zee aquarium van jan fokke


die gaat naar een pand van 150 m2 en dan zoet en zout water. en dichter bij mijn huis
 
O daar hebben wij ons Shin Mao bakje weg. Ik ken de store niet en weet niet hoe groot die nu is. Wanneer gaan ze over?
 
Nu is het het kleine winkel waar heel veel in staat. Al mijn vissen (die ik in een winkel gekocht heb) komen daar vandaan, net als veel andere spullen. Op een of andere manier voelt deze zaak goed en daar rij ik graag iets verder voor.
 
net nog even extra stromings pompje gehaald.

20180415_153048.jpg
 
nee denk het ook niet alleen nog even kijken hoe ik hem het beste kan plaatsen. zo of kwartslag draaien richting voor raam.

en zou ik het zand wat ik weg haal tijdens het afhevelen van de bodem weer terug kunnen plaatsen na dat ik het uit gekookt heb of is dit niet verstandig.
 
nee denk het ook niet alleen nog even kijken hoe ik hem het beste kan plaatsen. zo of kwartslag draaien richting voor raam.

en zou ik het zand wat ik weg haal tijdens het afhevelen van de bodem weer terug kunnen plaatsen na dat ik het uit gekookt heb of is dit niet verstandig.

Uitkoken heb ik nog nooit gedaan, ik spoel het heel goed uit onder de kraan in een emmer en stop het dan weer terug. Je zal versteld staan hoeveel vuil er uit komt.
 
ja maar bedoel ook meer voor de flap.
Besloten om de steen recht voor aan waar de normale xenia op zat en de glas anemoon er uit gehaald
 
Ik heb dat middels ook maar vindt die ik nu het van Red Sea veel beter. Die is dikker en blijft beter liggen en herhaling is vaak niet nodig. Maar ja die van Red Sea is wel wat duurder:stom:
 
oke ja was mij niet gelukt om er bij te kunnen komen met de naald en was ingetrokken dus toen maar steen er uit
wat ik nu zo toch ook wel beter vind lijken
 
20180416_190042.jpg


net een hele zooi flap afgezogen, en bacterien toegevopegd morgen eens kijken wat er weer van terug gekomen is en dan het zand wat er uit gegaan is even goed wassen en weer terug er in
 
Laatst bewerkt:
Ik ben geen expert maar de flap zijn dacht ik ook bacterien en krijg je die wel uit de bodem als je het uitspoelt? Is het niet beter om wat nieuwe bodem erin te doen?
 
ja mischien wel beter of mischien eerst uit koken.
al heb ik hier ook nog een nieuwe zak bodem liggen dus kan dat altijd eerst nog doen
 
Goed uitspoelen voor het losse vuil en vervolgens een paar dagen of langer laten drogen is echt wel voldoende. Uitkoken zal vast alles doden maar ik weet niet of dat nog andere gevolgen kan hebben voor de bodem.

Als je toch nog een nieuwe zak hebt liggen dan zou ik zeker de nieuwe nemen dan weet je zeker dat het goed is.
 
ja net weer restanten flap weg gezogen en bodem weer aan gevuld met nieuwe schone bodem
 
ik ga er van uit dat het helpt
maar reken er op dat ik ongeveer nog een 2 a 3 weken bezig ben om het volledig uit te roeien
 
Ja ik ben ook met de Dino s even bezig geweest en heb dat dagelijks afgeheveld en veel bacterien toegevoegd.
 
Alles wat uit een zeeaquarium komt mag absoluut niet gekookt worden. Als er een kleine button of palythoa op zit kan dat erge gevolgen hebben. Ze bevatten niet voor niks de een na sterkste natuurlijke gifsoort . Als je er per ongeluk een kookt, komt dat gif in de lucht. Gevolgen zijn dan duizeligheid, misselijkheid en braken. En als er meerdere worden gekookt of teveel inademt...
 

Terug
Bovenaan