Gezelschapsbak discus maanvis

  • Onderwerp starter Aerialgirl
  • Startdatum

A

Aerialgirl

Guest
Gisteren plantjes opgehaald via marktplaats.
De bak waar deze verkoper de planten uithaalde vond ik heel erg vol. Nu ben ik geen kenner qua maanvissen en discussen maar dit lijkt me geen normale bezetting :S Het geheel bood een onprettige aanblik, ik zag meer vis dan water.


Geschatte bakgrootte 200 bij 60/70 hoog en diepte geen idee.

Er zaten een groep discussen,
groep maanvissen,
meerdere koppels honinggourami,
2 kogelvissen,
school bijlzalmen 'grote variant' noemde hij ze
kardinaaltetras,
hockeystick vissen ook redelijk groot,
een aantal L144 's
naar eigen zeggen nog wat' modderkruipers'

Toen ik informeerde of dat goed ging met al die soorten door elkaar heen zij hij dat alles prima ging?? :stom:
 
De kogelvissen vind ik sowieso al vreemd qua combinatie, maar hoe vol kan zo'n grote bak zijn? Is het verder wel oké qua bezetting en oogt het gewoon druk omdat het veel verschillende soorten zijn?
 
Aquarium 2 meter en zo hoog is een aardige plons water dus daar kan best wat in. Geen idee of de vissen matchen maar ik neem aan dat iemand met z on formaat aquarium wel enig inzicht heeft wat hij doet. mag je aannemen.
 
Aquarium 2 meter en zo hoog is een aardige plons water dus daar kan best wat in. Geen idee of de vissen matchen maar ik neem aan dat iemand met z on formaat aquarium wel enig inzicht heeft wat hij doet. mag je aannemen.
Dan zag het er waarschijnlijk gewoon Heel druk uit door de combinatie van al die soorten! Ieder zijn smaak natuurlijk ;)
 
De combinatie maanvissen/discusvissen vind ik sws al slecht. Hoe warm stond deze bak?
 
Of een bak te vol is hangt uiteindelijk af van het doel van de persoon. Als het doel enkel het in leven houden van vissen is, dan met genoeg voedsel, een grote filter en veel waterverversingen lukt het wel om veel vissen te houden (aangenomen dat de vissen bij elkaar passen qua gedrag en waterwaarden). Is het doel een meer natuurlijke bak of zelfs kweken dan heb je snel te veel vissen (in de natuur zijn er vele male minder vissen per m2 of m3 dan zelfs in het meest schaars gepopuleerde aquarium). Ik ben meer voor het laatste, maar iedereen zijn eigen smaak.
 
ja ieder zijn smaak. Volgens mij heb je genoeg mensen die graag in elke laag vis willen zien zwemmen. Ik heb zelf 1.60 aquarium met 5 vissen erin :cool: Als mensen dit zien, zeggen ook, wat een mooie vissen maar kan er niet wat meer in. Dat is een kwestie van welke vis en wat je smaak is.
 
Mooi 'zooitje' vis:D

Discus-maanvis is zoals Richard al zegt raar, discussen willen warmer water en zijn erg gevoelig.
Stop er maar een kogelvis bij, kijken hoe het met de vinnen van de andere vissen gaat(arme 'sprieten'(hoe heten die dingen ook alweer?) van de gourami's...):juggle:
Oh, uit Azië hebben we er nog geen vis, dan maar de kegelvlek en gourami erbij.:D
Kardinaaltetra word wel duur levend voer:rolleyes:

'Grote variant' zijn gewoon volwassen vissen;)
 

Terug
Bovenaan