ferplast dubai 100


Pipi

Well-known member
Lid geworden
18 mei 2018
Berichten
118
Leeftijd
35
Mijn huidige aquarium, een juwel rio 125, bleek lek te zijn aan 1 kant bij de kit. Ik heb op marktplaats een ferplast dubai 100 gevonden, echter snap ik niks van de tijdschakelaar die in het deksel zit. Hoe stel ik deze in? als ik het schuif knopje helemaal naar voren trek blijft de verlichting branden, ik vind alleen maar een handleiding in het frans en aangezien mijn frans niet zo goed is weet ik niet goed hoe de timer werkt. Het schuifknopje moet ik helemaal naar achteren duwen denk ik? en dan de pinnetjes goed instellen natuurlijk. Iemand die hier meer van weet?
 
Doe eens Google Translate .

Zal even meezoeken.
 
Een gewone tijdschakelaar heeft inderdaad een schuifje waarmee je m op aan kan zetten of op de timer functie die daarna door middel van pinnetjes werkt inderdaad.

Neem aan dat dit +/- hetzelfde werkt maar ken de ferplast bakken niet.
 
Denk dat je de stekker uit moet trekken.

En morgen verder zoeken.

Draai hem eens een keer met de hand rond.
 
Heb het schuifje nu helemaal naar achteren gezet waardoor de lamp uit ging. Ik kijk morgen verder
 
43239824_10215981537763771_8347025934821359616_n.jpg

zo, een engelse versie gevonden. Ik heb het schuifje nu op de T. dus helemaal naar achtere geschoven op: "lights controlled by timer"
ik snap alleen niet het verschil tussen de stand helemaal naar achteren of de stand helemaal naar voren want dat is: "ON = lights controlled by timer"
En hoe reset ik de boel? want er staat: "NB: remember that the timer must always be reset whenever the electric power supply is switched off" Dus hoe reset ik de boel dan?
 
zo, een engelse versie gevonden. Ik heb het schuifje op op van T. due helemaal naar achtere geschoven op: "lights controlled by timer"
ik snap alleen niet het verschil tussen stand helemaal naar achteren van stand helemaal naar voren wil dat dat is: "AAN = lichten aangestuurd door timer"
In hoe reset ik boel? want er staat: ……..."NB: houd er rekening mee dat de timer altijd moet worden gereset als de voeding is uitgeschakeld" .....Dus reset mijn ik boel dan?

Als je de stekker uit trekt.
 
Schuifje boven: licht gaat aan en uit op timer
Schuifje midden: licht is uit
Schuifje beneden: licht aan (als je bv in het aquarium wilt kijken terwijl het licht nog niet aan is, hierna kun je hem gewoon weer op de timer zetten)

Dus hoe reset ik de boel dan?
Dan draai je de timer tot hij weer gelijk staat met de tijd. Even opletten dat je de goede kant opdraaid, staat een pijltje op.

Timer zelf, pinnetjes aan de buitenrand dan is het licht aan, pinnetjes binnenrand is licht uit.
 
top, helemaal duidelijk! bedankt!
 
meh hij springt niet aan :( ook niet als ik het zelf ronddraai de timer. (en het schuifje staat op de timer functie) dan zal die wel kapot zijn.
zou dit te repareren zijn? iemand ervaring ? of gewoon een tijdschakelaar op het stopcontact aansluiten...
 
Lampen doen het op zich wel? En timer werkt ook? (Draait wel rond)
 
ja lampen doen het wel en timer eh ja of de timer ronddraait weet ik eigenlijk niet zeker. als ik de timer handmatig ronddraai loopt het soms erg stug en dan springen de lampen ook niet aan zegmaar. Alleen als ik dus dat schuifknopje op lamp aan zet dan branden de lampen, dus het ligt niet aan de lampen maar toch aan de timer denk ik. Heb de lampen voor nu even op een tijdklokje gezet in het stopcontact.
 
Ik heb hier nog de gebruiksaanwijzing liggen van mijn Ferplast Dubai 100 die verkocht is.
Het is in 13 verschillende talen en als je de verzendkosten betaald dan mag je het gratis hebben.
 
Ah dat is lief Altispinosa, maar ik heb een engelse handleiding gevonden op internet van de bak dus het is niet meer nodig maar toch bedankt!
 
Tja ben zo technisch als een tuinboontje dus zou het zo ook niet weten. De timers zijn los te koop en zelf te vervangen (iig wel bij de cayman die ik heb).
Maar dit aquarium heeft aparte stekkers voor licht, verwarming en pomp? Als het met een losse timer werkt is dat waarschijnlijk ook goed genoeg.
 
Je hebt de pinnetjes goed staan neem ik aan?
 
De uitleg van Thea is helemaal juist en ik heb deze bak ook. Als de stroom eraf is zul je hem met de hand weer op de juiste tijd moeten draaien.
 
Ik denk echt dat de timer kapot is, heb dus een “gewone” timer erop gezet, werkt prima dus ik laat het zo :)
 
Is het pennetje binnen versleten. doen de gewone ook ,na verloop van lange tijd.
 

Terug
Bovenaan