Pangio Kuhlii met Corydoras Julii?


Lein

Well-known member
Lid geworden
23 juni 2018
Berichten
83
in mijn 80 cm bak wil ik graag Kuhlii’s en het liefst ook Corydoras Julii. Gaan deze samen? Zo ja, hoeveel van elk?
 
Ik heb zelf in een 120 bak 18 kuhlii's en 5 Corydoras Aeneus. Dit zal uiteraard niet passen in een 80 cm qua aantal (al zijn de Julii een stuk kleiner), maar qua gedrag kunnen de Corys zeker samen met kuhlii's.
Houd er rekening mee dat de kuhlii's pas tevoorschijn komen als een groep groot genoeg is en dat ze veel meer naar voren komen als er meer schuilplekken zijn. Sinds ik Catappa bladeren in de bak heb en meer kleine planten op de voorgrond zijn ze veel meer te zien.

Afhangende van hoe vol de bak verder zit zou ik trouwens schatten dat een stuk of 8 Corydoras en 10 kuhlii's maar misschien hebben ervaren forumleden beter advies hiervoor...
 
Van beide een stuk of 7 kan prima hoor maar is bijna nog belangrijker om een zandbodem te hebben met deze vissen.
De julii is volgens mij lastig te krijgen en is het 9 van de 10 keer de trilineatus die onder de naam julli verkocht wordt.

EDIT-kom net andere topics van je tegen en zie dat je zand in je bak hebt en het al wist van de trilineatus! :)
 
Laatst bewerkt:
In mijn LFS zijn zowel Trilineatus als de Julii verkrijgbaar. Heb inderdaad een colorsand bodem. En wat hout, veel planten en holletjes.
 
79211DC6-57B7-47C7-88BD-EA46287C5C53.jpeg
1F51EB34-9782-4A23-B608-59AA58702345.jpeg
6AC159DA-2AC0-4DE1-81D9-174A51CF431A.jpeg
 
Mooi hoor!
Ik heb zelf Corydoras en modderkruipers op een soort van grind gehad maar daarna overgestapt op zand en was een wereld van verschil in gedrag.
De modderkruipers kropen echt helemaal in het zand en staken dan enkel met hun kopje omhoog bv.
 
Het zou qua gedrag wel kunnen. Alleen in een bak van 80 cm vind ik dat wel aan de kleine kant. Ik zie dan liever per groepsvis een wat groter groepje. Hoe groter de groep, hoe leuker de corydoras zich gaan gedragen.
 
C. Julii zijn mijn favoriete corydoras. Ik heb er zelf 8 rondzwemmen :D
Tip: hoe meer hoe beter.
 
Bedankt voor het meedenken. Het duurt natuurlijk nog een paar weken voordat de eerste bewoners er in mogen. Zal eerst 7 Corydoras Julii nemen. En na 1-2 weken de volgende bewoners: 7 Pangio Kuhlii.
 
in dit formaat zou ik de bodem voorbehouden voor 1 groep, als je voor 2 soorten kiest worden de groepjes gewoon erg klein.
 
Daar zit wel wat in, dat groepjes te klein worden. Al zie ik in informatie op internet en in mijn boeken dat het wel kan.
En zie hierboven ook reacties van ervaringen dat het wel prima gaat.
Twijfel...
 
Ik had eerst 5 corydoras. Toen waren ze vrij schuchter en verscholen ze zich veel.

Toen heb ik er 3 bijgezet (''rescue'') en daarmee waren ze gelijk stukken actiever en brutaler. Laat staan hoe het zou zijn met 15.

Trek je eigen conclusie over wat de visjes fijn vinden ;)
 
excuus voor het late antwoord, ik zou er minstens 7 nemen maar, afhankelijk van de est van het bestand, zou ik zeker voor een grotere groep gaan.
 
Ga voor de Kuhli’s als (enigste) bodembewoners
 

Terug
Bovenaan