Sub-tropische / koudwater algeneter


F

flip

Guest
Veel van de in onze bakken gehouden vissen zijn sub tropisch, hierbij denk ik aan vissen die dipjes in de temperatuur tot 15 graden (of lager) gewend zijn zoals danio's, barbeeltjes, paradijsvissen, sommige Corydoras etc...

voor een dergelijk aquarium kom ik echter bijzonder weinig algeneters (of vissen met vergelijkbaar gedrag) tegen, de opties die ik ken zijn:
Garra soorten, en (vanuit een topic via dit forum) Crossocheilus latius, dit zijn beide echter behoorlijk grote groepsvissen.

ik weet dat Gyrinocheilus aymonieri, en Ancistrus cf. cirrhosus behoorlijk koudebestendig zijn, maar deze soorten komen van nature dergelijke temperaturen niet tegen, doe ik ze dan tekort?
en zijn er nog andere opties?
 
Otocinclus vittatus komt voor om en nabij de Rio Paraguay.

Let er wel op dat een 'algeneter' gespecialiseerd is in bepaalde algen (of aufwuchs). Zijn deze op, dan moet je bijvoeren.
 
Otocinclus is inderdaad een hele goede, wel zijn ook dit groepsdieren...
Plantaardig bijvoeren is voor veel vissen wel goed, dus inderdaad heel belangrijk.
 
ik hoopte eigenlijk meer een algeneter te vinden zoals een Ancistrus, Epalzeorhynchos, e.d. een wat grotere solitaire algeneter.

ik heb zelf gevonden dat bij de Chaetostoma formosae op PC nogal een lagere temperatuurrange wordt aangegeven (20-25), wel komt deze uit de Orinoco en rio Meta, dus weet ik niet tot in hoeverre dit kloppend is.
 
wat wil je eigenlijk doen? wil je ze in de vijver gooien, in een koudwater aquarium of ?
 
ik wil nog niks :), ik ben een beetje aan het brainstormen hierover omdat ik veelal dergelijke aquaria heb gehouden, en in de toekomst weer wil gaan houden, maar dan mis ik eiggenlijk altijd dergelijke vissen.
 

Terug
Bovenaan