Kartrekkers voor Simulans


Lein

Well-known member
Lid geworden
23 juni 2018
Berichten
83
heb sinds een paar dagen een schooltje van 15 Paracheirodon Simulans in mijn 80cm bak. Zijn de eerste bewoners.
Ze verschuilen zich tussen de planten. Nu las ik dat ze over hun schuwheid heen kunnen komen door bewoners die wel op de voorgrond komen.
Graag suggesties welke bewoner (s) als “kartrekker” geschikt zijn.
Op bodem komen later 7 pangio myersi. Dat staat vast.
En had in gedachten Betta Splendens man in bovenlaag. Mochten er betere opties zijn, dan neem ik deze zeker in overweging.
 
Hoe is je bak ingericht?

Deze vissen hebben beschutting nodig om zich veilig te voelen, liefst aan beide zijkanten, de achterwand en met drijvers. Daar tussen open zwemruimte.
 
DA24B962-E785-4242-80E0-E1444FAA722D.jpeg
Hoi Nicole, hier een foto van mijn bak. Heb drijfplanten
 
Hoi Lein,

de bak ziet er mooi uit :)

Ik denk dat je links en rechts langs het glas nog wel wat extra planten mag hebben zodat ze zich meer op het gemak voelen, maar zo te zien staan die er wel maar zijn ze nog erg klein. Nu heb je nogal wat open ruimte maar dat wordt vanzelf minder als de planten gaan groeien.

Ik weet niet of je veel gaat hebben aan kartrekkers hoor maar misschien dat anderen je daar wat meer over kunnen vertellen.

Kartrekkers is trouwens een mooi woord voor het Engelstalige dither fish :thumbs:
 
  • Leuk
Waarderingen: Lein
Te denken valt aan een corydorassoort, haal dan geen wildvang want die zullen net zo schuw zijn.
 
  • Leuk
Waarderingen: Lein
In een ander topic van mij, tijdje terug alweer, kwam de conclusie dat pangio beter zonder corydoras op de Bodem gehouden kan worden.
Heb jij andere ervaring Nicolientje?
Pangio staan in bestelling bij LFS, komen over weekje of twee vermoed ik.
 
Nou, die zal je ook weinig zien. Zijn nachtvissen. de Pangio kuhli
 
  • Leuk
Waarderingen: Lein
Bertus, wat raad u aan?
 
Pangio’s ziten ook vaak verscholen inderdaad.

Was je van plan er nog meer in te doen behalve de simulans & pangio’s?
 
Ik ben onbekend met de pangio maar Bertus blijkbaar niet.

Heb er ook 2 in de bak, 1.60 m/ zie ze nooit.


Heb wel jonge harnasmeervallen.
Sturioma aureum in de 1,25 m. zag ik gister met het licht ut doen. de hele voorruit vol met jongen van 1 cm.

DSC_0003.JPG


dit is r 1.
 
Laatst bewerkt door een moderator:
Jongen van 1 meter, dat zijn flinke vissen! :D:thumbs:
 
Kuhli's laten zich ook overdag wel zien, maar ze zoeken wel altijd de beschutting op. Met 2 stuks zijn ze schuwer dan met wen groepje.

Ik denk echter niet dat zij de simulansen naar voren begeleiden...

Misschien dat een bosje Braziliaans klimop op het oppervlak ze wat meer beschutting geeft. Goedkoop plantje, groeit snel en geeft veel beschutting als drijfplant.
 
  • Leuk
Waarderingen: Lein
9391D202-6C90-4E81-86E8-2CC7EC29DC73.jpeg
Naast de 7 kuhli en 15 stimulans 1 betta man.
Heb mijn bak vandaag aan de zijkanten wat verder beplant.
 
Suggesties voor “kartrekkers” in mijn bak, zijn zeer welkom.
 
15 is toch al een mooi aantal, dat zij vrij door de bak moeten zwemmen.
 
De Simulans weg doen en 15/20 Hyphessobrycon amandae kopen. Minder schuw, speelser qua gedrag en naar mijn mening veel mooier.

Zijn je zijwanden ook afgedekt?
 
Zijwanden zijn beplant. Bedankt voor de tip. Ze weg doen is wel de allerlaatste oplossing.
 
Dag Lein, ik heb zelf ook vaker een school simulansjes gehad, zeer mooie en rustige visjes. Ze zwemmen eigenlijk nooit veel en "staan"graag tussen de planten of onder een overhangende plant.
Daar kun je gebruik van maken, ik heb zelf een stuk zwart plastic genomen en dat over ( een stuk van )de glasplaat gelegd. Daardoor is het op die plaats (veel) donkerder dan overal elders in de bak.
Daar gaan de simulansjes dan ook graag "staan". Als kartrekkers zou ik een soort potloodvisjes / nanostomus nemen, echter pas als je bak echt goed ingedraaid is. Ook Otocinclus kan daarvoor dienen.
 
  • Leuk
Waarderingen: Lein
Bedankt voor je tips Bigsmoke. Ga je tips van het zwarte plastic over gedeelte glasplaat en later van kartrekkers opvolgen.
 
Zijwanden zijn beplant. Bedankt voor de tip. Ze weg doen is wel de allerlaatste oplossing.
Het is handig als je voortaan ook naar het gedrag kijkt. Zulke dooie dienders als simulansjes gaan op den duur gewoon vervelen.

Als je naar Nannostomus soorten kijkt. Kijk dan naar bv de Nannostomus beckfordi. De mannen kunnen behoorlijk tegen elkaar pronken wat een waar spektakel is. Otocinclussen zijn wat betreft de temperatuur geen geschikte combinatie.
 
Als je naar Nannostomus soorten kijkt. Kijk dan naar bv de Nannostomus beckfordi. De mannen kunnen behoorlijk tegen elkaar pronken wat een waar spektakel is. Otocinclussen zijn wat betreft de temperatuur geen geschikte combinatie.

Hoeveel Nannostomus beckfordi adviseer je?
Zal ook van te voren napluizen hoe het samen gaat met pangio myersi en betta man
 
Een stuk of 8 4m/4v liever meer. Maar je hebt al die simulans die veel centimeters innemen. De Zwarte fantoomzalm is ook een leuke blikvanger waarvan de mannen ook heel wat tegen elkaar pronken, Ze hebben een heel andere vorm dan de simulans wat mooi combineerd. Ook deze vis hou je dan het liefste in een groepje van minimaal 8 stuks en dan 4m/4v.

De Pangio Myersi is een schemer dier wat veel schuilplaatsen nodig hebt en je weinig zal zien. daarnaast moet je, je afvragen of je deze dieren wel moet willen houden. Dit zijn altijd wildvang dieren welke van nature op ene dikke laag blubber leven en daar ook helemaal op aangepast zijn. In aquaria zal je nooit de voor hen ideale omstandigheden kunnen nabootsen. Tenzij je een bak met blubber wel ziet zitten. ;)

Ipv een gehandicapte vis als de meeste Betta's die je in de handel kunt kopen (Die lange zware vinnen beletten deels zijn natuurlijke gedrag). Kun je ook kiezen voor een koppel Colisa chuna. Het gedrag van genegenheid die een passend koppel vertoont is leuk om naar te kijken.

Goed dat je zo serieus bezig bent, en alles uitzoekt. In de ruim 30 jaar dat ik met deze hobby bezig ben (Ik ben ook al 13 jaar lid van dit forum) ben ik vaak anders tegen gekomen.
 
  • Leuk
Waarderingen: Lein
Er zijn overigens ook heel wat mooie Betta soorten in de handel, weliswaar niet zo spectaculair gesluierd als de B.splendens, maar wel met hetzelfde interessante gedrag en kleuren.
 
Ten opzichte van andere Betta-soorten is de B. splendens eigenlijk niet eens zo bijzonder. Alleen zijn er wel véél meer kweekvarianten van in de handel dan van andere Betta-soorten..
Qua gedrag is - bijvoorbeeld - de Betta imbellis veel makkelijker dan B. splendens, maar uiterlijk is die minstens even mooi.
 
Tot nu toe wat tegenstrijdige berichten gevonden over combi Nannostomus beckfordi en Betta Splendens man.
6 kan wel en 2 kan niet - ervaringen gelezen.

Betta man heb ik overigens al een tijdje en woont single in een 40 liter bakje.
Desnoods mag hij daar ook blijven wonen i.p.v. in de Aquatlantis Fusion.
Heb niet de vraag of ik een Betta zal nemen.

Topic is om ‘kartrekker’ voor Simulans te vinden ;)
 
Vanmiddag 8 Nannostomus Beckfordi (4 man 4 vrouw) toegevoegd en de Simulans zwemmen nu door de hele bak met ze mee
121A9045-55AF-4721-AE7E-CB6269CDF27E.png
 
Wist ik wel, deze visjes hebben een soort wisselwerking met elkaar. Veel plezier met deze combinatie visjes! Zorg wel dat je voor de N. beckfordi's echt fijn voer hebt, ze hebben maar kleine bekjes!
 
Bedankt BigSmoke!
 

Terug
Bovenaan