Kan hier nog een schooltje ringbandsnoekjes bij?


A

Aam

Guest
In mijn Jewel Primo 110 aquarium zit nu het volgende visbestand:

1 Siagon algeneter

6 Vuurtetras

7 Corydoras habrosus

10 Danio galaxy's

16 Cardinal tetras

Ca 40 Crystal red garnaal

5 Helena slakjes

Als ik alle cm’s van deze visjes bij elkaar optel komt ik natuurlijk ruim boven de inhoud van de bak uit maar ik vraag me af of die vuistregel (cm’s < inhoud) ook opgaat als je allemaal van die kleine visje hebt. Drie visjes van 3 cm geven volgens mij echt veel minder belasting voor het water dan één vis van 9 cm.
De bak draait nu ruim een half jaar en de waterwaardes zijn stabiel. Sinds ik twee maanden geleden een CO2 installatie heb draaien ook geen last meer van algen.

Nou zou ik graag het visbestand uitbreiden met een stuk of 8 ringbandsnoekjes voor de bovenste waterlaag maar twijfel of dat niet toch te veel wordt voor dit aquarium.

Wat vinden de specialisten hiervan? Graag jullie advies.
 
Is denk ik een 80cm bak en ik tel al wel 40 visjes dus ik zou zeggen die bak is al overvol.
 
Als de bak nu vol is ga ik er zeker geen visjes meer bij doen, dus bedankt voor je advies.

Maar klopt mijn veronderstelling wel dat de vuistregel (cm's < inhoud) voor een visbestand met alleen maar kleine visje een beetje te grof is. Het lijkt me zoveel logischer om bijvoorbeeld naar het gewicht van alle visjes samen te kijken. Ik snap ook wel dat dit niet praktisch is maar misschien wel iets om ook rekening mee te houden.
 
Ja die richtlijn geldt niet altijd want een Maanvis zet je ook niet in een 80 cm bak. Meer dan een richtlijn is het niet en het hangt van meer factoren af zoals medebewoners en het gedrag van een vis en in welke laag ze zich ophouden.
 
s denk ik een 80cm bak en ik tel al wel 40 visjes dus ik zou zeggen die bak is al overvol.

Duidelijk dank je wel. Geen nieuwe visje voorlopig. Je schreef eerder dat de bak al overvol is. Vind je dat ik visjes weg zou moeten doen of door "natuurlijk" verloop het aantal vissen een beetje inperken?
 
Duidelijk dank je wel. Geen nieuwe visje voorlopig. Je schreef eerder dat de bak al overvol is. Vind je dat ik visjes weg zou moeten doen of door "natuurlijk" verloop het aantal vissen een beetje inperken?
De bak is wel aan de volle kant toch wel,hoe oud zijn de dieren die er in zitten ?
 
Ik heb de bak in december 2017 geheel opnieuw ingericht. Alleen de Saigon algeneter is al wat ouder (ca 2 jaar) maar alle andere visjes heb ik in het afgelopen half jaar aangeschaft.
De garnaaltje zijn eigen kweek en komen uit mijn nanocube. De leeftijd varieert van 3 tot 12 maanden
 

Terug
Bovenaan