Hulp gevraagd


T

Tavenier

Guest
Hallo mede aquarianen.
Voor school moet ik een project gaan verzinnen die ik pas aan het einde van het schooljaar af moet hebben.
Nu leek mij het leuk om in mijn oude rekord 60 zonder kap of een speciekuip van 65L wat visjes te gaan kweken.
Tot hier ben ik gekomen en ben sinds twee weken terug niet verder gekomen door de vraag die maar door mijn hoofd rond zweefde:"Wat o wat zal ik gaan kweken?".

Ik heb zelf naar allerlei opties gekeken, van apistogramma's tot garnaaltjes en van algeneters tot slakken maar ik heb echt niks kunnen bedenken. Ik weet wel dat ik géén guppy's, zwaarddragers, platy's of molly's wil gaan kweken. Niet omdat ik ze niet mooi vind maar omdat ik uit ervaring weet dat ze graag er op los gaan(als je weet wat ik bedoel):D.

Zelf heb ik nog wel een paar eisen waaraan moet worden voldaan:
-De vis zal buiten worden gekweekt.
-De vis moet niet te groot worden(tussen 0-5 cm).
-De vis moet een niet te groot verblijf nodig hebben(tussen 0-60 cm).
-De vis moet tegen temperaturen kunnen van(tussen 15-20 graden).

Ik ben benieuwd naar jullie ideeën.

Groet Tavenier
 
Denk dan direct aan chinese danio, hou er wel rekening mee dat de temperatuur in zo'n kleine hoeveelheid water snel stijgt/afkoeld.
 
@Bart87120 Zou een ander soort danio ook kunnen? Of kunnen die niet die lagere temperaturen?
 
Wat is het doel van het project? Als we weten wat je moet doen zijn er misschien andere mogelijkheden. Moet je bv het gedrag bestuderen dan is een speciekuip niet handig, etc. Maar misschien kun je ook met inheemse kleine vissen werken (stekelbaarsje?)
 
@coenb het doel van het project is om erachter te komen of het mogelijk is om tropische vissen die niet in nederland voorkomen toch met nederlandse temperaturen te houden en te kweken.

Ik heb zelf geen ervaring met stekelbaarsjes maar ik zal me eens gaan inlezenover deze vissen!
 
@coenb het doel van het project is om erachter te komen of het mogelijk is om tropische vissen die niet in nederland voorkomen toch met nederlandse temperaturen te houden en te kweken
Dan zijn het dus geen tropische vissen.
 
Allereerst leuk dat je een project voor school gaat doen in het verlengde van je hobby. Echter het tropische vissen verhaal vertalen naar temperaturen nederland vind ik gewaagd. Veel vissen kunnen die temperatuurswisselingen niet hebben. Kijk een gup is mooi visje die wel makkelijker aan kan passen mits dit relatief gestaag gaat maar hiermee gaat de gezondheid wel achteruit.

Daarin tegen zijn er wel killi's die zelfs in een vijver te houden zijn (zomers dan) Er zijn van deze killi's ook wel soorten die in onze temperaturen kunnen vertoeven. Echter hebben deze vissen de eigenschap in seizoenen te leven en voort te planten vandaar de seizoensvis.

De stekelbaars heeft een rijke geschiedenis als het gaat om familie! Je zou het daarmee best een eind kunnen komen.
 
Tavenier, zoek eens naar de volgende topics:

levendbarenden en andere vissen buiten 2016
levendbarenden en andere vissen buiten 2015
levendbarenden en andere vissen buiten 2014

etc.

Dan kun je zien dat er 's zomers heel wat opties zijn en hoe je dat dan kunt doen.
 
@Mascha&Ivo Bedankt voor de tip! Ik zal er eens in gaan rondneuzen.
 
Notropis chrosomus zou kunnen, is je bakje wel wat aan de kleine kant voor. Corydoras paleatus is ook een mooie voor bakken zonder verwarming.
 
Rasbora Galaxy (Danio Margaritatus)
Danio Erytromicron

Deze 2 worden door iemand uit Denemarken buiten gehouden en gekweekt zomers.
Zoek eens op YouTube: Greenhouse pond 2016, dan vind je het kanaal van diegene:.... Zebra. Op de puntjes staat een voor mij niet te typen naam :p. Op dat kanaal kan je ook zien dat bovenstaande visjes buiten worden gehouden.

Eventueel kun je voor Heterandria Formosa(dwergtandkarper) of Gerardinus Metallicus(metaal tandkarper) gaan. Die laatste wordt wel iets groter.

Genoeg mogelijkheden.
 
@Gerjan90 bedankt voor de reactie! Ik ken het kanaal van Dendrochirus zebra, ik heb zowat al zijn videos gekeken:D. Ik heb hier ook mijn idee vandaan geplukt om te gaan beginnen met vissen buitenhuis te kweken. Zelf zat ik ook te denken aan de Rasbora galaxy en de Danio erytromicron. Wel vraag ik me af wat voor vissen dit dan zijn, want ik heb al eerde aangegeven dat ik tropische vissen wilde gaan kweken met nederlandse temperaturen maar daarop werd gezegd dat dat dan geen tropische vissen zijn. Zijn deze vissen dan koudwater? Of iets er tussenin?

Dwergtandkarpers zouden ook een opties zijn ja. Ik vind ze alleen niet zo heel spectaculair er uitzien.

Groet Jitte
 

Terug
Bovenaan