steven93 Scaper's Tank 55L


S

steven93

Guest
Het plan was om oorspronkelijk om een 120cm bak neer te zetten.
Echter was dit toch niet helemaal handig, omdat ik graag toch weer een aquarium wilden heb ik gekozen voor een klein 45 cm bakje.

Ondertussen staat de bak op zijn plaats:
full.jpg


En ben ik al een beetje begonnen met de inrichting:
full.jpg


De filter draait op dit moment in een ander bakje al ruim een week, deze wil ik in de loop van de week, zodra de planten er zijn verhuizen.

Op het moment zijn de planten besteld, tevens is de lamp die erop zit maar tijdelijk.
Deze lamp had ik nog liggen en gebruik ik even totdat mijn nieuwe lamp (Chihiros RGB 45) uit china hier is.
 
Ik wil je niet ontmoedigen maar een aflopende bodem word altijd op den duur egaal, tenzij je er iets tussen heb zitten aan terrasdelen bijv. of stenen.

Daar was ik zelf ook een beetje bang voor, de intentie is wel om de hele heuvel te beplanten.
Tevens zit er onder de heuvel een halve kokosnoot die ik nog had liggen van een oud aquarium jaren terug, in de hoop de boel te verstevigen.
 
Zelfs met beplanting gaat je bodem egaal worden, wat je wel kan doen en dat is vrij makkelijk te realiseren is schotjes maken van glasplaatjes die schotjes kit je op een strip glas en omdat het van glas is zal het ook niet snel opvallen
 
Zelfs met beplanting gaat je bodem egaal worden, wat je wel kan doen en dat is vrij makkelijk te realiseren is schotjes maken van glasplaatjes die schotjes kit je op een strip glas en omdat het van glas is zal het ook niet snel opvallen
Bedankt voor de tip, ik ga her eerst zo eventjes aankijken denk ik, en anders is dat inderdaad een optie.
 
Heel veel succes hiermee! Ik heb zelf ook een Scaper's tank en mijn ervaring is dat het wel blijft liggen hoor. Na 2 jaar is het nog steeds vrijwel zoals ik het had neergelegd, maar bij mij was het maar een heel klein hoogteverschil. Ik heb filterzand de slakken egaliseren het wel een beetje, maar ik heb nog steeds dat heuveltje (of wat ervan over is nadat ik het grootste deel verwijderd had recent).
 
Ondertussen zijn de planten binnen, er zitten nog heel erg veel kleine lucht bubbeltjes overal in de bak, dat maakte het maken van foto's wat lastiger maar hier de update.



Ik had uiteindelijk veel meer planten dan waar ik eigenlijk op gerekend had, vooral de Anubias had ik 4x zo veel als ik eigenlijk nodig had, maar ik ben wel redelijk tevreden met het resultaat.
Ik wil geen co2 gaan gebruiken, maar denk wel dat ik iets van planten voeding toe moet gaan voegen.

Hier de foto's hoe het er nu bijstaat:
full.jpg

full.jpg
 
Ziet er mooi uit.
Dankje, hopelijk lukt het een beetje om de planten in leven te houden.

Erg gaaf! Weet je al welke bewoners je wilt?
Bedankt, Ik wilde er sowieso een Betta in gaan houden, ik zat te twijfelen om er eventueel een paar garnalen bij te zetten.
Maar andere opties heb ik denk ik met de maat van het bakje niet echt.
 
Er zijn allerlei kleine vissen te koop, zoek maar eens op boraras, nanovissen, Heterandria formosa heb ik zelf, Endlers, op zich is er best wel veel keuze.
 
Hartstikke leuk zo zeg! Zou een fijn huis zijn voor een betta denk ik. Ik heb er ook eentje, met garnalen, en dat gaat prima.
Plantenvoeding lijkt me wel een goed idee, al zal je zonder co2 niet zoveel nodig hebben.
 
Bedankt voor reacties, tot nu toe groeit alles aardig alleen de Limnobium laevigatum lijkt een beetje stervende te zijn.
Nog eventjes wachten en dan eindelijk een vis erin haha.
 

Terug
Bovenaan