Nieuwe bak!


A

Aart82

Guest
Beste mede aquarium fanaten.
Ik ben nieuw hier en zal mij even voorstellen.

Ik ben Aart, 36 jaar, woonachtig in hengelo (ov) en ben sinds gisteren in het bezit van een 240 ltr bak (1.10 breed) incl vis bestand.

12 jaar geleden heb ik een Malawi aquarium gehad maar moest dit vanwege verhuizing opgeven.

De bak die ik gisteren op heb gehaald zaten al vissen in, 5 prachtige manen die ik ook graag wil houden.
Nu zaten er ook nog meer 'familie visjes' in (zo noem ik bijv neon tetra's) en die gaan over naar een kleiner bakje voor mijn dochter.

Nu vul ik mijn bak aan met Hypostomus (2x) en evt wat Japonica garnalen.

Mijn vraag: Is het mogelijk om zowel qua formaat en inrichting om mijn Manen uiteindelijk samen met Apistogramma Macmasterie's te plaatsen? Of gaat dit niet goed komen?

Ook twijfel ik over het kleine formaat discus vissen maar daar wil ik me eerst heel goed in verdiepen want ik begreep al wel dat dit soort heel veel aandacht nodig had dus dat laten we er nog even buiten.

Waarom de keuze Apistogramma? Omdat ik mijn Malawi bak onwijs mis, en toch iets met een kleurrijke Cichlide wil. Zijn er evt alternatieven indien dit niet mogelijk zou zijn?

Bedankt alvorens
 
Hallo Aad, welkom op het forum :)

5 prachtige manen

240 ltr bak (1.10 breed)

Maanvissen in deze bak is wel heel krap aan, wordt zelfs afgeraden door kenners.
In he algemeen wordt aangenomen dat een bak van 150 cm de minimale maat is.
Nu vul ik mijn bak aan met Hypostomus (2x) en evt wat Japonica garnalen.
Je bak is qua bezetting eigenlijk al te vol met 5 manen (IMHO), zou er zeker geen grote vervuilers bij zetten. Japonica's zullen je maanvissen vast lekker vinden, dus dat wordt een dure snack.
Een bak van 120 cm wordt gebruikt als opgroeibak met vele waterwissels per week, om de manen mooi groot te laten opgroeien.

Is het mogelijk om zowel qua formaat en inrichting om mijn Manen uiteindelijk samen met Apistogramma Macmasterie's te plaatsen?
Geen idee, ik hoop dat een kenner reageert, maar zoals ik boven al schreef zou ik niets meer in deze bak bij de manen steken. Eigenlijk zou ik je aanraden voor de manen iemand te zoeken met een grotere bak.

kleine formaat discus

Nee, nee nee, niet doen, je bak wordt dan overvol - en volgens mij bestaat er niet iets als een klein formaat discus vissen. Ze blijven klein omdat ze in een te kleine bak vergroeien.

Sorry, ik kan het niet leuker brengen.
 
Hoi Nicole, Dank voor je reactie. Ik zal het eens gaan bekijken wat betreft de manen. Ik kreeg ze erbij dus wilde ze ook niet zomaar wegdoen. Ik zal eens rond gaan vragen. Bedankt!
 
Hoi Nicole, Dank voor je reactie. Ik zal het eens gaan bekijken wat betreft de manen. Ik kreeg ze erbij dus wilde ze ook niet zomaar wegdoen. Ik zal eens rond gaan vragen. Bedankt!
Er zullen hier ook vast nog meer reacties komen. Ik wilde niet om de hete brei heen draaien dus vandaar mijn directe antwoord.
 
Hypostomus wordt eigenlijk ook te groot, bij mij is hij nu 30cm
 

Terug
Bovenaan