eens vragen of de LFS ze neemt, maar daar ben ik nog niet zeker van.
Op marktplaats plaatsen zouden mijn ouders nooit goed vinden, misschien wilt iemand op het forum ze?
 
Ik zal eens vragen of de LFS ze neemt, maar daar ben ik nog niet zeker van.
Op marktplaats plaatsen zouden mijn ouders nooit goed vinden, misschien wilt iemand op het forum ze?
Niet elke LFS doet dat inderdaad. Verkoop op het forum kun je proberen maar de kans is klein denk ik, maar wat is het verschil met Marktplaats?
 
De beste kans maak je nog als je ze gratis van de hand doet.
 
Op marktplaats kan iedereen die wil, de guppen krijgen, mensen die op het forum aanwezig zijn steken (meestal) wel veel moeite in hun hobby.
Als ik ze aanbied, ga ik ze zeker gratis aanbieden, liefst zou ik eigenlijk alleen de mannen overhouden, kan dit, of zou er te veel onderlinge agressie ontstaan?
 
Het is natuurlijk aan jou aan wie je de guppen meegeeft. Als ik levende dieren via marktplaats verkoop wil ik meer van de potentiële koper weten en bv een foto zien van het bakje waar ze in komen. Hier op het forum met royaal 21000 leden kan ook iedere gek er op af komen.
Je kunt screenen op aan wie je ze meegeeft, maar daar houdt jouw verantwoordelijkheid ook op. En vergeet niet dat je iemand wel voor het hoofd maar niet in het hoofd kunt kijken.

Mannen alleen wordt afgeraden, ze raken zo sexueel gefrustreerd dat ze continue elkaar zullen proberen te verkrachten.
 
Mijn ouders zijn er volgens mij niet zo happig op om mijn vissen weg te geven volgens mij, maar ik ga woensdag naar mijn LFS, en misschien willen ze wel een paar van mijn guppen overnemen.
 
Mijn ouders zijn er volgens mij niet zo happig op om mijn vissen weg te geven volgens mij, maar ik ga woensdag naar mijn LFS, en misschien willen ze wel een paar van mijn guppen overnemen.
Ik ken je ouders natuurlijk niet, maar ik hoop dat ze begrijpen dat je straks zoveel guppen hebt dat je ze bij wijze van spreken kunt stapelen in je bak :(
 
In het begin van mijn aquarium had ik maar 4 guppen, 1 man en 3 vrouwen, ik had ook 5 rouwtetra's, maar die zijn helaas overleden.
 
Vissen overlijden niet zomaar. Lijkt me verstandig om de oorzaak proberen te achterhalen.
 

Terug
Bovenaan