Schildpad en garnaaltjes


S

schildpad

Guest
Hallo iedereen,

Ik zou graag een nano aquarium plaatsen voor de sier en om te scapen. Daarin komen dan garnaaltjes die uiteindelijk als voer voor de schildpadden zullen dienen. Op een tweedehands site kan ik 20 mini japonica krijgen voor 10 euro. De bak moet wel 6 weken indraaien alvorens ik die aankoop kan doen. Daar heb ik een beetje hulp bij nodig.

De vragen daar rond stel ik op het forum zelf.
 
Thanks :) Is goed hoor. Het is maar om ze bezig te houden. De guppy is nu ook nog te snel, maar op een dag is hij schildpaddenvoer :)

De nano bak komt als versiering naast de tv meubel, overkweek gaat bij de schildpadden. :) Dan kunnen ze gelijk die schildpadden bak onderhouden. Die japonica zou dat water moeten aankunnen naar luidt.
 
Overigens is 10,- voor 20 mini-japonica's erg duur voor kleurloze voergarnalen, voor diezelfde prijs kun je mooie rode vuurgarnalen krijgen als je goed zoekt
 
Andere advertenties verkopen ze boven de drie euro. Nu is het vijftig cent per stuk.
Waar ik bij deze koper ook zeker van ben is dat ze goed/gezond opgevoed zijn. Wij kochten een zieke schildpad in de dierenwinkel met alle kosten van doen.

Ik ga ze echter niet allemaal voeren hoor :) Enkel de grootste, ze mogen nog eerst een mooi luxeleventje leiden.
 
Dus je gaat een aquascape slopen voor een schildpadden snack. Je hebt denk ik net zoveel voederpret met een portie watervlooien van 1€?

Zou er nog een paar nachtjes over slapen en dan voor mooiere garnaaltjes gaan. Hoe dan ook, plezier ermee :thumbs:
 
18D452A8-4F57-48E4-9E88-36D6705BF511.jpeg
C46175A6-5A2E-421A-8E4E-AC3F63A93BF4.jpeg


Neenee niets slopen :) De garnalen zullen apart van de schildpadden leven. Watervlooien gaat niet bij schildpadden, die guppies zullen er meer aan hebben.
Ik ben vooral op zoek naar de rust en werk dat een nano met zich meebrengt. Als dat lukt ga ik meer kleurige garnalen nemen in een ander bakje.

Ik heb fotos gezien van aquascaping en ik wil dat ook. De foto is niet van mij, maar die richting wil ik uit. Ik heb al geoefend met schilderen op isomo en dergelijke, maar zal toch het meeste moeten kopen. Die fraaie stukken kosten natuurlijk meer dan me lief is. Vele beetjes lopen op.
 
Wel, ik heb kunstenaars gezien die met weinig geld (of gewoon afval, natuurmateriaal etc) prachtige dingen maken. Bekijk ik het op youtube lijkt het zo simpel. Begin ik eraan kom ik nowhere close zoals het moet zijn.
Koop ik dingen kant en klaar lukt dat wel, maar iets nabootsen met pur en een mes vraagt hier nog veel oefening. Ook je eindproduct schilderen is niet te onderschatten.

Ik ben nu van een pvc buisje een boomstronkje aan het maken. Ik brand het in vorm en na wat tegellijm ga ik het schilderen. In mijn hoofd ziet het er prachtig uit, maar of het ook zo zal worden....
 
Ja daarvoor moet je denk ik technisch zijn en ook wat ervaring hebben wil het worden zoals jij voor ogen hebt. Niet iets voor mij dus.
 
Niet opgeven. Practice makes perfect :)

Ik ben aan mijn derde achterwand begonnen, die wellicht ook mislukte. Zolang het er beter op wordt en leuk blijft ga ik verder gaan. Na mijn vierde spuitbus pur heb ik enigszins feeling om op voorhand al iets in vorm te spuiten. Maar het is dat hele geklooi erna wat de uitdaging is.

Ik heb me al afgevraagd of gipsdoeken of paper mache niet zouden werken? Want eens je alles waterdicht maakt, maakt de inhoud toch niets meer uit? Met gipsdoeken en papermache zou ik veel mooier kunnen werken dan met die spuitbussen pur.
 
Ik kan je geen adviezen geven tot mn spijt want ik werk alleen met achtergrondposters. Knutselen is niet mijn ding:sorry:
 
Ik ga het gewoon doen :) Want eens dicht met epoxy hars kan het niet anders zijn dat de inhoud niets uitmaakt.
Met paper mache of gipsdoeken maak je heel gemakkelijk rotsen met kloven en punten. Opvullen met zand, schilderen, epoxy hars.
Ultra cheap, behalve de epoxy dan. Ik denk dat als je een week tot een maandje doorbijt wel mooie aquascapers kunt bereiken.
 
Bekijk bijlage 259826 Bekijk bijlage 259827

Neenee niets slopen :) De garnalen zullen apart van de schildpadden leven. Watervlooien gaat niet bij schildpadden, die guppies zullen er meer aan hebben.
Ik ben vooral op zoek naar de rust en werk dat een nano met zich meebrengt. Als dat lukt ga ik meer kleurige garnalen nemen in een ander bakje.

Ik heb fotos gezien van aquascaping en ik wil dat ook. De foto is niet van mij, maar die richting wil ik uit. Ik heb al geoefend met schilderen op isomo en dergelijke, maar zal toch het meeste moeten kopen. Die fraaie stukken kosten natuurlijk meer dan me lief is. Vele beetjes lopen op.
aquascape en schildpadden is geen mogelijke combinatie denk ik. Ze vervuilen veel en slopen echt alles
 
Maar de schildpadden gaan niet in een nano aquarium, dat zou wat triestig zijn :)
Ik ga japonica garnalen in een nano plaatsen en overkweek bij de schildpadden. De schildpaddenbak is 110x40x30. De nano wordt 25x25x30. Die nano ga ik scapen met kwartsgrind, mos op hout en stenen.

Aankomende week begin ik met indraaien. Mijn mos is al kienhout bevestigd. Dat staat nu onder een minifilter die op luchtstroom werk, 8h licht en 16h donker. Ik hoop op 6 weken tijd toch meer mos dan nu te hebben.
 
Je zou ook kunnen kijken voor de bodem van Hornbach met een korrel van 0,4-0,8 mm. Kost 8,75 dacht ik maar is een mooie en fijne bodem.
 
Ik denk dat mijn keuze vast staat qua ondergrond. Het wordt afgerond kwartsgrind. Voornamelijk zwart maar er komen paadjes van wit zand. Het zal van laag naar hoog gecomposeerd worden.
Veel, heel veel mogelijkheden :D
 
Hoe hou je de kleuren uitelkaar want dat gaat soms sneller in elkaar over dan je denkt? Garnalen lopen veel over de bodem dus dat blijft vaak niet echt netjes liggen.
 
Door te aquascapen met stenen.
Bv links en rechts dragon stenen en in het midden een kloof. Je legt dan zwart kwartsgrind links en rechts ter hoogte van de dragonstenen en in het midden wit kwartsgrind of rivierzand ter hoogte van de bodem van het aquarium. Dus links en rechts hoger plateau, midden gelijkvloers.

Met de stenen hou je het gescheiden van elkaar.
 
Volgende week komt mijn nano met hang on filter aan :)
Ik twijfel wel of ik nog verder ga met kienhout en niet,overschakel naar spiderwood en cholla wood.

Mijn kienhout is nu al dagen aan het trekken in water, maar het blijft echt donker kleuren. Ik heb hier al gelezen dat het koken slecht is, maar die kleur vind ik echt niet mooi. Alsof iemand in mijn plantenbakje pieste :)

Edit: kleur, niet geur lol
 

Terug
Bovenaan