Maestro's gekko's


Vreetzakje heeft voor het eerst in een aantal weken (bijna 2 maanden zelfs...) een normale hoeveelheid gegeten. Net zo'n 12 meelwormen met de pincet gevoerd, en ze toonde ook nog interesse in de schaal met meelwormen :) Ik denk dat het komt omdat ze net verveld is, de vervelling heeft opgegeten, en de maag toen actiever is geworden.

Voelt heeeeeeeeeeeeeel goed.
 
En dan zeggen sommigen dat luipaarden geen waterbakje nodig hebben...
Ze kwam onder het kurk vandaan, liep naar het schaaltje, en keek mij aan, zo van: "Eehm, mens, er zit geen water in". Ik vulde het schaaltje en ze ging gelijk drinken.
IMG_20180305_202512.jpg
 
Het ligt eraan hoeveel je sproeit. Hoeft niet vaak bij luipaardjes, maar als je het doet zullen ze het water van de ramen likken.
Ik had ook altijd een waterbakje hoor, als ze gaan vervellen willen ze er ook nog wel eens inkruipen.
 
Het ligt eraan hoeveel je sproeit. Hoeft niet vaak bij luipaardjes, maar als je het doet zullen ze het water van de ramen likken.
Ik had ook altijd een waterbakje hoor, als ze gaan vervellen willen ze er ook nog wel eens inkruipen.
De luchtvochtigheid moet tussen 40 en 50%, dus sproeien doe ik zeker niet. Ze hebben wel altijd een bakje met vochtige cocofiber voor als ze moeten vervellen.
 
De luchtvochtigheid moet tussen 40 en 50%, dus sproeien doe ik zeker niet. Ze hebben wel altijd een bakje met vochtige cocofiber voor als ze moeten vervellen.
Sproeien deed ik eens per week, heel weinig, maar puur om het zand los te houden
 
Op de foto zie ik een plastic bakje staan. Kunnen ze die zelf openen:S;)
Er zit natuurlijk een gat aan de voorkant :p

Ik ben net een uurtje bezig geweest met het veranderen van het substraat in de bak van de wimpergekko. Het hielp amper met de vocht, het was 10 minuten na het sproeien alweer droog, en dat vond de enige plant die erin zit niet zo fijn. Ik heb er wat zand en cocopeat bij gegooid, en ik heb het goed nat gemaakt (er ging 3 liter water in), nu is het veel beter!

Terrarium leeg...
IMG_20180309_163139.jpg


Voor:
IMG_20180309_163147.jpg


En na:
IMG_20180309_164415.jpg


Wat bladeren erbij :)
IMG_20180309_165844.jpg
 
Elke keer, als ik de kamer binnenkom, wordt vreetzakje blij dat ze eindelijk voer krijgt. Haar bijnaam past wel bij haar dus (echte naam is nog WIP) :p

Dit zie ik dus:
IMG_20180313_191730.jpg
 
Ze eet nu gelukkig heel goed. Ze groeit ongeveer 2 gram in 2-3 dagen. Ze heeft wel krassen over haar hele lichaam, dus ik wil die 2 in de toekomst wel uit elkaar halen.
De vraag is alleen of ik nog steeds de 120cm bak moet maken, maar met een tussenschot van dun plexiglas zodat het 1 grote bak lijkt, of 2 bakken van 90x50, en die twee op elkaar stapelen...
 
Ik heb een aanbieding gevonden, dus de wimper krijgt binnenkort een bak van 90x45x60 cm :)

Overdreven groot natuurlijk, maar waarom niet. Mijn wimper gebruikt de lengte meer dan de hoogte (hij is bijna altijd op de bodem van de bak), en daarom krijgt hij een horizontale bak. Zelf houd ik ook meer van horizontale bakken, dus dat komt mooi uit.
 
Laatst bewerkt:
Zeker John! Deze kan ik mooi volgooien met varens :p

De bak komt trouwens morgen of zaterdag binnen. Mijn moeder keek me net aan en vroeg: "Hoe wil je de bak op de 1e verdieping krijgen?" Dat is een goede vraag, en ik heb het antwoord nog niet, maar dat zal vast wel lukken.

Gelukkig is er binnenkort weer een beurs in Houten, ik moet daar heel veel kurk en sphagnum mos kopen.
 
Prachtig beestje hoor. Succes met je nieuwe bak, boven komt hij wel :)
 
Mooie bak! Eerst naar Houten dus en dan inrichten?
 
Mooie bak! Eerst naar Houten dus en dan inrichten?
Jup :p Scheelt voor zo'n grote bak al gauw 20+ euro aan inrichting.

Zou het zeker doen :D
Ik zal deze ontwerpfout ook maar gelijk bij de fabrikant melden. Ze beloven dat de bak waterdicht is tot de ventilatiestrip, maar de bovenkant is één grote ventilatiestrip, en ik ben bang dat ik het water niet zo hoog krijg :p
 
Laatst bewerkt:
Dat zijn leuke bakken, veel plezier ermee!
 
De huidige bak van de wimper:
IMG_20180512_151536.jpg


Hier zitten nog een paar nepplantjes in, en een levende plant, maar de nieuwe bak moet 100% levend zijn. Ook krijgt de nieuwe bak een uitgebreide opruimploeg. Springstaarten, pissebedden, en waarschijnlijk een duizendpoot.


IMG_20180514_133147.jpg
 
Houten is afgelopen zondag geweest, was weer erg leuk met Ruben! Nu heb ik alles wat ik nodig heb voor de nieuwe bak, dus zodra ik wat tijd heb ga ik die opzetten!

Ik heb net bij het tuincentrum een nieuwe plant gehaald, een Ficus benjamina. De plant is al verpot en schoongemaakt, en moet nu in quarantaine.

Ik wilde even zien hoe het eruit zou zien in de nieuwe bak, en de grootte van de plant is perfect.
IMG_20180608_183741.jpg
 
Erg mooie bak is dit!
 
Ik heb de grootte van deze bak extreem onderschat, ik heb de helft prima kunnen inrichten, de andere helft moest ik improviseren :p

Dit is de mooie helft, helemaal naar mijn smaak.
IMG_20180624_140449.jpg


En dan de rest van de bak, waar ik dus nog een aantal dingen voor moet kopen :p Zoals ik al zei, ik heb de grootte extreem onderschat...

IMG_20180624_140415.jpg


Ik kan bij het tuincentrum een grote fittonia halen voor 4 euro, die komt waar de ficus nu staat, en de ficus moet dan de rechterkant opvullen. Voor de linkerkan koop ik dan een liaan van exo terra:
HR_Moss-Vine_PT3084_Large_RGB.jpg
 

Terug
Bovenaan